Close
Semester i Sverige med barn: 75 tips till sommarlovet

Semester i Sverige med barn: 75 tips till sommarlovet

Ska du planera en semester i Sverige med barn, men är osäker på destination och aktivitet? Här kommer en fullmatad lista med tips, där du hittar inspiration under kategorierna nöjesparker, vattenland, aktiva dagar, historiska sevärdheter, barnvänliga museum, utflyktsmål för motorintresserade barn och djurupplevelser.

Lycka till med planeringen, ha en härlig sommarsemester i Sverige! Inlägget är skrivet 2019, senaste uppdateringen gjordes i februari 2024.

Semester i Sverige med barn: 75 tips till sommarlovet

semester i sverige med barn

Nöjesparker i Sverige

Vill barnen spendera semestern i förtrollade sagovärldar eller bland hisnande åkattraktioner? Några av mina starkaste, och gladaste, semesterminnen förknippas med nöjesparker av olika slag. Här är några förslag på nöjesparker i Sverige med olika inriktningar.

#1. Astrid Lindgrens värld (Vimmerby)

astrid lindgrens värld

Ser ni till att undvika folkmassorna under högsäsongen är klassikern Astrid Lindgrens värld ett semesterparadis. Här kan barnen uppleva teaterföreställningar av högsta klass, men även leka loss på fina lekytor. Som bonus kan de kända karaktärerna från Astrid Lindgrens fantastiska sagor dyka upp när ni minst anar det.

Läs mer: Astrid Lindgrens värld och tips för en lyckad upplevelse

#2. Liseberg (Göteborg)

Liseberg är mer än en nöjespark, platsen har blivit en symbol för hela Göteborg. När det vankas semester i Sverige med barn är det här en årlig klassiker för vår familj.

Liseberg Göteborg

Liseberg kan dessutom titulera sig Nordens största nöjespark. De stora och välskötta ytorna gör att de enorma folkmassorna sprider sig relativt bra.

#3. Gröna Lund (Stockholm)

När de skräckförtjusta skriken ljuder över Stockholm vet man att Gröna Lund har öppnat för säsongen! Läget på Djurgården gör att nöjesparken är en av de vackrast belägna i hela världen. Parken gör sig för övrigt också väldigt bra i Halloweentema.

Läs mer: Halloween på Gröna Lund

#4. Junibacken (Stockholm)

Tänk er en miniversion av Astrid Lindgrens värld, fast inomhus på Djurgården i Stockholm. Sagotåget på Junibacken är en upplevelse som alla Astrid Lindgren-fans bör få chansen att se en gång i livet.

#5. Furuviksparken (Gävle)

För de lite mindre barnen är Furuvik en lagom nöjespark i både storlek och folkmassor jämfört med Liseberg och Gröna Lund – här är tempot helt enkelt lite lugnare.

Läs mer: Furuvik – perfekt utflykt för småbarnsfamiljer

#6. Sagovärlden Tomteland (Mora)

tomteland

Förknippar du Tomteland med jultider och vinterlov? Det gjorde jag också, men faktum är att Tomteland även har öppet under sommaren. Tomtenissarna måste som bekant jobba hela året, och resten av sagovärlden som Tomtemor och Tomtefar styr över håller igång även när snön smälter.

Läs mer: Tomteland i Mora: Sagovärld bland tomtar, troll och häxor

#7. Kneippbyn (Gotland)

Astrid Lindgrens avtryck i Sverige är starkt, förutom Astrid Lindgrens värld och Junibacken finns också spåren på Kneippbyn. Här ligger det välkända och omtalade originalhuset från filmerna med Pippi Långstrump.

Läs mer: Tips om Kneippbyns sommar- och vattenland i Visby, Gotland

#8. High Chaparral (Småland)

Närmare ”Vilda Västern” än så här kommer du inte i Sverige! Här är det full fart från morgon kväll, med allt från guldvaskning till tågrån. Läs mer på High Chapararrals hemsida.

