Close
Lyxhotell i Stockholm: nio tips med hög standard

Lyxhotell i Stockholm: nio tips med hög standard

Planerar du att bo på ett lyxhotell i Stockholm, men har svårt att välja vilket? I det här inlägget listar jag nio hotell som håller medelhög till hög standard i centrala Stockholm, följt av några bubblare som också brukar komma högt upp i betygslistorna.

ett hem boutiquehotell Stockholm

Innehåller köplänkar/adlinks.

Lyxhotell i Stockholm

#1. Ett Hem: diskret lyx i Lärkstaden

ett hem stockholm

Ett Hem är utan tvekan ett av Stockholms absolut bästa hotell – förmodligen det bästa. Boutiquehotellet byggdes ursprungligen som en privatbostad 1910 och rymmer idag tolv unikt inredda och stilfulla hotellrum. Kvarteret i Lärkstaden är inte bara ett av Stockholms vackraste, här är också lugnt och tyst trots det centrala läget. Gillar du att bo på hotell med hög klass är Ett Hem ett absolut måste på önskelistan!

Adress: Skiöldungagatan 2, Stockholm

Läs hotellrecension: Ett Hem i Stockholm – Sveriges bästa hotell?

Läs mer och boka här (adlink).

#2. Lydmar: hotellklassiker på Blasieholmen

lydmar hotell stockholm

Lydmar Hotel och dess läge med utsikt över Strömmen och det Kungliga slottet är en självklar kandidat på en lista med Stockholms bästa hotell. Hotellet är har en hemtrevlig atmosfär och är varken skandinaviskt minimalistiskt eller överdrivet grandiost som utländska femstjärniga hotell kan upplevas. Här har man istället lagt krutet på konst och kultur, vilket uppenbarligen går hem hos oss hotellgäster!

Adress: Södra Blasieholmshamnen 2, Stockholm

Läs hotellrecension: Lydmar Hotel, Stockholm – recension av lyxigt boutiquehotell

Läs mer och boka här (adlink).

#3. Bank Hotel: uppstickaren i bankvalven

bank hotel Stockholm

Bank Hotel är en av de nyaste stjärnorna på Stockholms hotellhimmel och har verkligen lyckats med ambitionen att slå sig in bland de mer välkända hotellklassikerna. Boutiquehotellet – som har 115 rum/sviter inredda i jugendstil – har fått sitt namn efter sina lokaler i det gamla bankpalatset på Arsenalsgatan i Stockholm. Det faktum att hotellet låter byggnadens historia löpa som en röd tråd genom både inredning, meny och storytelling är en av framgångsfaktorerna. Plus i kanten får även hotellfrukosten som definitivt håller måttet för lyxsegmentet.

Adress: Arsenalgatan 6

Läs hotellrecension: Bank Hotel – recension av lyxigt hotell i Stockholm

Läs mer och boka här (adlink).

#4. Diplomat: jugendpalats med utsikt över Strömkajen

hotel diplomat stockholm

Hotel Diplomats fasad i jugendstil har under åren kommit att bli en av Strandvägens kändisar. Inne i hotellet väntar 130 hotellrum och sviter – flera av dem med strålande vacker utsikt över Strandvägen och Nybroviken. Hotellrummen går i en skandinavisk och klassisk design som uppskattas av många. Värt att notera är att hotellfrukost inte ingår i priset när du bokar hotellrum här (tråkigt men sant).

Adress: Strandvägen 7C

Läs hotellrecension: Hotel Diplomat i Stockholm – ett centralt lyxhotell

Läs mer och boka här (adlink).

#5. Grand Hotel: grandiost och anrikt

grand hotel

Grand Hotel i Stockholm har det mesta du kan förvänta dig av ett lyxhotell – det känns i väggarna så snart du kliver innanför dörrarna till denna klassiker.Kristallkronor, stuckatur i taket, enorma blomsterarrangemang och en concierge redo att bemöta krävande hotellgästers önskningar är några av framgångsfaktorerna. Rummen är klassiska med elegant twist – för extra lyx ska du satsa på ett rum med utsikt mot det kungliga slottet. Hotellet har också ett välrenommerat SPA och ett kök som levererar över förväntningarna.

