Close
Bucketlist för resor i Sverige: 100 saker jag vill se och göra

Bucketlist för resor i Sverige: 100 saker jag vill se och göra

För flera år sedan skrev jag en klassisk bucketlist över resor och upplevelser jag vill genomföra någon gång innan jag dör. När jag nyligen fick en fråga om hur min bucketlist ser ut letade jag upp inlägget och började läsa, för att ganska snart inse att flera av punkterna inte längre känns varken önskvärda eller uppnåeliga. Idag är det istället dags att presentera en modifierad version – min bucketlist för resor i Sverige med 100 saker jag vill se och göra. Gör gärna en lista du också, och tagga med #100Sverigemål. (Inlägget är uppdaterat augusti 2022.)

Läs förra listan här: 100 mål att nå (#100resmålattnå)

bucketlist för resor i Sverige abisko
bucketlist för resor i Sverige höga kusten
bucketlist för resor i Sverige Östergötland

Bucketlist för resor i Sverige: 100 saker jag vill se och göra (utan inbördes ordning)

Den här versionen av min bucketlist för resor i Sverige tar alltså bara upp resor, upplevelser och platser jag vill uppleva eller besöka framöver. Jag avser också skriva en liknande lista med platser jag redan har besökt och menar skulle kunna platsa på en bucketlist för resor i Sverige.

#1. Gotska Sandön (Gotland)

Det verkar gå troll i mina ambitioner att besöka Gotska Sandön. I somras ställdes alla turer in på grund av corona, men jag hoppas och tror på ett besök i framtiden. Ön, som alltså är ett naturreservat som ligger norr om Gotland, lär vara ett paradis med dess vidsträckta stränder och otillgängliga läge drygt fyra mil norr om Fårö.

#2. Fika på tivolikiosken i Halmstad (Halland)

feldt tivolikiosk halmstad

Den här punkten på min bucketlist för resor i Sverige ska jag se till att förverkliga så snart det är görbart att resa runt utan restriktioner igen. Konditorn och konstnären My Feldt har tillsammans med brodern Patrik skapat definitionen av en drömvärld i Halmstad, fylld med fantasieggande konstverk, bakelser och god mat. Läs mer i White Guide.

Uppdatering: Hösten 2022 fick jag äntligen min fika på Tivolikiosken!

#3. Åka hundspann

Det var nära i Dalarna för ett par år sedan, men snödjupet var inte riktigt på vår sida. Det verkar så häftigt att susa fram genom snöklädda landskap, dragen av ett hundspann.

#4. Tälta med barnen på Öland

Ett av mina bästa barndomsminnen är när min storasyster och hennes man tog med mig och lillebror på en spontanresa till Öland. De packade med tält och mängder med fika, utan någon direkt resrutt mer än att ta dagen som den kom. Det kändes som världens mest spännande äventyr! Natten spenderade vi sedan i ett tält vid ett gammalt fiskeläger på ön – inbäddat av dimma. Det här vill jag göra en repris på med mina egna barn någon gång!

#5. Fulufjällets nationalpark och Njupeskärs vattenfall (Dalarna)

I somras stoppade en punktering mig och mina vänner från att åka vidare mot Fulufjällets nationalpark med Njupeskär som kronan på verket. Vi landade istället vid Färnebofjärdens nationalpark, vilket förvisso var fint, men… nej. Något substitut för Fulufjället var det inte.

#6. Äta hotellfrukost på PM i Växjö (Småland)

Växjö PM hotel

Jag kan i och för sig mer än gärna sova på PM:s hotell också, men det är hotellfrukosten jag vill åt i första hand. Jag har hört att den ska vara i en helt egen liga.

Uppdatering: I maj 2023 var det dags att hugga in på den legendariska hotellfrukosten hos PM & Vänner Hotel – och så bra den var!

#7. Åka till Kullahalvön (Skåne)

Kullahalvön i nordvästra Skåne är en annan resa som nästan blev av i höstas. Tanken var att jag skulle möta upp min syster för att vandra längs kusten på en sträcka hon hade rekat. Så blev det nu inte, men kanske ett nytt försök snart? Kullens fyr känns som ett måste!

Uppdatering: Hösten 2021 blev den efterlängtade resan till Kullahalvön tillsammans med min syster av, läs mer här: Resa till Helsingborg och Kullahalvön på hösten – mina 19 tips.

#8. Se ett rejält norrsken

Det känns eventuellt som att jag har tjatat om det här länge nu, men faktum kvarstår. Snälla, låt mig någon gång få uppleva ett rejält norrsken?

norrsken stockholm

Uppdatering: I början av 2022 fick hela möjlighet att Sverige se det neongröna ljuset dansa över himlen. Tänk att jag fick mitt första rejäla norrsken utanför mitt eget hus!?

#9. Övernatta i en fyr

närsholmen fyr gotland

Det finns ett helt gäng att välja på, och jag är inte så kräsen. Att övernatta i en fyr känns som en bra grej att skriva upp min bucketlist för resor i Sverige.

Sommaren 2023 checkade familjen in på STF Närsholmen Fyr & Logi över midsommar, en av våra häftigaste svenska boendeupplevelser hittills.

#10. Fikavandring i Alingsås

Borås fika

En av mina första bloggförfrågningar handlade om en fikavandring i Alingsås. Jag har för mig att jag var höggravid och inte kunde komma loss, men jag har liksom inte kunnat släppa den där tanken sedan dess. En fikavandring i kaféstaden Alingsås, det låter ju som den ultimata vandringen?

#11. Springa ett upplevelselopp på Gotland eller Höga Kusten

Japp, det står mellan Gotland eller Höga Kusten nästa gång det vankas upplevelselopp.

#12. Pilgrimsvandra

pilgrimsvandring Tyresö

Jodå, att vandra den klassiska pilgrimsleden Santiago de Compostela fanns med på min ursprungliga bucketlist. Det finns dock riktigt bra varianter här i Sverige också. Birgittaleden i Östergötland (mellan Söderköping och Vadstena) är ett intressant alternativ, likaså pilgrimsvarianterna på Gotland. 4000mil har skrivit mer om pilgrimsvandring här, men till skillnad från dem är det just den religiösa aspekten som lockar mig.

Uppdatering: Spanien blev det inte, däremot en lokal variant alldeles i närheten av mitt hem. Läs mer här: Pilgrimsvandring vid Tyresö.