Tips! Ett annat resmål med High Chaparral-tema är Western Farm i Boden, Norrbotten.

#9. Tosselilla Sommarland (Tomelilla)

När andra åkte till Gröna Lund och Liseberg kunde vi i södra Sverige skryta om Tosselilla: Skånes största nöjespark. Parken ligger mitt på Österlen och har det mesta som kan förknippas med sommarlovet – vattenland, karuseller och grillplatser.

#10. Jamtli (Östersund)

Jamtli kan beskrivas som Östersunds svar på Skansen i Stockholm, men innehåller mer interaktiva inslag. Här kan barnen bland annat prova på att jobba i det gamla ostlagret, skeppa timmer och vara med när korna ska mjölkas, allt i sällskap av natursköna omgivningar med en glittrande Storsjön i bakgrunden.

Läs mer: Jamtli: Östersunds svar på Skansen

(Saknar du Skansen på listan ovan? Scrolla ner till #71 längre ner i inlägget.)

Vattenland i Sverige

skaftö gullmarsstrand

Är dina barn ute efter vattenrutschbanor som går i raketfart, vilda vågbassänger och andra äventyr i vattenformat – eller kanske snällare plaskdammar? Mina tre barn älskar vattenland och badar tills läpparna blir blå! Här är ett urval av svenska vattenland att ta sikte på.

#11. Skara sommarland (Skara)

skara sommarland

Den välkända vattenparken utanför Skara är Skandinaviens största vattenpark. Här finns utöver en uppsjö av vattenattraktioner även karuseller, lekplatser och gokartbanor. Vattentemperaturen ligger på stadiga 25 grader.

Läs mer: Skara Sommarland: tips för en lyckad upplevelse

#12. Kokpunkten (Västerås)

Lovorden om actionbadet Kokpunkten i Västerås duggar lika tätt som vattendropparna som skvätter vid dess fartfyllda attraktioner. Här pratas det välförtjänt om uttrycket ”badrenalin”, mer information hittar du hos Kokpunkten.

#13. Leksand Sommarland (Dalarna)

Befinner du dig i Dalarna är Leksand Sommarland en klassiker. Utöver själva vattenlandet finns i området allt från höghöjdsbana till Segwaybana. Läs mer om upplägg och aktiviteter här och hos Lisa/Let’s go Explore om Leksand sommarland: tips och information om vattenland och aktiviteter.

#14. Barnens Gård (Karlskrona)

barnens gård Karlskrona

Barnens Gård utanför Karlskrona är ett populärt utflyktsmål för personer i Blekingetrakten. I vattenlandet (med uppvärmda pooler) finns upplevelser som passar både små och stora. På området finns också lekland och ett område med djur.

Läs mer: Barnens Gård – tips att göra i Karlskrona med barn

#15. Storsjöbadet (Östersund)

Storsjöbadet i Östersund är inte direkt den modernaste vattenparken i landet, men äventyrsbadet fyller absolut sin funktion. Besöker ni Östersund under sommartid och är ute efter vatten- och badäventyr bör ni också ta er till Surfbukten, Jämtlands svar på Bali!

Läs mer: Att göra i Östersund

#16. Lost City (Örebro)

Tio minuters promenad från Örebro city ligger en helt annan typ av city, med fokus på blöta djungeläventyr och vattenfall. Det här är en kul och annorlunda vinkel på ett vattenland, läs mer på Lost Citys hemsida.

#17. Nordpoolen (Boden)

Blir du badsugen i Boden är Nordpoolen det självklara alternativet. Här finns både äventyrsbad, motionssim och relaxavdelning (där 18-årsgräns gäller om inte målsman är med).

#18. Pite havsbad

Pite havsbad är ett välkänt semestermål med diverse evenemang. Här finns också ett äventyrsbad med exempelvis en 81 meter lång vattenrutschbana och en solterass med artificiell sol. Läs mer hos Pite havsbad.