Adress: Södra Blasieholmshamnen 8

Läs mer: Klassisk Afternoon Tea i Stockholm på Grand Hotel

Läs mer och boka här (adlink).

#6. Nobis Hotel: Norrmalmstorgshotell med guldkant

nobis hotel stockholm

Nobis Hotel Stockholm ligger centralt precis intill Norrmalmstorg och har drygt 20 hotellrum fördelade i två pampiga byggnader från slutet av 1800-talet. De gemensamma utrymmena på detta femstjärniga hotell definieras av guldkantad lyx och flärd, vilket väl inte riktigt lyser igenom på samma sätt i hotellrummen. Hotellets höjdpunkt (bokstavligen talat) är “Loungen” med dess imponerande takhöjd på 38 meter samt den enorma elipsformade glaslampan.

Adress: Norrmalmstorg 2-4

Läs hotellrecension: Nobis Hotel och ett dygn i Stockholm

Läs mer och boka här (adlink).

#7. At Six: modernt lyxhotell mitt i smeten

At six hotel Stockholm

Letar du efter ett lyxhotell med krav på att det ligger nära Stockholms central? I så fall kan det relativt nyöppnade (2017) Hotel At Six vara ett bra alternativ. Hotellet, som själva definierar sig som designhotell och erbjuder 343 rum som alla är modernt inredda i en dov färgskala. Min spontana reaktion är att hotellet i allmänhet och hotellrummen i synnerhet skulle passa bra som inspelningsplats för reklamfilmer med en typisk maskulin målgrupp – tänk James Bond, lyxklockor och dyr sprit. Sängkläderna är lyxiga och hotellfrukosten riktigt bra!

Adress: Brunkebergstorg 6

Läs hotellrecension: At Six – recension av femstjärnigt hotell i Stockholm

Läs mer och boka här (adlink).

#8. The Sparrow Hotel: fransk vibe vid Stureplan

sparrow hotel stockholm

The Sparrow Hotel på Birger Jarlsgatan (bara ett par minuter från Stureplan) är förmodligen så nära Paris det går att komma i Sverige. Den franska känslan genomsyrar både hotellet och den franska vinbaren och bistron i anslutning till hotellet. Här finns 88 personligt och elegant inredda hotellrum. Hotellet tillhör förvisso lyxhotellsklassen, även om det inte riktigt tar sig hela vägen till min personliga topp fem-lista.

Adress: Birger Jarlsgatan 24

Läs hotellrecension: The Sparrow Hotel – boutiquehotell i Stockholm

Läs mer och boka här (adlink).

#9. Sheraton Stockholm Hotel: de internationella gästernas val

Sheraton är knappast en av nykomlingarna i hotellsvängen, tvärtom som en pålitlig gammal vän där konceptet och känslan är ungefär samma på alla Sheraton-hotell över världen. Detta gör Sheraton Stockholm Hotel populärt bland internationella gäster eftersom man vet ungefär vad som väntar. Det centrala läget ett stenkast från Centralstationen innebär att du som checkar in har nära till sevärdheter som Gamla stan, Stadshuset och Riddarholmen.

Adress: Tegelbacken 6, Stockholm

Läs hotellrecension: Staycation på Sheraton i Stockholm

Läs mer och boka här (adlink).

Fler lyxiga hotell i Stockholm

  • Hotel Kungsträdgården
  • Hotel Skeppsholmen
  • Hotell Sven Vintappare
  • Collector’s Victory Hotel
  • Miss Clara By Nobis
  • Nordic Light Hotel
  • Radisson Blu Waterfront Hotel
  • Villa Dagmar

Följ gärna Resfredag på Instagram. Här hittar du fler tips på hotell i Stockholm och övriga Sverige. (Omslagsbild: Ett Hem, Stockholm.)

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close