Close
Välkommen till Resfredag! Jag är en svensk resebloggare som gärna låter mina drömmar bli verklighet. På min reseblogg hittar du praktiska tips, inspiration och reseskildringar från jordens alla hörn – med övervägande fokus på att resa i Sverige.

Om Resfredag och personen bakom bloggen:

Jag som driver bloggen heter Annika Myhre, är född 1980 och är en svensk resebloggare och skribent. Jag reser både med och utan familjen, vilken består av man och tre barn födda 2008, 2010 och 2014. Jag driver utöver Resfredag också Att resa-podden och har även andra reserelaterade uppdrag. 

annika myhre svensk resebloggare och expert på resorFoto: Katarina Wohlfart

Jag kommer ursprungligen från Karlskrona, är bosatt i Nynäshamn utanför Stockholm och har tidigare provat på att bo i Spanien, USA, Tyskland och Thailand. I december 2015 startade jag och min kollega Lisa/Let’s Go Explore podcasten Att Resa-podden (om att uppleva världen). Jag medverkar även regelbundet som reseexpert i både tryckt media, radio och tv. Jag nås på annikamyhre (at) gmail.com 

Så började det:

Jag började blogga 2011 när min familj tog ett halvårs thaimout på Koh Lanta. När jag kom hem till Sverige fortsatte jag att blogga om livet i allmänhet, men med återkommande tema om resor på fredagar. Här föddes konceptet ”Resfredag”, som ledde till att jag i januari 2014 startade den renodlade resebloggen Resfredag.

Resfredag idag – med fokus på att resa i Sverige:

Min ambition är att alla ska hitta inspiration och resetips på Resfredag. Jag skriver förvisso mycket om att resa med barn, men reser även ensam, med min man och med vänner – vilket återspeglar sig i bloggen.

Reseskildringarna kommer från hela världen, med fokus på att resa i Sverige. Min populära bloggserie Resfredags Svenska Pärlor lyfter svenska smultronställen som jag tycker förtjänar lite extra uppmärsamhet, ofta i samarbete med respektive turistbyrå. Under sommaren 2019 reste jag på uppdrag av SJ till tre svenska orter för att skriva om i den aktuella inläggsserien, och jag fortsätter även mitt samarbete med svenska turistbyråer.

STATISTIK: Resfredag.se hade under 2022 cirka 306.000 unika besökare. Besöksrekordet för en månad ligger på 86.000 unika besökare (juni/juli 2023). 

Priser, utmärkelser och nomineringar:

Resfredag och Att resa-podden har mottagit en mängd olika priser, utmärkelser och nomineringar:

 • Mest lästa reseblogg enligt Svenska Resebloggare, 2020.
 • Best Marine Coverage, Mauritius Tourism Promotion Authority, 2019.
 • Topp tio bästa svenska digital nomad- och resebloggar, Svenska Nomader, 2018
 • Finalist i kategorin ”Open your world” (Att resa-podden) och ”Reseblogg” (Resfredag), Momondo, 2018.
 • Nominerad till Stora Influencerpriset 2017 i kategorin ”Årets Business”.
 • De bästa mammabloggarna på temat resor, Skyscanner, 2016.
 • Best new travel initiative, Travellink, 2016.
 • Sveriges näst bästa reseblogg, Travelmarket, 2016.
 • Topp fem resebloggare, EF Sweden, 2016.
 • Topp tio, Resias favoritbloggar, 2016.
 • Årets bästa reseberättelse 2015, Travellink, 2015.
 • Tredje plats, Bästa resebloggsreportaget, Travellink, 2014.
 • Finalist, Årets reseinspiratör (familjeresor), Apollo, 2014.
 • Månadens resenär, Travellink, 2014.
 • Veckans Reseblogg, Reseguiden, 2014.
 • Vinnare i Vings bloggtävling, 2012.
 • Andra plats, Sveriges bästa Thailandsblogg, Travel Blog Awards, 2012.

Partners och Policy:

Alla eventuella produkter och tjänster som jag testar recenseras utifrån mina egna åsikter utan påverkan från avsändaren. Samma sak gäller givetvis hotellvistelser samt press- och bloggresor. Samtliga bilder är, om inte annat anges, tagna av mig. Kontakta mig på annikamyhre@gmail.com om ni vill är intresserade av att använda bilderna (oavsett sammanhang).

Referenser från samarbetspartners:

Annika Myhre alias Resfredag är en sann Karlskronavän och ambassadör, och vårt etablerade samarbete över tid har bidragit till att stärka bilden av Karlskrona som attraktiv destination. Annikas innehåll är av hög kvalitet och skapar nyfikenhet och reslust – även för en inbiten Karlskronit!

– Terje Viblom Pedersen, Turistchef Karlskrona

9 comments

 1. Hade vart kul o veta hur du reser när du rest. Reser du ofta själv, med man, barn?
  Om det är jobbuppdrag hur funkar det då? Och på semestern? Eller weekends hur reser du då?

 2. Hej, Annika!
  Hur är det? Jag hoppas du haft en fin midsommarhelg i värmen.
  Jag heter Kris och hjälper JA Hotel (https://www.jahotel.se) i Karlskrona lite med deras kommunikation, speciellt på sociala medier.
  Imorgon ska jag presentera lite publiceringsidéer inför juli och augusti. Eftersom jag är en stor fan av Resfeber och läst att du kommer från Karlskrona så tänkte jag fråga om du skulle vara intresserad av ett eventuellt samarbete? Sedan har jag ingen aning om hur du jobbar så du för jättegärna själv föreslå något om du är intresserad.
  Vi jobbar mycket med Terje och har som fokus att även (eller nästan mest) marknadsföra Karlskrona i våra sociala medier.
  Vad det gäller vårat hotell skulle vi gärna få in lite fler helgbesökare.

  Men hör jättegärna av dig och säg vad du tycker!

  Allt gott!
  Kris

 3. Hej
  Har ni en länk till er lägenhet för uthyrning? Vi är en familj med 2 barn som planera en resa till Lanta i februari 24…//SG

  1. Hej Steve! All uthyrning går via Slow Downs bokning, kontakta dem direkt. (Hemsida https://www.slowdownlanta.se) I bästa fall är vi själva på Lanta i februari, men vi vet inte riktigt själva än!

 4. Anneli Andersson says:

  Hej Annika!
  Hanna och Nils Berg är svaret.
  Jag vill förstås gärna koppla av som nyblivna pensionärer. Chockad av den lilla pengen man får skulle detta ge oss en rejäl guldkant på vårt liv. Vi har nyss firar 43 årig bröllopsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close