#13. Besöka Aurora Safari Camp (Lappland)

Det här året fanns storslagna planer på en Afrikaresa, och när jag började kika runt på svenska alternativ (det vill säga med kriterier som äventyr, otillgänglighet och storslagna naturupplevelser) landade jag efter tips på Aurora Safari Camps hemsida. Det här stället är självskrivet på min bucketlist för resor i Sverige!

#14. Cykla på Ven

bucketlist för resor i Sverige Östergötland

Cykla, äta glass och njuta av en trevlig semester – det ser jag framför mig under en resa till Ven. Jag tänker att en familjeresa dit är given i framtiden.

#15. Kallbad 2.0 på Arctic Bath (Lappland)

Det här med att kallbada har väl exploderat på senare tid, i vart fall om man ska tro alla uppdateringar på Instagram. Jag är tveksam, gillar liksom hellre att bada varmt än kallt. Det finns dock vissa platser där till och med jag skulle kunna tänka mig ett kallbad, en av dem är Arctic Bath – byggt som en cirkel med ett kallbadhus i mitten. Här finns också ett hotell med tolv rum, med panoramautsikt över Luleälven.

#16. Besöka Treriksröset

bucketlist för resor i Sverige abisko

Så nära, men ändå så långt ifrån! Förra året besökte jag Abisko och föll pladask. Någon gång framöver vore det häftigt att ta mig mellan Abisko och Treriksröset till fots, en vandring på ca 18 mil. Drömma går ju, vilket är själv syftet med att skriva en bucketlist!

#17. Julbord på Eriksberg (Blekinge)

Eriksberg Blekinge

Jag skäms nästan över att jag som fd Blekingebo inte har besökt det välansedda Eriksberg, med dess hotell och safaripark. Restaurangen håller extremt hög klass, och tydligen är julbordet ett av de bästa du kan äta här i Sverige.

Uppdatering: Sommaren 2021 besökte jag Eriksberg med mina syskon, läs mer här: Att göra i västra Blekinge – 6 utflyktstips. Nu återstår bara julbordet!

#18. Sova på Wanås (Skåne)

Wanås
Foto: Daniela/Discovering the Planet

I nordöstra Skåne ligger ett utflyktsmål ni absolut inte bör missa. Här finns bland annat en häftig skulpturpark, en riktigt bra resturang och just det, ett boutiquehotell som jag definitivt vill bo på någon gång.

#19. Bestiga Kebnekaise (Lappland)

bucketlist för resor i Sverige åre

Jag vet knappt om jag vågar skriva det här efter sommarens stora turistmassor till Kebnekaise, men… det VORE ju fint att komma till Kebnekaise någon gång. Det kan jag icke förneka.

#20. Bo på Strandflickornas Havshotell (Bohuslän)

Jag skulle nog faktiskt kunna skrapa ihop 100 platser enbart i Bohuslän på min bucketlist för resor i Sverige, men jag ska försöka hålla mig till ett tiotal eller så. Strandflickornas Havshotell i Lysekil ser ju extremt trevligt ut.

#21. Träningsresa i Sverige

Åre på hösten

Jag kan verkligen sakna tiden jag anmälde mig till olika större träningsevent i Stockholmsområdet. Jag lärde känna så många bra och peppande människor, och jag vill uppleva de där känslorna av gemenskap, träningspepp och rörelseglädje! Just nu lockar en träningshelg i Åre med Sofia Bursjöö eller en vandringsweekend med Systrar i Bergen.

Uppdatering: Corona ställde till det för mina resplaner, men jag och min vän Lisa åkte istället på en egen variant av träningsresa till Åre hösten 2021. Läs mer: Att resa till svenska fjällen på hösten.

#22. Sova i en trädkoja

Det har jag i och för sig redan gjort en gång, i en fantastiskt fin variant som min storebror byggde i skogen bredvid vårt hus. Men jag tänker ändå att det är dags att ta nästa steg i trädkojesammanhang, som vanligt sneglar jag på Granö Beckasin, TreeHotel och Islanna Trädhushotell.

#23. Vintervandra med snöskor

bucketlist för resor i Sverige åre

Var spelar nog ingen större roll, men det vore ju kul att testa att pulsa genom det vita fluffet iklädd snöskor någon gång!

#24. Utklippan (Blekinge)

Längst ut i Karlskronas skärgård, drygt en timmes båtfärd från Karlskrona, ligger Utklippan. Min mamma älskade att åka dit, men jag fick aldrig chansen att åka med henne. Jag vill så gärna besöka det här stället, och helst också övernatta i vandrarhemmet på ön.

#25. Vildmarksvägen

bucketlist för resor i Sverige abisko

Vildmarksvägen beskrivs som en av Sveriges högsta vägar och går alltså i en cirkel uppe vid Jämtland och Svenska Lappland. Längs vägen finns omtalade stopp såsom Stora Blåsjön och Stekenjokksplatån. Efter skriverier i somras om tokmycket folk skulle jag gärna undvika högsäsong. (Fler tips i området finns hos Linda / Resa medvetet).

#26. Dorotea / Borgafjäll

Vildmarksvägen passerar Dorotea, och där kan man också göra en avstickare till Borgafjäll. Det låter som en plats tagen ur Astrid Lindgrens sagor, dit vill jag gärna åka!

#27. Lära mig laga god mat utomhus

Det gick inget vidare att försöka leta upp vårt gamla spritkök bland alla flyttlådor nere i källaren, men den här hösten fick jag en spark i baken att köpa ett gasolkök (valde en variant från Biltema framför hajpade Primus). I ärlighetens namn tror jag att spritköket användes senast när jag och Tobias paddlade kanot någon gång innan barnen kom. Allt sedan dess har jag förlitat mig på min kompis matlagningstrolleri när vi är ute och vandrar tillsammans. (Alternativt är jag första hantlangare när det gräddas pizzor i den vedeldade pizzaugnen alternativt fixas mat på muurikan i trädgården på sommarstället.) Nu är det dags för mig att ta itu med själva matlagningen.

#28. Äta på en av Sveriges bästa restauranger

Enligt White Guide bör jag sikta in mig på restaurang Frantzén i Stockholm. Kanske en dag?

#29. Spela en runda golf på Bro Hof

Jag ger inte upp hoppet om att Golfguden en gång ska uppenbara sig för mig och välsigna mig med ett intresse för golf. DÅ ska jag någon gång spela en runda golf med min man på Sveriges bästa golfbana Bro Hof. Amen!

#30. Tura på skidor

Jag älskar Friluftsfrämjandets beskrivning av turskidor: Turskidåkning är vinterns motsvarighet till fjällvandring. För mig, som inte är särskilt bekväm med snabba åk i utförsbacken, låter det här som en perfekt vinteraktivitet. Längdskidor har jag kört en del, men alltså turskidor lockar mer!

