Close
Välkommen till Resfredag! Jag är en svensk resebloggare som gärna låter mina drömmar bli verklighet. På min reseblogg hittar du praktiska tips, inspiration och reseskildringar från jordens alla hörn – med mycket fokus på Sverige.

Jag som driver bloggen heter Annika Myhre, är född 1980 och är en svensk resebloggare och skribent. Jag reser både med och utan familjen, vilken består av man och tre barn i åldrarna 11, 9 och 5 år. Jag är utbildad jurist, men min huvudsakliga arbetstid lägger jag numera på Resfredag, Att resa-podden och andra reserelaterade uppdrag. 

annika myhre svensk resebloggare och expert på resorFoto: Katarina Wohlfart

Om mig och mina kanaler:

Jag kommer ursprungligen från Karlskrona, är bosatt i Nynäshamn utanför Stockholm och har tidigare provat på att bo i Spanien, USA, Tyskland och Thailand. I december 2015 startade jag och Lisa/Let’s Go Explore podcasten Att Resa-podden (om att uppleva världen). Jag medverkar även regelbundet som reseexpert i både tryckt media, radio och tv. Jag nås på annikamyhre (at) gmail.com och på mobilen: 076-0123 013.

Så började det:

Jag började blogga 2011 när min familj tog ett halvårs thaimout på Koh Lanta. När jag kom hem till Sverige fortsatte jag att blogga om livet i allmänhet, men med återkommande tema om resor på fredagar. Här föddes konceptet “Resfredag”, som ledde till att jag i januari 2014 startade den renodlade resebloggen Resfredag.

Resfredag idag:

Min ambition är att alla ska hitta inspiration och resetips på Resfredag. Jag skriver förvisso mycket om att resa med barn, men reser även ensam, med min man och med vänner – vilket återspeglar sig i bloggen.

Reseskildringarna kommer från hela världen, med fokus på att upptäcka Sverige. Min populära bloggserie Resfredags Svenska Pärlor lyfter svenska smultronställen som jag tycker förtjänar lite extra uppmärsamhet, ofta i samarbete med respektive turistbyrå. Under sommaren 2019 kommer jag på uppdrag av SJ att resa till tre svenska orter som kommer att synas i den aktuella inläggsserien, men jag kommer även att fortsätta mitt samarbete med svenska turistbyråer.

Priser, utmärkelser och nomineringar:

Resfredag och Att resa-podden har mottagit en mängd olika priser, utmärkelser och nomineringar:

 • Topp tio bästa svenska digital nomad- och resebloggar, Svenska Nomader, 2018
 • Finalist i kategorin “Open your world” (Att resa-podden) och “Reseblogg” (Resfredag), Momondo, 2018.
 • Nominerad till Stora Influencerpriset 2017 i kategorin “Årets Business”.
 • De bästa mammabloggarna på temat resor, Skyscanner, 2016.
 • Best new travel initiative, Travellink, 2016.
 • Sveriges näst bästa reseblogg, Travelmarket, 2016.
 • Topp fem resebloggare, EF Sweden, 2016.
 • Topp tio, Resias favoritbloggar, 2016.
 • Årets bästa reseberättelse 2015, Travellink, 2015.
 • Tredje plats, Bästa resebloggsreportaget, Travellink, 2014.
 • Finalist, Årets reseinspiratör (familjeresor), Apollo, 2014.
 • Månadens resenär, Travellink, 2014.
 • Veckans Reseblogg, Reseguiden, 2014.
 • Vinnare i Vings bloggtävling, 2012.
 • Andra plats, Sveriges bästa Thailandsblogg, Travel Blog Awards, 2012.

Partners och Policy:

Alla eventuella produkter och tjänster som jag testar recenseras utifrån mina egna åsikter utan påverkan från avsändaren. Samma sak gäller givetvis hotellvistelser samt press- och bloggresor. Samtliga bilder är, om inte annat anges, tagna av mig. Om ni lånar en bild, länka alltid tillbaka till Resfredag och ange varifrån bilden är tagen.


Jag är mån om att arbeta för mer uppmärksamhet och bättre villkor för mig som svensk resebloggare och är stolt medlem av NordicTB, Svenska Resebloggar och Influencers of Sweden.

4 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close