Close
Välkommen till Resfredag! Jag är en svensk resebloggare som gärna låter mina drömmar bli verklighet. På min reseblogg hittar du praktiska tips, inspiration och reseskildringar från jordens alla hörn – med övervägande fokus på att resa i Sverige.

Om Resfredag och personen bakom bloggen:

Jag som driver bloggen heter Annika Myhre, är född 1980 och är en svensk resebloggare och skribent. Jag reser både med och utan familjen, vilken består av man och tre barn födda 2008, 2010 och 2014. Jag är utbildad jurist, och driver utöver Resfredag också Att resa-podden (pausad sedan april 2020), men har även andra reserelaterade uppdrag. 

annika myhre svensk resebloggare och expert på resorFoto: Katarina Wohlfart

Jag kommer ursprungligen från Karlskrona, är bosatt i Nynäshamn utanför Stockholm och har tidigare provat på att bo i Spanien, USA, Tyskland och Thailand. (Vill du veta mer om mig som person kan du läsa blogginlägget En egolista med femtio frågor om mig.)

I december 2015 startade jag och min kollega Lisa/Let’s Go Explore podcasten Att Resa-podden (om att uppleva världen). Jag medverkar även regelbundet som reseexpert i både tryckt media, radio och tv. Jag nås på annikamyhre (at) gmail.com 

Så började det:

Jag började blogga 2011 när min familj tog ett halvårs thaimout på Koh Lanta. När jag kom hem till Sverige fortsatte jag att blogga om livet i allmänhet, men med återkommande tema om resor på fredagar. Här föddes konceptet “Resfredag”, som ledde till att jag i januari 2014 startade den renodlade resebloggen Resfredag.

Resfredag idag – med fokus på att resa i Sverige:

Min ambition är att alla ska hitta inspiration och resetips på Resfredag. Jag skriver förvisso mycket om att resa med barn, men reser även ensam, med min man och med vänner – vilket återspeglar sig i bloggen.

Reseskildringarna kommer från hela världen, med fokus på att resa i Sverige. Min populära bloggserie Resfredags Svenska Pärlor lyfter svenska smultronställen som jag tycker förtjänar lite extra uppmärsamhet, ofta i samarbete med respektive turistbyrå. Under sommaren 2019 reste jag på uppdrag av SJ till tre svenska orter för att skriva om i den aktuella inläggsserien, och jag fortsätter även mitt samarbete med svenska turistbyråer.

STATISTIK: Resfredag.se hade under 2020 ca 300.000 unika besökare. Besöksrekordet för en månad ligger på närmare 85.000 unika besökare enbart under juli månad 2021. 

Priser, utmärkelser och nomineringar:

Resfredag och Att resa-podden har mottagit en mängd olika priser, utmärkelser och nomineringar:

 • Mest lästa reseblogg enligt Svenska Resebloggare, 2020.
 • Best Marine Coverage, Mauritius Tourism Promotion Authority, 2019.
 • Topp tio bästa svenska digital nomad- och resebloggar, Svenska Nomader, 2018
 • Finalist i kategorin “Open your world” (Att resa-podden) och “Reseblogg” (Resfredag), Momondo, 2018.
 • Nominerad till Stora Influencerpriset 2017 i kategorin “Årets Business”.
 • De bästa mammabloggarna på temat resor, Skyscanner, 2016.
 • Best new travel initiative, Travellink, 2016.
 • Sveriges näst bästa reseblogg, Travelmarket, 2016.
 • Topp fem resebloggare, EF Sweden, 2016.
 • Topp tio, Resias favoritbloggar, 2016.
 • Årets bästa reseberättelse 2015, Travellink, 2015.
 • Tredje plats, Bästa resebloggsreportaget, Travellink, 2014.
 • Finalist, Årets reseinspiratör (familjeresor), Apollo, 2014.
 • Månadens resenär, Travellink, 2014.
 • Veckans Reseblogg, Reseguiden, 2014.
 • Vinnare i Vings bloggtävling, 2012.
 • Andra plats, Sveriges bästa Thailandsblogg, Travel Blog Awards, 2012.

Partners och Policy:

Alla eventuella produkter och tjänster som jag testar recenseras utifrån mina egna åsikter utan påverkan från avsändaren. Samma sak gäller givetvis hotellvistelser samt press- och bloggresor. Samtliga bilder är, om inte annat anges, tagna av mig. Om ni lånar en bild, länka alltid tillbaka till Resfredag och ange varifrån bilden är tagen.

Referenser från samarbetspartners:

Annika Myhre alias Resfredag är en sann Karlskronavän och ambassadör, och vårt etablerade samarbete över tid har bidragit till att stärka bilden av Karlskrona som attraktiv destination. Annikas innehåll är av hög kvalitet och skapar nyfikenhet och reslust – även för en inbiten Karlskronit!

– Terje Viblom Pedersen, Turistchef Karlskrona


Jag är mån om att arbeta för mer uppmärksamhet och bättre villkor för mig som svensk resebloggare och är stolt medlem av NordicTB och Svenska Resebloggar.

5 comments

 1. Hade vart kul o veta hur du reser när du rest. Reser du ofta själv, med man, barn?
  Om det är jobbuppdrag hur funkar det då? Och på semestern? Eller weekends hur reser du då?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close