Close
En fredagslista i maj.

En fredagslista i maj.

Det är Kristi Himmelfärdshelgen och halva Sverige verkar vara ute på äventyr och andra roligheter – alternativt kör fixarhelg hemma. INTE VI! Här är det segare än segast på alla fronter. Sjukstuga, en massa jobb, planerade grejer som inte blir av och jodå, även en liten släng av FOMO (”Fear Of Missing Out”). Jag borde såklart omfamna detta vakuum, men det är inte min starka gren. Låt oss ta en kik på veckan som gick, några höjdpunkter finns absolut.

En fredagslista i maj.

#1. Kul hotellbokning från min bucketlist

Växjö

Bilderna ovan skickade min storasyster till mig efter en vistelse på PM & Vänner i Växjö för ett par år sedan. Hotellet är en uppskattad klassiker i södra Sverige och jag har hört återkommande hyllningar om deras frukost. (Jodå, den står med som en av punkterna på min bucketlist för resor i Sverige.) Jag och Tobias har en period med mycket jobb framför oss, en period som blir betydligt lättare att hantera om jag vet att något roligt väntar efteråt. Som en hotellbokning till exempel. På PM! Jag hittade en bra deal på hemsidan och hade dessutom en massa SJ-poäng kvar vilket gjorde att tågbiljetterna var typ gratis. Syrran var inte sen att haka på, hon har lite närmare med tanke på att hon utgår från Karlskrona. Jag återkommer såklart med rapport!

Läs mer: Bucketlist för resor i Sverige: 100 saker jag vill se och göra

#2. Helghäng i Norrtälje (och på Marholmen)

I söndags satte jag mig i bilen för att köra till min bästa kompis som numera bor i Norrtälje. Sjukt att vi bosatte oss i varsin ände av Stockholm, men så kan det bli. Desto roligare att hälsa på när tillfälle ges!

Marholmen hotell
Marholmen hotell

Vi tog ”som vanligt” en sväng runt Marholmen, alltid lika kul att se vad som har hänt sedan sist. Numera finns ett gäng glampingtält på plats, stället har också ny logga. Jag har haft nöjet att samarbeta med Marholmen vid ett par tillfällen, kan rekommendera en vistelse för alla som trivs i skärgårdsmiljö. Dessutom är själva Norrtälje en osedvanligt härlig liten stad, se till att kombinera en vistelse på Marholmen med ett besök inne i ”city”. (Kameran fick stanna hemma den här gången, bilderna ovan är från tidigare besök.)

Läs mer: Marholmen – hotelltips i Roslagen

#3. Loreen och Eurovision i Sverige 2024

Vi har inte brytt oss så mycket om varken Mello eller Eurovision under de senaste åren, men förra lördagen slog vi oss ner i soffan för att kolla på exakt hela finalen. Motståndet var förvisso ganska tunt, men ändå.

Loreen vinner eurovision 2023

Loreen ägde, igen! Vilken pipa hon har (att jag hörde om barn som ”trodde de skulle drömma mardrömmar om naglarna” är en annan historia). Det faktum att Sverige blir värdland nästa år är för övrigt en klart relevant nyhet i resebloggsvärlden. Loreens seger ”kan ge inkomster till Sverige på över en kvarts miljard”. Nu återstår att se vilken svensk stad som ska hålla i spektaklet! Stockholm kan tydligen bli svårt med tanke på renoveringen av Avicii arena, plus att Tele2 och Friends är bokade för stundande fotbollssäsonger.

#4. Bloggflow!

roadtrip i sverige

Jag har ett ovanligt bra bloggflow just nu, den senaste veckan har jag publicerat nya inlägg nästan varje dag. SKÖNT med tanke på att jag i vissa perioder mest sitter och stirrar på datorn och inte får ur mig ett enda ord. Någon publiceringsplan finns inte, jag kör mest på känsla. Många av inläggen har legat som utkast i eviga evigheter, vissa nästan helt färdigskrivna. Nu ser jag till att beta av ett efter ett – det finns ju så många som bara ligger där och väntar på att få se dagens ljus. Bloggstatistiken går alltid upp inför och under sommaren, alla vill googla på potentiella semesterplaner (svenska resmål går föga förvånande bäst).

#5. … men i övrigt en ganska trött vecka

nääs fabriker hotell

Bloggflow i all ära, men på andra plan är det betydligt seeeeegare. Det känns som att vi inte riktigt har kommit igång med vardagslivet efter vår thaimout, min hjärna verkar vara kvar i något slags mellanläge. Jag har svårt att komma till skott och blir stressad över knäppa småsaker. Den här veckan har varit lite som sirap och avslutas med sjukstuga, hushållsapparater (i plural) som verkar ha tagit sin sista suck och cirka noll energi. Hoppas resten av er vecka har bättre förutsättningar än min. Trevlig långhelg på er!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild från Marholmen.)

6 comments

  1. Jag som har bott och har familj i Växjö har aldrig övernattat på PM men vilken middag vi fick för ett antal år sedan. Inleddes med guldpralin med lingon på bästa smålandsvis. Minns också en rödingglass på knäckebrödssked. Det är säkert ännu bättre nu med hotellet.

    1. Jaaa, förväntningarna är skyhöga! Mina foodies-syskon återkommer ständigt dit, bästa betyget jag kan få. Jag återkommer som sagt med rapport. Guldpralin låter ju lovande, haha!

  2. PM & Vänner står på min önskelista också. Hoppas sjukstugan är över snart! Känner förresten igen det där med hushållsapparater som går sönder, senaste veckorna känns det som allt gått sönder här hemma, började med tvättmaskinen och sedan har det bara fortsatt…

    1. Det kanske är något i luften… haha! Så tråkiga pengar att lägga på något man tycker bara ska fungera liksom.

  3. Vad mysigt ni ska ha det! Och vilken långhelg vi har haft över hela landet… Hoppas att alla fått sitt oavsett hur ”sitt” sett ut.

    1. Ja, kanske är Sverige som bäst exakt just nu – när folk fortfarande förundras över att det faktiskt knoppar det här året också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close