Close
Är MJ’S Malmös bästa hotell?

Är MJ’S Malmös bästa hotell?

Innehåller köplänk/adlink.

MJ’S Hotel på Mäster Johansgatan i Malmö (bara 50 meter från Lilla Torg!) har stått på min önskelista länge. Jag har hört från flera håll att detta lär vara Malmös bästa hotell, så när det är dags att åka till Skåne på bröllop blir MJ’S ett självklart val. En av orsakerna som lockar mig, utöver det goda ryktet, är känslan av att hotellet verkar vara ett besöksmål i sig snarare än en plats att bara sova på. Recensionen nedan är baserad på vår hotellvistelse under april 2022.

MJ’S i Malmö: en hotellrecension

#1. Historia, känsla och allmän information om MJ’S

Färgglada mönster i pastelltoner, flamingos, sammetsklädda möbler och en innergård/piazza som påminner om en italiensk villadröm i rosa. På MJ’S har inredarna gått loss på detaljerna utan att det känns för mycket av det goda. Helheten skapar en egen liten hotellbubbla med karaktär att checka in i, både för långväga gäster och partyglada Malmöbor som går hit för att hänga i hotellbaren eller käka i restaurangen.

MJ’S Hotel slog upp portarna hösten 2017, innan dess huserade det mer anonyma hotellet Mäster Johan på samma adress. MJ’S är en del av hotellgruppen ESS GROUP – som uppenbarligen har kapital och erfarenhet för att skapa hotellsnackisar i både Sverige och Danmark. Några av de välkända systerhotellen är Ellery Beach Hotel i Stockholm, Steam Hotel i Västerås och Ystad Saltsjöbad i Ystad.

Just Steam Hotel och Ystad Saltsjöbad är bra exempel på hotell dit folk åker för själva hotellupplevelsen, men samtidigt passar på att göra saker i närheten. MJ’S faller väl inte riktigt in i kategorin ”destinationshotell” på samma sätt mot bakgrund av att Malmö har så enormt mycket att erbjuda i sig själv, men visst bidrar vår hotellvistelse här till en lyckad resa i stort!

Så, hur lyder då mitt eget utlåtande? Jag tycker att ESS GROUP har lyckats i sin ambition att skapa ännu en hotellpärla med skön atmosfär i branschen. Trots det stora flödet av hotellgäster känns det fortfarande som att personalen anstränger sig för att vi ska få en unik upplevelse! Vill du ha ett personligt och småskaligt boutiquehotell med ett lugnare tempo i Skånetrakten skulle jag däremot rekommendera att ta en närmare titt på exempelvis Örum 119, Cocoon Meetings eller Wanås. MJ’S bjuder istället på cityvibbar med en förväntansfull feststämning över sig.

Läs mer: Ellery Beach House – recension av naturnära Stockholmshotell

#2. Hotellrummen på MJ’S

MJs malmö

Inför hotellbokningen ser jag till att läsa på om de olika rumskategorierna, och kan inte låta bli att skratta åt beskrivningen av lakanen som ”sheets soft as perfectly toasted marshmallows” och ”sheets soft as those clouds spotted from an airplane”.

MJs hotell malmö

MJ’S har i skrivande stund 83 hotellrum fördelade på fem olika rumskategorier:

 • Xtra small: (10-15 kvm) Små rum, men piffade till tänderna med 160 eller 180 cm säng, mjuk heltäckningsmatta och snygga badrum med gulddetaljer.
 • Small: (15-20 kvm) Små dubbelrum, där några har utsikt mot innergården. 140-180 cm breda sängar.
 • Medium: (27 kvm) Dessa rum har utsikt över kullerstensbelagda bakgator. Sängen är 180 cm, har snygga garderober och ett väldigt fotovänligt badrum.
 • Large (40 kvm) De större rummen har en 180 cm bred säng. Badrum med dusch eller badkar. Här finns också en sittdel med soffa och fåtöljer.
 • Xtra large (50 kvm) Xtra large-rummen är väl så nära svit du kommer (det här är populära rum att boka för nyblivna brudpar!). Här finns ett stort badrum med badkar och fönster, och en soffa som även kan användas som säng. För familjer eller större sällskap går det att koppla ihop anslutande rum.