#19. Paradiset Örnsköldsvik

På Paradiset i Örnsköldsvik finns Sveriges längsta vattenrutschbana ”Magic Eye”. I sann skidåkar-anda (vi befinner oss ändå i ett skidåkarmecka) finns också en vattenpist! Läs mer på Paradiset.

#20. Vattenlandet i Kneippbyn (Gotland)

När vi nyligen besökte Gotland på vår semester i Sverige med barn var Vattenlandet på Kneippbyn den plats våra barn pratade mest om efteråt. Här finns allt från en badlagun till åkattraktioner som adrenalinstinna Half pipe, vilket är badfolkets motsvarighet till skateboardrampen.

Tips! Ett annat upplevelsebad värt att tipsa om är Arena Skövde, som flera gånger har vunnit utmärkelsen ”Sveriges bästa äventyrsbad”.

Aktiva familjedagar

kajak

Har de yngre förmågorna i sällskapet svårt att sitta still under sommarlovet? Det finns oräkneliga tips att ta fasta på för aktiva familjedagar här hemma i Sverige, kanske hittar ni något som passar nedan.

#31. Skateparker i Sverige

Här finns många att välja och vraka på spridda över hela Sverige, några av dem hittar du under länken Sveriges största skateparker.

#32. Aktiviteter i Åre

familjesemester Åre

Åre får faktiskt en helt egen punkt under rubriken ”aktiva dagar”. Här kan ni exempelvis cykla downhill, vandra eller åka Mountain Cart. Faktum är att hela Jämtland är ett mecka för aktivitetssugna barnfamiljer.

Läs mer: Jämtland med barn – 9 tips på saker att göra

#33. Höghöjdsbanor

Det finns flera höghöjdsbanor runt om i Sverige, där gästerna kan spatsera runt uppe bland trädtopparna. Upzone Äventyrsparker har höghöjdsbanor i bland annat Borås, Åhus, Luleå och Ängelholm. Det finns givetvis också fristående alternativ, exempelvis i Lida Friluftsgård (Stockholm).

Läs mer: Lida Friluftsgård och Accropark höghöjdsbana

#34. Timmerflotte på Klarälven

För äventyrliga familjer som vill åt en unik upplevelse kan en tur med timmerflotte på Klarälven i Värmland rekommenderas. Upplägget är att man är med och bygger en egen timmerflotte med hjälp av stockar och rep, för att sedan glida fram på Klarälven – mitt i naturen! Läs mer om konceptet hos Vildmark i Värmland.

#35. Forsränning i Vindelälven

Om badland känns lite för snällt kan forsränning vara ett alternativ för aktiva barnfamiljer. Detta blöta äventyr kan bland annat upplevas i Vindelälven eller i Åre (Tångböleströmmarna).

#36. Cykla längs Göta Kanal

cykla längs göta kanal med barn5

Vill du slippa backar och istället cykla fram i maklig takt är den gamla dragvägen längs Göta Kanal ett bra alternativ. Här finns 87 km bilfri väg, där ni kan välja sträcka efter behag. Andra cykelvänliga och natursköna sträckor som lämpar sig för barnfamiljer finns på Sydkoster och Ven.

Läs mer: Cykla längs Göta kanal med barn: tips och inspiration

#37. Paddla kajak i Sankt Anna skärgård (Söderköping)

Söderköping sankt Anna

För den som är ute efter bra förutsättningar att paddla kajak är Sankt Anna skärgård (fyra mil från Söderköpings stadskärna) ett perfekt tillhåll. Under sommartid hålls klasser anpassade för barn.

Läs mer: Att göra i Sankt Anna

#38. Rättviks sommarrodel

För lagom puls i sällskap av vackra omgivningar är sommarrodel i Rättvik ett bra aktivitetstips, se film här: Sommarrodel i Rättvik.

#39. Järvsö bergcykelpark

Bergscykelparken i Järvsö marknadsför sig som ”Sveriges roligaste cykelpark”. Här kan äventyrslystna barn cykla downhill i vacker miljö, läs mer på hemsidan. Andra förslag på cykelparker är Lofsdalens Bike Park.