#31. Carl Larsson-gården i Sundborn (Dalarna)

sundborn dalarna

Det finns få konstnärer som har påverkat mig så mycket som Carl Larsson. Det tillhör väl typ svenskt kulturvett att besöka Carl Larsson-gården i Sundborn och det börjar bli hög tid för mig också.

Uppdatering: I augusti 2022 åkte jag på roadtrip i Dalarna tillsammans med delar av släkten. Så lyckat, och SÅ vackert och intressant att få besöka familjen Larssons hem i Sundborn! Läs mer: Ett besök på Carl Larsson-gården i Sundborn, Dalarna

#32. Se mer av Östergötland

bucketlist för resor i Sverige Östergötland

Till våren planerar vår familj ännu en resa genom Östergötland. Vi vill se mer, göra mer, äta mer och uppleva mer. Just nu lockar vandringarna i Kolmårdensområdet och Vikbolandet, naturreservaten kring Finspång samt Gryts och Arkösund skärgårdar. Här inspireras jag bland annat av resebloggskollegan Cornelia / Lite mera rosa samt Östergötlandambassadören Lina Skandevall.

Uppdatering: Nu har vi semestrat i Östergötland två år i rad, läs mer här: Resa till Norrköping med omnejd och Kinda kanal – tips för en lyckad familjeresa.

#33. Paddla kajak på Vättern med Woods & Water

bucketlist för resor i Sverige Östergötland
Kajak i St Annas skärgård med familjen.

Och på tal om Östergötland är jag heller inte klar med Vättern! Efter att ha matats med magiska kajakbilder från upplevelseföretaget Woods & Water hela sommaren vill jag göra något liknande framöver.

#34. Åka runt hela Vättern utan att stressa

solnedgång vättern

Jag har uppenbarligen inte tröttnat på Vätterntemat heller, och ser framför mig att jag någon gång tar mig runt hela sjön utan att stressa. Kanske i bil, kanske med cykel – vi får se.

Läs mer: Tips om Vättern – Att resa runt Sveriges näst största sjö

#35. Upptäcka Sverige med en husbil

husbil bucketlist

Ett par nära släktingar till mig har äntligen gjort slag i saken och uppfyllt sin dröm om att köpa en husbil för att kunna kuska runt i Sverige med. Jag är så lycklig för deras skull, och tänker att jag och min man ska göra något liknande om några (många?) år. För bra husbilsinspiration för er som går i liknande tankar kan jag för övrigt rekommendera bloggen FreedomTravel. Föredrar du #vanlife bör du följa Emmi / Explorista!

#36. Sveriges bästa skidort Tänndalen

Jodå, Tänndalen knep även i år titeln som Sveriges bästa skidort. Jag måste nog faktiskt åka dit och se vad hajpen handlar om?

#37. Spana in Hemavan (Västerbotten)

För många år sedan var min syster och hennes familj på en vinterresa i Hemavan, som hon fortfarande hyllar till skyarna. Eftersom jag litar 110 procent på mina syskon tänker jag att Hemavan på vintern måste vara en bra grej att ha med på en bucketlist för resor i Sverige.

#38. Tjejresa till stenstaden Sundsvall (Medelpad)

hamra nationalpark

En av mina bästa kompisar hävdar att Sundsvall är av Sveriges absolut trevligaste städer, baserat på ett pluggår i staden. Vi är tre tjejkompisar som planerar att skippa våra brukliga tältnätter och istället resa dit för att lyxbo på Hotell Södra Berget och låta L guida oss runt.

#39. Sova i en igloo av glas utanför Jokkmokk (Aurora borealis Northern light glass igloo)

Det är med skräckblandad förtjusning jag tänker mig en natt i vildmarken, dit en guide tar gästerna (den här igloon är avsedd för två pers) för att förhoppningsvis uppleva en sprakande stjärnhimmel och kanske också norrsken. Den här upplevelsen känns som en värdig punkt på min bucketlist för resor i Sverige.

#40. Hänga vid Grövelsjön (Dalarna)

Beskrivningen av detta område som mjukt och inbjudande, men ändå med vilda fjäll får mig mycket nyfiken. Vi hade planer på att fira jul i området i år, i en stuga som låg 200 meter (!) från den norska gränsen. Om det inte blir av i år hoppas jag innerligt att det blir av en annan gång.

#41. Åka på retreat

bucketlist för resor i Sverige Östergötland

Punkten att ”åka på retreat” fanns med på min lista över #100resmålattnå redan 2016, utan någon vidare förklaringstext. Förstahandsvalet då hade med all säkerhet varit ett yogaretreat på Bali eller något, men det finns ju svenska alternativ också. Så många att de faktiskt fick ett eget inlägg här på bloggen för ett tag sedan.

Uppdatering: Hösten 2022 knåpade jag ihop mitt eget retreat på Gotland: Att resa till Gotland på hösten – retreatresa till Visby.

#42. Åka över till Visingsö (Småland)

jönköping Visingsö

Visingsö är Vätterns största ö, och det vore fint att någon gång ta mig dit! Helst gör jag det i anslutning till hälsa på Smålandsinspiratören Elna Dahlstrand, och kanske även kombinera med en hotellvistelse på söta Hotel Amalias Hus i Gränna.

Uppdatering: Våren 2022 åkte jag och ett par vänner över till Visingsö i samband med en weekend i Jönköping, läs mer här: En utflykt till Visingsö

#43. Vinterridning i snö

Om jag inte hade varit gift med en man som är suuuuperallergisk mot hästar hade jag lätt börjat rida på äldre dar. Nu tar jag istället tillfället i akt med kortare turer vartannat år eller så. En given aktivitet på min bucketlist för resor i Sverige är därmed vinterridning. Några ställen som jag har kikat närmare på är Trumvallen Horse Ranch (Jämtland) och Silverhill Stable (som anordnar fullmånerittar i dalaskogarna!).

#44. Jämtlandstriangeln

Jämtlandstriangeln har med sina 47 kilometer hunnit bli en svensk vandringsklassiker vid det här laget. Leden går alltså mellan Storulvån, Sylarna och Blåhammaren – det låter väl som en bra rutt att ge sig på!? Jag och familjen har kort besökt Storulvåns fjällstation, men längre än så kom vi inte.

#45. Boka en natt på The Lodge Resort (Skåne)

Jag vet inte ens hur eller varför jag började följa The Lodge Resort på Instagram, men när jag väl började kunde jag inte sluta. Det här hotellet lyckas förmedla en härlig känsla som gör att jag vill dit.

