Close
Att välja tågresa i avgångshallen

Att välja tågresa i avgångshallen

När jag var ganska nyinflyttad till Stockholm hade jag och några kompisar en semesterplan som bestod i att åka ut till Arlanda, ställa oss framför den stora svarta tavlan med alla avgångar och kolla om det fanns sista minuten-biljetter till någon av de destinationer som lockade. I slutändan blev det mycket snack och lite verkstad av den planen, däremot hyrde vi bil och körde en (förvisso spontan) roadtrip ner mot Europa. Det var kul det också!

Jag har dock aldrig riktigt kunnat släppa den där tanken om att stå med mitt handbagage i avgångshallen och gå efter känsla och humör. Bestämma mig på plats. Vara spontan! En spontanflygning lockar inte längre lika mycket som tidigare…

SJ åka tåg

…däremot börjar jag fundera på samma upplägg fast med tåget. Ju mer jag tänker på det, desto mer lockar konceptet!

SJ tåg

För min del bygger hela grejen på att jag reser ensam. Jag tänker att det är lättare att få ströbiljetter, dessutom gillar jag hela sologrejen med att åka tåg. Ha tid att läsa böcker, sitta och slösurfa, lyssna på musik, slumra och äta olika goda grejer såklart.

höga kusten tåg SJ

Jag skulle nog föredra att resa till en ort jag inte har besökt tidigare. Eftersom jag utgår från Stockholm finns många alternativ för schysta dagsresor, men allra helst sover jag över en natt eller två. Det bygger i sin tur på att det finns lediga boenden på orten, men sånt brukar alltid ordna sig. Jag får väl om inte annat boka ett nattåg – då ingår boende på köpet!

åka tåg Örnsköldsvik

Om jag ändå får hålla på att drömma vore det häftigt att ha en hel vecka tillgodo, kanske två till och med? Hoppa på ett tåg här och där. Boka morgonbiljett så jag får frukost på tåget, kanske äta lunch i en stad och middag i en annan? Jag vill ju se mer av Sverige, men nattåget till Tyskland är inte heller omöjligt. Eller en tågresa till Oslo? (Ja, jag har redan börjat googla – trots att hela upplägget bygger på spontanitet.)

SJ kupe tågresa

I min drömvärld tuffar såklart tågen på som de ska utan vare sig snökaos, signalfel eller planerat banarbete. Låter det lockande? Det tycker jag. Det här ska jag göra någon gång, nu är det bestämt!


Här kan du läsa mer om tågresor på bloggen.

2 comments

  1. Kul! 🙂
    Flyggrejen har vi gjort. Vårt flyg över till Borneo blev inställt pga skogsbränder. Vi fick pengarna tillbaka cash och stod just så vid avgångstavlan och valde vart vi skulle åka istället. Kuala Lumpur blev det. (där jag sedan några dagar senare befann mig 1 dm från döden i en grotta, men det är en annan historia.
    Tåg också. PÅ tågluffen i somras bestämde vi oss vid några tillfällen i sista minuten vart vi skulle. Hoppade på ett tåg söderut och googlade på tåget var vi skulle hoppa av. Om man tågluffar ska man absolut utnyttja den möjligheten.

    1. Vilken häftig känsla att bara stå där med pekfingret och ba…. ja, ja, kanske, nej… 🙂 Gah på den där grottan, sjukt att det hände! Tågluff i Sverige är helt klart min nästa grej. Ser fram emot det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close