#40. Klättring inomhus och utomhus

Klättring har fått ett rejält uppsving i Sverige under senare år. Det finns bra möjligheter att prova på spridda runt hela landet, några av dem finns i Öxnered, Vänersborg (medlemskap i Friluftsfrämjandet krävs) och Klättercentret som har anläggningar både i Stockholm, Malmö och Uppsala.

äventyrsgruvan tuna-hästberg

Tips! Vår familj fick uppleva en riktigt häftig klättringsupplevelse i Äventyrsgruvan Tuna-Hästberg utanför Borlänge, där vi tog oss ner i gruvan via ett Via Ferrata-system. Klättringen varvades med linbana, hängbro och fika 80 meter under jord. Gruvan är öppen året runt.

Läs mer: Äventyrsgruvan i Tuna-Hästberg: Sveriges bästa familjeäventyr?

Historiska sevärdheter och upplevelser i Sverige

vitlycke museum

Unika hällristningar, medeltida borgar, berättelser om krigslystna vikingar och andra spännande historiebeskrivningar finns utspridda över hela vårt avlånga land – det är bara att välja och vraka!

#41. Hällristningarna i Tanum

I Bohuslän finns ett helt gäng hällristningar, så unika att de också är klassade som världsarv. Den som ändå har vägarna förbi bör också ta en sväng förbi Bronsåldersgården, där barnen kan få en känsla över hur livet tedde sig under bronsåldern.

Läs mer: Vitlycke museum och Tanums hällristningar

#42. Vikingastaden Birka (Björkö)

Birka kallas för Sveriges första stad och var Sveriges viktigaste handelsplats när det begav sig. Birka, som ligger på Björkö i Mälaren, har numera en rekonstruerad vikingastad och ett Vikingamuseum, vilket blir en perfekt utflykt för historieintresserade barn. (Öppet under sommaren.) Läs mer på Birkas hemsida.

#43. Eketorps borg, Öland

Eketorps borg Öland

Eketorp borg är en annan rekonstruerad historisk byggnad på Öland. Här kan besökarna få en verklighetstrogen känsla av hur livet kunde se ut på en borg under medeltiden.

Läs mer: Eketorps borg: utflyktsmål på Ölands Stora Alvar

#44. Falu Gruva

falu gruva dalarna

”Hej hå, hej hå – vi till vår gruva gå….” Vill ni ha en lyckad och spännande familjeutflykt där ni dessutom får lära er en massa om vår svenska historia ska ni definitivt åka till Falu Gruva i Dalarna. Ett besök här passar hela familjen, vår femåring var lika fascinerad som vår elvaåring när vi var där!

Läs mer: Falu Gruva – tips för en familjeutflykt i Dalarna

#45. Medeltidsveckan i Visby

För barn som verkligen vill få en smak av historians vingslag är Medeltidsveckan i Visby en given aktivitet. Denna historiska fest inträffar alltid under vecka 32, mer information finns på medeltidsveckan.se

#46. Varbergs fästning

weekend i Varberg

Varbergs fästning har anor från 1200-talet, vilket förklarar den mäktiga känslan på plats. Här finns dessutom den världskände Bockstensmannen, eller i vart fall hans medeltida skelett. På fästningen ordnas också en massa roliga barnaktiviteter under loven.

Fler tips: Halland med barn – 9 tips för hela familjen

#47. Glimmingehus (Skåne)

Nordens bäst bevarade medeltidsborg heter Glimmingehus och ligger i Skåne. Under sommaren pågår ständigt tidstypiska medeltidsaktiviteter i den vackra borgen. Alla visningar är så kallade familjevisningar, guiden anpassar visningen efter den aktuella gruppens åldrar.