#46. Åka på Medeltidsveckan på Gotland

Gotland är riktigt bra off season, men jag kan absolut inte släppa tanken på att uppleva Medeltidsveckan (v. 32) någon gång. Det känns lite som ett måste, särskilt med tanke på att jag bor i Nynäshamn och därmed förhållandevis enkelt kan ta mig dit! Mängder av fin Gotlandsinspiration hittar jag för övrigt hos Sofia på Fantasiresor.

#47. Uppleva vädrets makter vid Tjurpannans naturreservat, Grebbestad (Bohuslän)

För att få min beskärda dos av reseinspiration är ett sätt att hänga i olika forum på nätet. En av Facebookgrupperna där jag får mest inspiration, utöver en grupp om vandring i Sverige, har temat Bohuslän. Där läggs det ofta ut makalöst vackra bilder på rasande vågor vid Tjurpannans naturreservat. Det här stället saknar skyddande ytterskärgård och tillhör ett av bohuskustens mest exponerade fastlandspartier – vilket gör vädrets makter påtagliga. Hit vill jag verkligen åka någon gång!

#48. Besöka fler julmarknader i Sverige

julmarknad på nääs

Barndomstraditionen att gå på julmarknad på Kalmar slott är svårslagen, men jag är redo att låta mig motbevisas om var Sveriges bästa julmarknad kan tänkas utspela sig. Förra året besökte vi julmarknaden på Nääs Fabriker, den ligger definitivt på topplistan hittills! Framöver vill jag exempelvis uppleva Gamla Linköping.

#49. Besöka trästäderna Nora och Hjo

Eksjö, Nora och Hjo brukar benämnas som våra tre trästäder, strosvänliga och söta på alla sätt och vis. Jag har lyckats missa både Nora och Hjo, så kan jag ju inte ha det?

att göra i nora

Uppdatering: Sommaren 2021 åkte jag till Hjo under en roadtrip, läs mer här: Att göra i Hjo – 6 tips i en av Sveriges trästäder. Nora besöktes under 2023: Tips på saker att göra i Nora.

#50. Luciakonsert i Äventyrsgruvan (Tuna Hästberg, Dalarna)

Jag föreställer mig att ett luciatåg i underjordiska salar måste vara ännu mer magiskt än ett ovan jord? Vår familj besökte gruvan förra året, efter lucia, vilket var ett superäventyr i sig.

Läs mer: Äventyrsgruvan i Tuna-Hästberg – Sveriges bästa familjeäventyr?

#51. Bo på Fabriken Furillen (Gotland)

Jag har på känn att det kommer bli mycket Gotland framöver, eftersom jag har det så nära till hands här i Nynäshamn. En av platserna på min bucketlist för resor i Sverige är hotellet Furillen på Gotland. Enkelt, skandinaviskt och snyggt!

#52. Gripsholms slott (Södermanland)

Jag gillar verkligen slott, men har ändå inte lyckats ta mig till Gripsholms slott. Det välkända slottet ligger utanför Mariefred, inte alls långt från där jag bor med andra ord. (Det känns som att den här punkten på listan kan bli ganska lätt att åtgärda.)

Läs mer: 9 tips på besöksvärda slott i Sverige

#53. Bruksvallarna (Härjedalen)

Bruksvallarna är förvisso en del av Funäsfjällen, men också den delen som lockar mig mest. Oklart varför, men jag gissar att jag har hört mest positivt om just Bruksvallarna.

#54. Läsa Nils Holgerssons underbara resa för barnen och låta semestrar inspireras av den

bucketlist för resor i Sverige Östergötland

En av julklapparna till barnen i år (som alltså blir högläsningsbok på kvällarna) är en lättläst version av Nils Holgerssons underbara resa. Jag tänker att det blir en bra uppvärmning inför (och repetition av) våra bilsemestrar i Sverige som förhoppningsvis kommer igång igen till våren/sommaren?

#55. Åka till Vikingastaden Birka med barnen (Uppland)

Det har helt enkelt inte blivit av än, men till Vikingastaden Birka ska vi. Det känns lite som en allmänbildande resa alla svenskar borde göra.

#56. Helagsmassivet (Härjedalen)

Det spelar ingen roll om det blir fjällvandring på sommaren eller en tur med skidor på vintern, bara jag får chansen att besöka Sveriges sydligaste glaciär. Kanske kan det också kombineras med boende på Helags fjällstation.

#57. Åka ut till Väderöarna (Bohuslän)

väderöarna

En bit utanför det berömda Fjällbacka i Bohuslän ligger Väderöarna, som är en av Sveriges västligaste ögrupper. Här vill jag bestämt checka in på Väderöarnas Värdshus och Konferens i de gamla lotsfamiljernas hus. Här skulle jag gärna hänga med och fiska hummer, spana på sälar och avsluta dagen med att krypa ner i badtunnan.

Uppdatering: Sommaren 2021 bokade jag en resa till Väderöarna tillsammans med mina systrar. Läs mer: Väderöarna i Bohuslän – en resa värd att drömma om!

#58. Mer Dalsland, tack!

Tydligen har Prins Eugen någon gång i slutet av 1800-talet beskrivit Dalsland ”som ett Sverige i miniatyr”. Här lär finnas allt som behövs för en lyckad Sverigeresa: fjäll, hav, kust, slättmarker och berg. Dalsland är förutom hos Daniel / Dryden däremot inte särskilt omtalat i resekretsar (inte Blekinge heller för den delen), vilket gör mig ännu mer nyfiken på att resa dit!

#59. Med timmerflotte på Klarälven (Värmland)

Att flotta timmer på Klarälven är knappast någon nymodighet, detta har gjorts sedan 1700-talet. Att flotta sig fram för nöjets skull i vacker är däremot något som blivit poppis på senare år. Jag tänker att det här vore en mysig familjegrej?

Uppdatering: Besökte Värmland hösten 2021, och då hade det hunnit bli för kallt för flotte på Klarälven. Vi gjorde dock annat roligt, som att promenera med alpackor och åka längdskidor i Torsby skidtunnel! Läs mer här: Resa till Värmland: 12 tips till din semester.

#60. Hälsa på i Ammarnäs (Västerbotten)

Min bloggkollega Johanna/Vandraren är en väldigt fin och trovärdig ambassadör för ”sitt” Ammarnäs, och jag blir lika inspirerad varje gång hon skriver eller pratar om det här stället i Västerbotten. Tydligen så pass mycket att ett besök där åker upp på min lista över #100Sverigemål.