Vi checkar in i ett medium-rum och möts av en cool tapet, matchade dova färger, mycket textilier och oväntat sköna sängkläder. Jodå, det utlovade ”marshmallow/moln-fluffet” från hemsidan visar sig faktiskt stämma alldeles utmärkt!

MJs malmö

Det är inte ofta min man uttalar sig särskilt ingående om varken hotell eller hotellrum…

MJs malmö

… men det här stället blir till och med han imponerad av.

MJs hotell malmö

Vårt hörnrum är väldigt härligt på alla sätt och vis. Jag gillar garderoberna som är invändigt klädda med tyg som gamla vitrinskåp – och insynsskydden vid fönstren som går i samma linnetema. Vi blir förtjusta i den rosa heltäckningsmattan som är väldigt skön under fötterna (funderar dock på vilken ansträngning det måste vara för städpersonalen att hålla dem rena från spill och kladd!?).

MJs hotell malmö

En skymt av badrummet…

… som även det får högt betyg! Det kungsblå badrumskaklet i duschen, mässingsdetaljerna och den brittiska touchen på toalett och handfat känner jag igen från Hotel Frantz i Stockholm – det är en stil som verkligen faller mig i smaken.

Läs mer: Hotel Frantz – recension av boende på söder i Stockholm

Utanför gatan är kvarteret charmigt med tegelhus och kullersten – och det i kombination med möbler, den sköna sängen, väl utvalda textilier, mycket belysning av olika slag, ett snyggt badrum och en allmänt ombonad känsla blir väldigt lyckad. Hit kommer jag gärna tillbaka, och säkert många med mig!

#3. Hotellfrukost på MJ’S

MJs malmö

Först och främst får inramningen av hotellfrukosten högsta betyg. Glastaket, valven och färgen skapar en helhet som är både vacker och flärdfull, fejkväxter till trots. Jag får känslan av att befinna mig på någon piazza i Italien, och jag gissar att det är just det intrycket man gärna vill förmedla till gästerna.

MJs hotell malmö

Frukosten då? Det märks att vi är i Malmö som har kommit långt när det gäller veganvänliga alternativ. Det erbjuds en hel uppsjö med veganmat, vilket är roligt att se. I övrigt sticker morgonmålet absolut ut från tråkig och förutsägbar standardhotellfrukost – betyget landar någonstans över medel (men hade krävts ännu mer kärlek för MVG).

Frukosten serveras måndag-fredag kl 07-10, på helgerna gäller istället kl 07:30-10:30. På vardagarna går det att boka hotellfrukost även för utomstående som inte bor på hotellet, då för en kostnad om 200 SEK.

MJs malmö

Utöver frukost serveras också brunch (345 kronor) lunch, middag på MJ’S Hotel. Läs mer här.

#4. Bra att veta och tips på saker att göra i närheten av MJ’S

Malmö
 • Adress: Mäster Johansgatan 13, Malmö (endast 6 minuters promenad från Centralstationen i Malmö).
 • Pris? Jag är ute i god tid och bokar erbjudandet ”Early Flamingo” vilket ger ett pris på 1942 kronor för två personer. (Ordinarie pris 2590 kronor). Väldigt prisvärt med andra ord!
 • Avbokningsregler: När vi bodde på hotellet (april 2022) kunde avbokningar göras kostnadsfritt fram till kl 15:00 på ankomstdagen.
 • Nyfiken på saker att göra i närheten? Här hittar du ett helt gäng med Skånetips på bloggen.

Läs mer och boka här (adlink).


Följ gärna Resfredag på Instagram. Här finns fler tips på hotell i Stockholm och övriga Sverige. Övrig Sverigeinspiration hittar du här: Bucketlist för resor i Sverige

4 comments

 1. Cocktailbaren är bra för de av oss som bara slinker in under en uterunda. Nyligen öppnade de också asiatisk fusion-restaurang i en tidigare sällskapslokal med egen ingång så nu finns det ännu mer.

  1. Ja, baren verkade väldigt poppis! Får se till att testa den där restaurangen nästa gång vi har vägarna förbi. Önskar SÅ att Malmö låg lite närmare Stockholm bara – har min syster där nere och längtar ihjäl mig efter det spontana hänget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close