#48. Varnhem och Kata gård (Skara)

För historieintresserade barn kommer Varnhem och grannattraktionen Kata gård att vara ett spännande utflyktsmål. Utflykten hit bör också kombineras med ett besök på Västergötlands museum, för att få bästa möjliga bild av den spännande historia som har utspelat sig i området.

Läs mer: Att göra i Skara med omnejd

#49-50. Ales stenar på Österlen och raukarna på Gotland

bästa rauk gotland

Som sista punkt under historiska sevärdheter får Ales stenar och raukarna på Gotland en gemensam plats. Dessa enorma stenformationer har skapat reaktioner sedan oräkneliga år tillbaka, både hos barn och vuxna, vilka gör besöksmålen till fina alternativ för semester i Sverige med barn.

Läs mer: Gotland med barn – tips för familjesemestern!

Barnvänliga museum i Sverige

marinmuseum karlskrona

Som huvudstad erbjuder Stockholm toppenbra museum för barnfamiljer, men det finns också några fina alternativ i övriga Sverige.

#51. Medeltidsmuseet (Stockholm)

Medeltida fokus från början till slut, här kan besökarna få en känsla av hur det medeltida Stockholm såg ut när det begav sig. Läs mer på hemsidan.

#52. Livrustkammaren (Stockholm)

Livrustkammaren är en återkommande favorit för små teaterapor som gillar att klä ut sig i överdådiga kläder som ger kunglig glans. Läs mer hos Livrustkammaren.

#53. Cosmomova/Naturhistoriska riksmuseet (Stockholm)

Den här kombon är en klassiker under dagar med trist väder. På museet finns permanenta utställningar som exempelvis natur i Sverige. På Cosmonova sitter besökarna under en kupolformad bioduk – världens största filmformat ger definitivt en filmupplevelse utöver det vanliga.

#54. Tekniska museet (Stockholm)

Teknikens under gör sig extra påtagliga på Tekniska museet. Här kan barnen experimentera, uppleva och klura i evigheter. Extra plus i kanten för initiativet med Nördcaféet – Sverige behöver fler nördar!

framtidsmuseet 2047 borlänge

Tips! Ett annat familjevänligt besöksmål med vetenskapstema är 2047 Science Center (fd Framtidsmuseet) i Borlänge – lär mer om vårt besök här: 2047 Science Center.

#55. Etnografiska museet (Stockholm)

På Etnografiska museet, som är en del av Museiparken på Gärdet, får barnen bland annat lära sig mer om spännande expeditioner ut i världen. På skaparverkstaden pågår alltid roligheter med olika teman.

Läs mer: Etnografiska museet med barn

#56. Vasamuseet (Stockholm)

En av Sveriges mest berömda båtar under tiderna ligger numera redo att beskådas på Vasamuseet vid Djurgården i Stockholm. Skeppet Vasa är världens bäst bevarade skepp från 1600-talet, åsynen av henne är en mäktig syn för både vuxna och barn! Idag räknas Vasamuseet som det mest besökta museet i hela Skandinavien.

#57. Sjöfartsmuseet Akvariet (Göteborg)

Är vi ändå inne på båtar är Sjöfartsmuseet ett annat museumtips – här ligger fokus på Göteborgs sjöfart. Nu finns även ett nyöppnat akvarium under mark framför museet, läs mer här.

#58. Marinmuseum (Karlskrona)

marinmuseum karlskrona

Marinmuseum, som ståtar på Stumholmen i Karlskrona, är ett populärt besöksmål för alla åldrar. Här kan barnen bland annat få se insidan av en tvättäkta ubåt.

Läs mer: Marinmuseum – favoritmuseum i Sverige

#59. Sagomuseet (Ljungby)

Som liten hörde älskade jag att läsa böcker från sagosamlingen ”Bland tomtar och troll”. På Sagomuseet i Ljungby berättas om många av de väsen som jag brukade läsa om, bland annat om de små tomtarna, om de elaka trollen, om skogsfrun och så näcken som satt och spelade på sin fiol.