#61. Att resa till och bo på Stora Sjöfallet

Stora Sjöfallet är numera välkänt dels som nationalpark, men också som hotellupplevelse – den här beskrivningen får mig att vilja åka dit igår eller så:

En och en halv timmes bilresa nordväst om Gällivare ligger Stora Sjöfallets mountain lodge mitt i den lappländska vildmarken. Åt söder ser du Langasjöns strand, åt norr står den skyddande urskogen och i väster och norr består utsikten av fjällmassiv och vackra dalar. /…/ Här har vi skapat ett enkelt, välutrustat och lättillgängligt fjällpensionat för dig som uppleva en äkta fjällsemester i sin bekvämaste form.Stora Sjöfallet

#62. Se mer av Stockholms skärgård

stockholms skärgård

Utö, Nåttarö, Sandhamn, Ängsö… Det finns all anledning i hela världen att båtluffa mycket mer i ”min” egen skärgård.

Uppdatering: Under pandemin har jag besökt flera skärgårdsöar i Stockholm, här kan du få tips till Utö samt Ängsö i Roslagen.

#63. Fika på Forsby Kvarn Kafé, Fjärdhundra (Uppland)

2019/2020 knep Forsby Kvarn Kafé i Fjärdhundra utanför Enköping titeln ”Årets värd en resa” med White Guides motivering ”För att på en vacker plats, i en vacker gammal kvarn ha skapat en fikaoas där lokala delikatesser får lysa ikapp med det egna gofikat. Här möts vi av en familjär värme som får oss att vilja stanna tills fikat övergår i vin och surdegspizza.” Min bloggkollega Ulrica/Från Tekopp till Bergstopp brukar vara där och ja, det ser onekligen ut som en plats i Sverige värd att besöka.

#64. Uppleva Tällberg och Rättvik (Dalarna) i sommarskrud med familjen

Jag har ju förstått att både Tällberg och Rättvik är osedvanligt vackert i sommartid, och fick detta åter igen bekräftat när min kompis Towe/Come Fly with Me åkte dit med barnen i somras. Jag tror och hoppas att min familj skulle uppskatta en resa dit framöver. Jag har en bild i mitt fotoalbum när jag sitter på den stora Dalahästen vid Nusnäs som liten knodd, kanske är dags att ta en liknande bild med mina barn?

Uppdatering: Sommaren 2022 fick jag uppleva Rättvik i sommarskrud, precis som jag hade önskat! Läs mer: Roadtrip i Dalarna – generationsresan som äntligen blev av!

#65. Få en smak av ölivet i Vänerns skärgård

läckö Vänern

Jag har betydligt bättre koll på Vättern än Vänern, men fick helt klart mersmak efter vår vistelse på Läckö Slott och det närliggande hotellet Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset. Tre av öarna som lockar är Torsö (Vänerns största ö), Brommö (bilfri) och Djurö (även nationalpark).

Läs mer: Tips om Vänern – att resa runt Sveriges största sjö

#66. Mer Höga Kusten (Ångermanland)

bucketlist för resor i Sverige höga kusten

Förra året fick jag en känsla av Höga Kusten i samband med en reportageresa dit. Jag hann se och göra mycket fint, men det finns så mycket mer kvar – Nordingrå till exempel.

#67. Chokladfrukost hos Minas chokladstudio i Kristianstad (Skåne)

Någon gång ska jag ta med mina syskon på en av de berömda chokladfrukostarna hos Minas chokladstudio i Kristianstad. Jag har varit där och ätit lunch (och chokladglass såklart!), men frukosten väntar jag ivrigt på.

Uppdatering: Sommaren 2021 tog jag med mina syskon på chokladfrukost, läs mer här: Att göra i västra Blekinge med omnejd – 6 utflyktstips.

#68. Bo på fler lyxhotell i huvudstaden

Jag bockade av min önskan om att få uppleva boutiquehotellet Ett Hem i somras, men det finns många fler fina boenden som lockar på hemmaplan. Några av dem är At Six, Diplomat, Nobis, Frantz, Bank, och Lydmar.

Uppdatering! Har numera hunnit med de flesta av mina hotellönskemål: Nobis, Frantz, At Six, Lydmar Hotel, Hotel Diplomat samt The Sparrow Hotel – boutiquehotell i Stockholm.

#69. Weekend hos syrran i Malmö med incheckning på MJ’S hotel (Skåne)

MJs malmö

Nyligen flyttade min bror hem till Karlskrona från Malmötrakten, och i samma veva flyttade min syster från Karlskrona till… Malmö. Nej, de är inte i fas – men det betyder i sin tur att vi andra syskon får fortsätta åka ner till Skåneland. Jag har inte riktigt gett Malmö chansen de senaste åren, men nu är det dags. Tar gärna med syrran på en hemester hela vägen från lägenheten på Ribban till det hajpade Malmöhotellet MJ’S.

Uppdatering: April 2022 var det äntligen dags för övernattning på det hajpade Malmöhotellet. Läs hotellrecencionen här: Är MJ’S Malmös bästa hotell?

#70. Vandra (hela) Blekingeleden

Jag vet inte hur många gånger vi har gått delar av Blekingeleden på olika friluftsdagar i skolan när jag växte upp, men nu är det väl snart dags att levla upp och riva av hela? Blekingeleden mäter ca 10 mil vilket gör att jag får räkna med drygt sex vandringsdagar.

#71. Upper House (Göteborg)

Det här att bo på ett femstjärnigt hotell med utsikt över en levande storstad, och bada i en pool med glasbotten – det kan väl aldrig vara fel?

#72. Ö-hoppa i Göteborgs skärgård

Vår familj är allt som oftast fokuserade på Bohuslän skärgård när vi besöker min mans familj på västkusten, men visst är det hög tid att upptäcka mer av Göteborgs skärgård. Våra vänner brukar hyra hus på Vrångö, och jag vill även besöka Brännö, Donsö och Styrsö!

#73. Roadtrip med min man på Österlen (och övernattning på B&B)

Jo, jag har personligen fått min beskärda del av roadtrip på Österlen – men aldrig tillsammans med Tobias. Det är dags.

Läs mer: Tips om Österlen – utflykter, boende, restauranger och sevärdheter

#74. Bo på designhotellet Örum 119 (Skåne)

Det här gårdshotellet på Österlen går väl inte inte riktigt in under kategorin B&B ovan, så det får en egen punkt på min bucketlist för resor i Sverige.

