Close
Resfredag från Bohuslän till Småland

Resfredag från Bohuslän till Småland

Det var med lite extra vördnad jag skapade ett gemensamt dokument på Google Drive i våras, den här gången för att skapa en rutt med rubriken ”Episk syskonresa till Bohuslän”. Det känns fortfarande lite ovant att planera resor och boka boenden, och den här resan såg jag till att skapa MYCKET luft i schemat. Syftet var att ta det lugnt, njuta av semestertider och umgås i vackra omgivningar. För att slippa uppfinna hjulet på nytt utgick jag från min egen lista på platser i Sverige jag önskar komma till någon gång…

Läs mer: Bucketlist för resor i Sverige – 100 saker jag vill se och göra

… och såg till att leta upp några punkter jag är övertygad om skulle funka för syrrorna också. Bokningarna gjordes, tiden gick – och helt plötsligt var det dags att mötas upp i Jönköping för vidare avfärd mot Bohuslän. Här är några av höjdpunkterna från en väldigt fin semestervecka!

Resfredag från Bohuslän till Småland

#1. Grebbestad

grebbestad

Den ursprungliga planen var att bo i Grebbestad, för att komma nära Tjurpannans Naturreservat som lär vara riktigt fint. När vi väl kom till Grebbestad sjönk axlarna flera centimeter och ingen av oss kände för att dra iväg och vandra. Vi blev istället kvar i Grebbestad, strosade längs hamnen, åt på en fiskrestaurang och avslutade dagen på ett utsiktsberg, för att sedan gå hem till Villa Rosenhill (ett personligt och ombonat B&B med resans bästa frukost) och ta det lugnt. Mycket bra start på en mycket bra roadtrip.

#2. Väderöarna

väderöarna

Dagen efter väntade en båtfärd från Hamburgsund ut till Väderöarna, där vi spenderade ett dygn där vi skapade minnen jag tror att vi alla kommer att hålla lite extra hårt i. Jag hade höga förväntningar, medan mina systrar inte ens visste om att den här platsen fanns. Jag behövde inte bli besviken, inte de heller. Så fint, så lugnt och så oerhört vackert!

Läs mer: Väderöarna i Bohuslän – en resa värd att drömma om!

#3. Ramsvikslandet

ramsvikslandet

Efter Väderöarna tog vi oss vidare med bilen, och stannade för en bensträckare och en ryggsträckare på de lena klipporna vid Ramsvikslandet. Den här platsen har jag hört mycket gott om från en av mina vänner, som har spenderat många somrar i trakterna.

#4. Lysekil

Lysekil

Efter Ramsvikslandet körde vi vidare mot en övernattning på Strandflickorna, som har stått högt upp på min bucketlist. Själva boendet gjorde dock inget vidare intryck (tycker man kan förvänta sig mer av en dubbelsäng än 140 cm!?), men så var jag också extremt hungrig. Och jo, även besviken på mig själv över att jag inte hade kollat boendet mer noggrant. Det finns flera olika hotellvarianter/byggnader under Strandflickorna AB, där jag hade bokat Strandvillan som var någon slags blandning av vandrarhem och hotell.

Så nej, boendet blev ingen höjdpunkt den här gången (får boka Havshotellet eller Husen vid havet nästa gång!) – men det blev däremot resten av kvällen efter vi hade fått i oss mat. Vi promenerade bort till Stångehuvuds naturreservat och Pinneviksbadet och fick en sån där sommarkväll som vi alla kommer att minnas och glädja oss åt. Ljuset, vågorna, klipporna, samtalen – allt samlat till semesterkänslan i sitt esse.

#5. Hjo

Hjo

Jag trodde kanske att mina systrar skulle nöja sig med Bohuslän, men de var helt med på mitt förslag att ”stanna till i Hjo” när vi ändå var ganska nära. De hade inte koll på Hjo heller – en av Sveriges tre trästäder (jämte Nora och Eksjö). Jag anade att de skulle gilla konceptet, och jag tror faktiskt att jag fick rätt. Strandhytter, fina träkåkar, Vätternvyer, mjukglass och lunch i en Biergarten fick avsluta vår gemensamma syskonresa innan vi skildes åt.

Läs mer om vår dag: Att göra i Hjo – 6 tips i en av Sveriges trästäder

Och nu? Nu är det fredag, och mitt sällskap är hemma i Blekinge igen. Själv blir jag kvar i Småland några dagar till. Senare idag kommer jag att checka in på Hooks Herrgård för att kräma ut det sista av min alldeles egen semestervecka. Jo, jag och min man håller hårt i vårt koncept om varsin semestervecka där vi tankar batterier och njuter av att vara själva – för att sedan längta efter varandra och familjen. Bra grej, tycker både han och jag.

Läs mer: Så löser jag och min man semesterpusslet

Trevlig helg på er!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

5 comments

  1. Alltså den bilden från Väderöarna, med den lilla röda stugan liksom i två nivåer. Den är ju galet söt! 🙂

    1. Ja, det var verkligen en fin upplevelse att besöka Väderöarna – så fint på alla sätt och vis.

  2. Bästa resan!!! Tack för en fantastisk planering och bästa sällskapet.

    1. Tack själv för fantastiskt sällskap!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close