#60. Tom Tits (Södertälje)

Tom Tits är ett vetenskapsmuseum utanför Stockholm, där naturvetenskap och teknik presenteras på ett sätt som gör det förståeligt för barn. Tom Tits ytor sträcker sig både inom- och utomhus och experimenten på plats utförs av barnen själva. Läs mer på Tom Tits.

Svenska resmål för barn som är intresserade av fordon

barnens gård Karlskrona

Gillar ditt barn fordon av olika sorter? Fastnar barnet totalt i diskussioner om tågmodeller, bilmärken och hur det egentligen går till när man mekar med en flygplan? Då kanske minst en av utflykterna i sommar ska gå till ett av tipsen nedan.

#61. Sveriges järnvägsmuseum (Gävle)

Järnvägsmuseet är Sveriges nationella museum för järnvägshistoria. (OBS: Museet är stängt för renovering och planeras att öppna igen under sommaren 2024).

#62. Lådbilslandet (Nykvarn)

Mellan Mariefred och Södertälje ligger Lådbilslandet, ett utflyktsmål för lådbilsfantaster. Inträde kostar 400 per barn (3-10 år) och 100 kronor för vuxna. Läs mer på hemsidan.

#63. Lådbilslandet (Löttorp, Öland)

Ett annat alternativ för lådbilsentusiaster finns på Öland. Här kan barnen köra bil (med motor och allt!) i en riktig miniatyrstad. Mer finns på Lådbilslandet hemsida.

Läs mer: Öland med barn – 9 tips för hela familjen

#64. Museijärnväg Östra Södermanlands Järnväg

För riktiga tågentusiaster finns möjlighet att resa med äkta ångtåg som är över 100 år gamla på en sträcka som går mellan Mariefred till Taxinge. På stationen i Mariefred finns även café och en utställning med temat järnvägshistoria. Läs mer: Östra Södermanlands Järnväg.

#65. Cykla dressin

Mellan Hudiksvall och Hybo kan du trampa fram på Dellenbanan med en dressin, det vill säga ett litet järnvägsfordon som inte är ett tågfordon. Dressinen har oftast tre hjul, ibland fyra, och användes främst för inspektioner längs järnvägslinjerna.

söderåsen Skåne

Ett annat fint ställe för att cykla Dressin hittar du i närheten av Söderåsen i Skåne (se bild ovan).

Läs mer: Söderåsen i Skåne – tips om aktiva dagar i vacker natur.

#66. Mulle Meck (Hudiksvall)

För barn som gillar att mecka är Mulle Meck i Hudiksvall en lämplig utflykt! Här kan barnen leka i Mulles gula bil, greja med ett flygplan eller utforska Mulles båt i en fin och inbjudande lekmiljö. Läs mer på Mulle Meck.

#67. Järnvägens museum (Ängelholm)

Järnvägens museum i Ängelholm finns bland annat en fin modelljärnväg i skala 1:32 samt simulatorn LOCOMOTION där barn och vuxna kan få en känsla av hur det är att sitta i förarhytten på olika lok.

#68. Modelljärnvägens Hus (Alunda)

Gillar er familj modelltåg är det här ett bra utflyktsmål. Här finns även en visningsträdgård och café på området. Modelljärnvägens hus, som ligger i en lada, ägs och drivs av familjen Hultgren. Läs mer på Modelljärnvägens hus hemsida.

#69. Sova på en jumbojet (Arlanda)

Det är knappast varje dag du får övernatta i en jumbojet, fast på marken. Är dina barn flygplansfantaster kan det vara en rolig upplevelse att spendera en natt på flygplanshotellet Jumbo stay vid Arlanda flygplats. Läs mer på Jumbo Stays hemsida.

Djurupplevelser i Sverige

Pratar dina barn ofta om djur? Själv var jag övertygad om att jag skulle bli delfinskötare när jag blev stor. Här i Sverige finns många utflyktsmål att ta sikte på för barn som vill testa på livet på en bondgård, men också för dem som vill spana på lite mer exotiska arter.