Uppdatering: Augusti 2022 bokade jag en natt på Örum 119, som överträffade alla mina förväntningar och mer därtill. Åk hit! Läs hotellrecensionen här: Örum 119: recension av Österlenhotell med hög klass.

#75. Buustamons Fjällgård och Copperhill Mountain Lodge (Jämtland)

bucketlist för resor i Sverige åre

Två olika hotellupplevelser med Åre som gemensam nämnare. Det duger gott med det ena eller det andra, men om jag får välja tar jag båda! Kan också tilläggas att min bucketlist för Åre skulle kunna bli ett helt eget inlägg efter tips från Lisa / Lets go Explore och Sara Rönne samt Sandra / Lifsresor.

#76. Cykla på Gotland

Visby gotland resa höst

När jag var 12 år fick mina äldre systrar hänga med min morbror på en cykelresa genom Gotland tillsammans med ett gäng kompisar OCH MIN JÄMNÅRIGA KUSIN. Jag gick inte följa med eftersom någon (inga namn nämnda) trodde att jag inte skulle klara att cykla så långt. Det var uppenbarligen en av de bästa resorna som gjorts i mannaminne, och jag grämer mig fortfarande över att jag inte fick hänga med. Jag är SÅ revanschsugen!

#77. Designhotell på Gotland

Visby gotland resa höst

Gotlandtemat fortsätter, den här gången till designhotell. Kalk Hotel och Villa Alma ligger båda på önskelistan.

Uppdatering: Till Villa Alma åkte vi hösten 2023, läs mer här: Villa Alma i Visby – ett fint hotelltips på Gotland

#78. Gammelstads kyrkstad (Norrbotten)

Min bloggkollega Eva / People on the Street lockar med magiska bilder från Gammelstads kyrkstad, en av Sveriges små ”stugbyar” som växte upp kring kyrkorna – där alltså Gammelstad är både störst och mest välbevarad. Gammelstad är numera klassad som världsarv. Jag läste någonstans om en ”lyktvandring i kyrkstaden”, det låter ju onekligen som en upplevelse jag vill vara med om.

#79. Egastronomi

Den här restaurangen i Kumlatrakten dök upp på min lista så sent som igår, efter att ha sett ett inlägg hos Ida / Adaras. Enligt säkra källor aka Sanna Rosell är det ett ställe utöver det vanliga, med roliga middagsidéer och annorlunda temakvällar.

#80. Afternoon Tea på Grand Hotel

Att gå på Afternoon Tea i London är givet, men nu är det dags att boka in ett här i Stockholm igen. Jag har redan testat varianten på Svenskt Tenn, men det vore ju roligt att testa den lyxigare varianten på Grand Hotel också!

Uppdatering: I början av 2022 var det dags att äta sig igenom tre våningars godsaker. Läs mer: Klassisk Afternoon Tea i Stockholm – Grand Hotel

#81. Åka till Åkulla bokskogar på våren!

Tidigare i år hade jag planerat in ett besök på Åkulla bokskogar, men det blev aldrig av på grund av en viss pandemi. Nu hoppas jag komma dit på vårkanten, i anslutning till att den 150-åriga bokskogen exploderar i gröna, skira färger.

#82. Fira jul i skogarna mellan Blekinge och Skåne

julen Blekinge

Just nu håller mina syskon på att renovera min farfars barndomshem, med slutmålet att vi syskon en dag ska kunna fira en riktig drömjul där. Jag ser framför mig gnistrande skogspromenader, levande ljus i granen, fotogenlampor och lackade julklappar – en släktjul av bästa sort.

#83. Besöka nationalparkerna Sarek, Padjelanta och Pieljekaise

Alltså, ambitionen är väl att besöka SAMTLIGA Sveriges 30 nationalparker (jo, det får bli en egen punkt längst ner), men just nu lockar bland annat trion av de vilda varianterna.

#84. Falkenberg Strandbad och Ystad Havsbad

Det här med ”skomakarens barn” blir så tydligt när det gäller både Falkenberg Strandbad och Ystad Havsbad i södra Sverige jag inte har besökt. Däremot känns det som att jag har sett så många bilder från familj och vänner så att det nästan känns som jag har varit där. Aja. En dag ska det bli av.

#85. Zorngården (Dalarna)

Carl Larsson-gården är en kulturskatt, Zorns dito en annan. Klart att den ska med på listan!

#86. Fira semester på Ramsvikslandet (Bohuslän)

ramsvikslandet

En liten bit väster om Hunnebostrand i Bohuslän ligger naturreservatet Ramsvikslandet, som också brukar kallas för ”Klippornas rike”. Hit vill jag ta mina barn och fira semester, min kompis och hennes familj hyllar det här stället till skyarna. Vacker natur och havsnära vandring längs Kuststigen, klart vi ska hit någon gång.

Uppdatering: Sommaren 2021 var det dags för en resa till Ramsvikslandet aka Klippornas Rike. Jättefint på alla sätt och vis!

#87. Bo på Salt & Sill, Klädesholmen (Bohuslän)

salt och sill bohuslän
Salt & Sill med sitt flytande hotell i bakgrunden.

För några år sedan var jag med familjen på restaurangen Salt & Sill och åt sjukt god mat, och bestämde redan då att vi ville boka in oss på deras flytande hotell vid tillfälle. (Hellre förr än senare.)

#88. Sylarnas fjällmassiv (Jämtland)

Som ni kanske märker är min Sverigekarta norröver till stor del en vit fläck. Eftersom jag är uppvuxen i Blekinge höll vi oss i södra Sverige, det var STORT för mig att en gång åka till Björnrike som 15-åring. Fjällmassivet Sylarna har länge funnits med på min önskelista ”någon gång när det passar” – det vore ju häftigt att ta turen till Syltoppen (som alltså ligger på den norska sidan, 1762 meter över havet).

#89. Skanör/Falsterbo (Skåne)

falsterbo

Jag tror bestämt att jag var där med mamma någon gång, men minns det inte längre. Skanör/Falsterbo är ett måste bland resmål i södra Sverige, och jag har alltså inte varit där. Klart den destinationen måste upp på min bucketlist för resor i Sverige.

Uppdatering: Våren 2022 gifte sig min syster i Falsterbo, vilket fantastiskt vackert ställe!

#90. Idre (Dalarna)

Dalarna finns representerat på flera punkter här i listan, men det kan inte hjälpas. Idre får en egen punkt, just nu tack vare bilderna från Alexander Neimerts instagram. Åh!