#70. Kolmården (Norrköping)

bamse Kolmården

Många barndomsminnen har skapats på Kolmården, inte minst mina egna och mina barns. Den enorma djurparken har utökats med ”Bamses Värld”, vilket är en succé för mindre besökare på Kolmården. Här kan familjer även få en smak av safari i Afrika, genom att åka ut på Safari Camp och sova på ”savannen”.

Läs mer: Kolmården och Vildmarkshotellet: 24 h minisemester

#71. Skansen

Skansen är sannerligen en svensk klassiker för alla som vill åka på semester i Sverige med barn. Eller som Skansen själva uttrycker det på hemsidan: ”Skansens vision är att vara ledstjärna för lärande och inspirerande upplevelser av natur och kultur i Sverige. För historien, samtiden och framtiden.”

#72. Nordens Ark (Sotenäs)

Nordens Ark i Sotenäs kommun håller öppet året runt. Parken är uppdelad i den Vilda Parken (allt från amurtiger till ren) och Lantgården (med nordiska djur).

#73. Universeum

Från Göteborgs tidvis regniga gator till Regnskogen och dess djur inne på Universeum, kontrasterna när du kliver in på Universum är underbara.

#74. Havets hus och sälsafari (Lysekil)

havets hus Lysekil

Havets Hus i Lysekil finns möjlighet att se ett helt gäng undervattensdjur simma runt i olika vattenmiljöer. Från kajen strax nedanför Havets Hus avgår också båtarna som tar dig vidare mot spännande sälsafari, biljetterna kan du köpa på Havets Hus.

Andra svenska tips för djurintresserade barn är Biotopia i Uppsala, att pricka in trandansen i Hornborgasjön och att besöka Sahlins Struts i Dalarna.

Läs mer: Sahlins Struts – besök på en strutsfarm utanför Borlänge

Jag vill också uppmana er att spana in våra naturum-anläggningar runt om i Sverige, dessa fungerar som en port till naturen.

#75. Fler tips på utflyktsmål för semester i Sverige med barn

östergötland med barn

Gilla gärna Resfredag på Facebook för att få del av fler svenska restips framöver.

16 comments

 1. Imponerande lista, och häftigt CV din familj har över Sverige. Jag vill komplettera på temat höghöjdsbanor och historiska saker för barn och tipsa om Norrbyskär i Umeås skärgård. Har skrivit om det här: https://resamedvetet.se/tio-aktiviteter-pa-norrbyskar/

  1. Tack för tipset Linda, perfekt för den som hänger i Umeå och vill ha inspo! Och ja, det finns SÅ mycket att se och göra i Sverige. Känns som att jag knappt har skrapat på ytan…

 2. Ambitiöst! Perfekt lista för barnfamiljen!

 3. Tack för listan

  1. Hoppas du/ni hoppas något som funkar fint med barn. Ha en fin sommar!

 4. Jag vill komplettera på temat djur.
  Där Borås djurpark måste vara med.

 5. Jättebra lista, men saknade Aeroseum .se i Göteborg, där vi varit många gånger och kan verkligen rekommendera det.

  1. Tack Siw, ska spana in det!

 6. Vad skulle ditt hetaste tips för 4 åring vara?

  Bor i Västerås.

  1. Hej Marckus! Hm, svår fråga att svara på eftersom jag inte vet vad din fyraåring gillar. Bad, djur, lekparker eller museum och pyssel?? Har försökt att dela upp inlägget ovan efter teman, så utgå från vad er fyraåring gillar och utgå därifrån. Det jag vet mot bakgrund av mina egna barn är att den åldern inte kräver så mycket för att vara nöjd, det kan räcka med en mysig lekpark och fika i närområdet.

 7. Catharina Jacobsson says:

  Hej!
  En liten rättelse. Nordens Ark ligger inte i Tanum utan i Sotenäs kommun. 😀

  Mvh Catharina

  1. Tack snälla, ändrar direkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close