#91. Cykla längs hela Göta kanal

cykla längs göta kanal med barn5

Vår familj har förvisso cyklat delar av Göta kanal vid ett par olika tillfällen, men det räcker inte. Jag vill såklart cykla hela någon gång, och checka in på några av alla fina boenden längs vägen. Någon prestationscykling är det verkligen inte tal om, här ska myscyklas varenda kilometer!

#92. Västerviks Visfestival (och boende på Slottsholmen)

Jag gillar Västervik, och jag gillar visor… men har ännu inte lyckats ta mig till Västerviks Visfestival. Det får det faktiskt bli ändring på. Allra helst bor jag i anslutning till festivalen på Slottsholmen – Björn Ulvaeus hotell.

Läs mer: Att göra i Västervik – 5 hösttips om Västervik

#93. Sova på IceHotel!

Den här punkten envisas med att återkomma på många av mina listor, så även på min bucketlist för resor i Sverige. Ändå lyckas jag aldrig ta mig dit? Jag hade faktiskt en planerad tur till hotellet i mars, men vi vet alla vad som hände då.

#94. Besöka Stora Karlsö (Gotland)

gotland stora Karlsö

Tack vare min resebloggarkollega Anna har jag fått upp ögonen för Stora Karlsö, en ö utanför Gotland. Ön, som också är ett naturreservat, lockar med vilda vyer och skummande hav – precis som jag vill ha det!

Uppdatering: Sommaren 2022 kom jag iväg till Stora Karlsö! Läs mer här: Stora Karlsö utanför Gotland: sommarens bästa utflykt!

#95. Tågluffa i Sverige

höga kusten SJ

När jag åker tåg blir det från punkt A till punkt B, för att sedan åka tillbaka igen. Det verkar ytterst tråkigt om alternativet är att tågluffa och hinna med en massa trevliga stopp på vägen. Det vore fint att någon gång avsätta rejält med tid för att hinna med en klassisk tågluff genom Sverige – och kanske vidare mot något av grannländerna?

Läs mer: Att välja tågresa i avgångshallen

#96. Selma Lagerlöf Spa (Värmland)

För några år sedan var jag och mina systrar frekventa spabesökare runt om i Sverige (och Polen), men det har varit dåligt av den varan de senaste åren. Kanske är vi snart redo igen, då tänker jag själv att Selma Lagerlöfs spa i Sunne står högt upp på listan. Förhoppningsvis också i kombination med ett besök på Selmas barndomshem vid Mårbacka.

#97. Besöka alla Sveriges landskap

bucketlist för resor i Sverige höga kusten

Det vore väl inte för mycket begärt att jag ska hinna det innan jag dör? Jag har, som sagt, en hel del kvar att ta itu med norröver.

#98. Besöka alla svenska världsarv under en och samma resa

Som en av de sista punkterna slänger jag in en bonusresa, vilken består i att besöka alla Sveriges världsarv under en och samma resa. Tanken väcktes av min före detta kollega som menade att det vore en ultimat roadtrip. Det lär dock dröja innan den resan blir av, men ändå. Jag tänker att min bucketlist sträcker sig från och med nu och hela min livstid framåt – vilken jag hoppas blir LÅNG!

#99. Checka av Sveriges samtliga nationalparker (alla 30!)

bucketlist för resor i Sverige höga kusten

På samma tema som ovan blir punkt 99 på min bucketlist för resor i Sverige en önskan om att beta av alla nationalparker – en efter en. Bråttom har jag dock inte (och under tiden kan jag inspireras från Katarina / Äntligen Vilses uppdateringar från svenska nationalparker).

Läs mer: Nationalparker i Sverige (och att vilja besöka alla 30)

#100. Bygga egen stuga på Sturkö (Blekinge)

årstidernas skiftningar i Sverige

Jag har heller ingen brådska med sista punkten på min bucketlist för resor i Sverige. När jag har nått målet om att bygga en egen stuga på min paradisö Sturkö kan det vara så att punkterna 1-99 inte spelar någon roll alls – med tanke på att jag förmodligen inte kommer att vilja lämna den där stugan (eller knappt ön heller för den delen).


Hur ser din bucketlist för Sverige ut? Hashtagga gärna med #100Sverigemål för att inspirera till framtida resor i Sverige. Här finns mer inspiration om fina resmål i Sverige: Bästa resmålen i Sverige: 35 tips på platser att besöka

40 comments

 1. Utklippan och luciatåg i gruva – båda kommer att ske inom de närmaste åren, men här finns MASSOR av härliga tips. Tack!

  1. Tack själv, spännande att höra vad som lockar på listan!

 2. Så många spännande förslag! Jag har alltid velat se norrsken och har också spanat på de där glasigloona. Västerviks visfestival står också på min lista. Minas chokladcafé var jag på väg till i somras och var så ledsen när hon hade stängt just den dagen. Överlag väljer jag resmål mer och mer baserat på om det inkluderar god mat och fika.

  1. Hehe, kan måhända det där med god mat och fika vara ett släktdrag!? 😉

 3. Utklippan blir nästa sommar. I övrigt följer jag med på allt som innehåller fika, frukost och julbord… Gotland ger också mersmak. Blekingeleden ska jag också försöka hinna med innan benen lägger av!

  1. Ja, känner verkligen samma om Blekingeleden. Den borde faktiskt vi som har koppling till Blekinge se till att riva av!

 4. En sak kan du stryka i alla fall: Fäviken stängde för ett år sen ungefär. Så då blir listan något kortare.

  1. Åh nej, det visste jag inte! Tack för att du sa till, ändrar i listan. Då får jag sikta in mig på de andra två… förutsatt att de klarar pandemin. 🙁

   1. Tyvärr stängde Daniel Berlin i september. Han kommer nog med något nytt framöver men inte det.

    1. Då återstår bara Frantzén, får väl skynda mig dit innan det också hinner stänga…

 5. Jag har liksom du haft Nora kvar på listan i flera år. Vill också jag till Ammarnäs (och där kan du ju verkligen rida), testa afternoon tea på Grand Hotel och bo i en fyr. På min lista står också Gammelstads kyrkby, Tanums hällristningar och Grisslehamn samt det kända konditoriet i Norberg.
  Tack för tipset om igloon. Vi gjorde bara dagsutflykt till Jokkmokk. Salt & sill skulle inte jag heller säga nej till, det såg så fint ut när vi körde förbi.

  Gripsholm måste du absolut se. Hela Mariefred. Som uppvuxen i Västervik med vänner boende på just Slottsholmen så tycker jag Ulvaeus hus är superfula i den miljön men hotellet ser lite roligare ut och läget är ju perfekt. PM och vänner firade vi bröllopsdag på häromåret och det är fortfarande en av våra bästa matupplevelser. MJs har samma ägare som Ystad saltsjöbad så du kanske kan få rabatt. MJs har jättegoda cocktails som de säkert gör lika bra alkoholfria men jag har av förklarliga skäl inte övernattat. Cykla på Ven hör till en av mina favoritupplevelser i hela Sverige, helst med övernattning utan alla dagsturister. Yes, The Lodge skulle du gilla. Är så glad att de redde ut sin coronakonkurs och kunde öppna hawaii-spa som planerat. Det är så mysigt där uppe på åsen.

  1. Tack snälla Charlotta, alltid lika fint att läsa dina kommentarer och kompletterande tips! Ja, blev så ledsen när konkursbeskedet kom för The Lodge, och lika glad när jag läste att de har kommit igång igen. I dessa tider är saker varken självklara eller förutsägbara…

 6. Wow 100 saker! Jag har haft funderingar på att skriva en bucketlist med 10 typ. 🙂
  På den skulle helt klart Helags stå också.

  1. Ja, Helags verkar fantastiskt! 100 saker, det tog sin tid att skriva ihop – men fick en dos välbehövlig resepepp att tänka tanken på vad som väntar i sinom tid…

 7. Vilken lista! Jag som älskar listor går ju helt bananas nu, haha! Kan instämma på typ varenda punkt och vill bara tillägga några saker:
  – Grövelsjön är fantastiskt – särskilt att vandra därifrån och in i Norge. Makalösa utsikter över snällfjällen.
  – Nora – ja! Välkommen till Tant Grön och Tant Gredelins söta stad. Sommartid är det klassiskt vackert men på höstkanten är det snäppet finare. Och är dagarna kulna, kan man sitta och kura på kafé extra länge. 🙂
  – Vi var i Sundsvall och bodde just på Södra Berget i september. Spat var underbart! Helt i min smak med många ”torra” ytor att vila på, istället för megamånga pooler.
  – Om du åker till Selma och Värmland kan jag tipsa om Deje, som har ett kulturområde som kallas Gamla Kraftstationen. Coolt ställe!

  …och såklart, Kumla! Drömmer fortfarande om den där brunchen på Egastronomi. Himmelskt!

  1. Åh, tack Sanna! Bra med lite extrainformation att ha med i bakfickan!

 8. Härlig lista, nu måste jag göra en egen. Utav din lista kan jag bocka av: 31, 44, 52 , 55, 62, 64, 85,88 90, 91 (inte cyklat men åkt båt hela Göta kanal) och 96. Nr 55 är inplanerad i vinter.

  1. Men vad kul att höra! Övervägde om jag skulle skriva båt eller cykel för Göta kanal, men tror cykel är mer rimligt för mig i nuläget. Ser ju häftigt ut med alla de där slussarna, men kan tänka mig paniken om jag själv skulle försöka mig på att greja det där. Får i så fall teama upp med någon som kan sin båt. 🙂

 9. Tack så hjärtligt för en plats på din bucketlist!!! 😍 Hela listan är ju fantastisk!

  Hälsningar från alla Strandflickor o Strandgossar i Lysekil

  1. Åh, kul att ni hittat hit! Ser fram emot ett besök när det passar framöver. Trevlig helg!

 10. Kanske man borde göra en lista… men 100 🙈, det blir det nog inte. Jättefin lista.

  1. Tror nog du kan skrapa ihop 100, fast många av just dessa kanske du säkert redan bockat av? Tack! Så glad att vi kunde åka till Wanås tillsammans.

 11. For en fantastisk liste! Utrolig mange fine steder, Dalsland, Äventyrgruvan og Falkenberg Strandbar står også på min liste, så krysser fingrene for at grensene åpner igjen snart. Kan anbefale deg å sjekke ut Naturbyn i Värmland, Surflogiet på Gotland og Västanå slott også, fantastiske plasser!

  1. Tack snälla, både för din kommentar och för tipsen. Antecknar alla… 🙂

 12. Vilken fantastisk lista! Tack för att jag fick vara med på ett hörn 🙂 Du har en personlig guide när du besöker Gammelstads kyrkstad!
  Också roligt att kunna checka av de platser som jag besökt genom åren.

  1. Tack själv Eva, för ständig inspiration. Åh, ser VERKLIGEN fram emot den personliga guiden när det är dags. Trevlig helg på dig!

 13. Kajsa Håkansson says:

  Tar dig till Skanör/Falsterbo i sommar om corona är slut och ni kommer hit. Tobbe kan spela golf med Martin o hans pappa.

  PS: Älskar denna lista!!!!

  1. TAGET! 🙂 Och tack!!

 14. Å så många härliga tips! Tur att Ramsvik var med!
  Alltså en sån där hästtur i snö låter underbart. Synd att du inte kan hänga på och börja på ridskola med mig. Jag är så galet pepp på det 😍.
  Vi har bokat in oss på samma ställe i Skåne i sommar igen. Hagestad, det var sååå härligt! Älskar Sverigesemestrar. Jag har också väldigt mycket kvar att upptäcka av Norrland. Trollsjön t ex.

 15. Dalsland ändå, det är fint det och märkligt att folk inte hittat dit! 🙂

  Annars så konstaterar jag, när jag ser den här listan, hur mycket jag inte har gjort i Sverige. Men jag inser också en annan sak. Hur mycket jag HAR gjort! Det är lätt att glömma det när man ser hur andra i ens flöde flänger runt och ser än det ena och än det andra som man själv aldrig får tummen ur med. Så, tack för den insikten!

 16. Albert Allema says:

  Vi har använt bland annat denna webbsida när jag förberedde vår resa till Höga Kusten.
  På vägen dit har vi stannat vid Tällberg och Rättvik (nr. 64). Väldigt fina platser med fina vyer över Siljan. Tack för tipset.

  1. Tack själv! Finns mkt fint att längta efter!

 17. Tack för en grymt bra lista. Renoverade min egna bucketlist och behövde inspiration. Kring 10 resor härifrån åkte rakt in på min lista. Sedan finns det självklart några turer som jag kan rekommendera 🙂 Cykla Kattegattleden, åka Vildmarksvägen, vandra hela Kustleden i Bohuslän samt vandra Prins Bertils stig.

  1. Tack snälla, vad glad jag blir! Jag är själv lite sugen på att ”renovera” lite. Vildmarksvägen och Kustleden låter ju som klart härliga alternativ att plocka in!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close