Close
2018 med Resfredag och Att resa-podden

2018 med Resfredag och Att resa-podden

Innan jag är helt redo att gå in i 2019 vill jag som vanligt göra ett årsbokslut för året som gick. Vart gick resorna och vilka höjdpunkter tar jag egentligen med mig från 2018?

Jag påbörjade min resa som egenföretagare under vårkanten 2017, men i år stänger jag mitt första helår som min egen chef. Det har varit ett stundtals tufft år att bearbeta sorgen efter mina föräldrars bortgång, men tack vare min frihet har jag kunnat styra arbetsveckorna efter egen takt. Under 2018 har jag ägnat mycket tid åt familjen och prioriterat resor inom Sverige samt jobbuppdrag där jag ta med familjen på ett hörn. Ungefär så här såg det ut:

Resorna under 2018

reseexpert SVT Annika Myhre

Året började storslaget som reseexpert på SVT Morgonstudion dit Att resa-podden blev inbjudna för att snacka resor i direktsändning inför hela svenska folket.

takbar London

I slutet av januari åkte jag till London och…

brighton

… Brighton på ett jobbuppdrag i samarbete med Visit Britain. Jag fick sällskap av två syrror och vi maxade våra dagar från morgon till kväll.

I februari åkte jag tillsammans med ett gäng resebloggskollegor på konferens med NordicTB till Riga. Det var isande kallt och dagsuflykten till ett spa i Jurmala blev därför extra uppskattad.

stockholm cirkus bo kaspers

I mars kom nästan hela min syskonskara till Stockholm och jag njöt ungefär varje sekund av Bo Kaspers-konsert, brunch och konstrunda.

skara domkyrka

I april åkte jag och min storasyster västerut där dagarna fylldes på bästa sätt. Resan resulterade i dels en svensk pärla om Skara med omnejd

att göra i Borås textilstaden
Foto: Monica Bernpaintner

… dels en om Borås och Sjuhäradsbygden.

vandra på irland

När startskottet för sommarlovet gick åkte familjen mot Göteborg, där vi lämnade barnen hos sin kusin medan jag och Tobias fortsatte mot Irland med våra goda vänner. En av resans höjdpunkter var vandringen vid Slieve Leaue i Donegal.

Ristafallet Åre

Sommarlovet fortsatte jag med familjen i Åre, där vi också firade midsommar tack vare Lisa.

utsikt sommar Östersund

Från Åre körde vi vidare mot Östersund för att göra en svensk pärla. Njutbarheten var total och vi konstaterade att vi bör åka hit igen, snart!

upplevelser karlstad

Jag fortsatte på temat sommar i Sverige genom ett par fina dagar i Karlstad med Lisa via ett poddsamarbete.

barnfri vecka

Efter dagarna i Jämtland och Värmland checkade jag in på Sturkö och lämnade knappt ön under hela juli månad (med undantag för en sväng till Astrid Lindgrens Värld i Småland och dagsutflykter till Öland och Skåne).

sommar i bohuslän

Vår sedvanliga roadtrip till släkten på västkusten i slutet av sommaren resulterade även i två nya svenska pärlor: Skaftö med omnejd och…

att göra på koster

… fantastiskt fina Strömstad + Kosteröarna.

Söderköping sankt Anna

Innan skolan började hann vi med ytterligare en svensk pärla, den här gången doldisen Sankt Anna Skärgård strax utanför Söderköping. Vi paddlade kajak och njöt av sommarens sista dagar.

att göra i Berlin

I slutet av augusti åkte jag ner till min extrasyrra i Berlin under ett dygn…

neustadt Dresden

… för att sedan fortsätta mot Dresden på en podd-resa med Lisa. Vår ambition att upptäcka fler secondary cities är ett vinnande koncept. 

resa till Skottland

I september åkte jag och Nelly till Skottland och fick 10 helt fantastiska dagar tillsammans med ett gäng av mina syskon.

Underbara Clara Att resa-podden

Månaden avslutade jag och Lisa sedan med en sväng till Umeå, för en podd-intervju av Underbara Clara

lev sara lidman att göra i umeå

… men också för att skriva en svensk pärla om tips för att spendera en weekend i Umeå.

silja resort

Under höstlovet i oktober åkte vi på familjekryssning med Silja Line till Finland. Resan blev väldigt uppskattad av hela gänget.

bo i uppsala

Under november månad tog jag pendeltåget mot Uppsala för att lyfta staden i bloggen.

kalmar slott

Därefter bytte jag Uppsala slott mot en julmarknad i Kalmars motsvarighet, för att sedan julmysa med storfamiljen i Karlskrona.

Annika och Tobias dalarna

Året avslutade familjen med en vintervit (jobb)resa till Dalarna, närmare bestämt till fina Orsa Grönklitt. Natten mot julafton landade vi i Göteborg hos Tobias familj, där vi sedan firade jul med släkten. Om ett par dagar är det nyårsafton, vi är tillbaka i Nynäshamn och laddar för fullt inför långresan till Thailand i början av januari. Men det, mina vänner, är en helt annan historia som kommer att inträffa ett helt annat år.

Höjdpunkter under 2018

smink SVT
Saker jag kan vänja mig vid: TV-sminket.

Det blev ett fint år i slutändan, 2018. Jag spenderade mycket tid med familjen, reste allra mest inom Sverige och återvände till favoriterna Storbritannien och Tyskland. Det är en oerhört skön känsla att själv bestämma hur jag vill fylla mina dagar och jag kan också konstatera att jag faktiskt uppfyllde mina ekonomiska mål som jag satte inför 2018. Att resa-podden då? Jo, men jag och Lisa kör nu vidare för fjärde (!) året i rad och har inga planer på att sluta. Senast idag släpptes våra nyårskarameller med en tillbakablick från året som ni kan lyssna på här: Att resa-poddens nyårskarameller 2018.

Avslutningsvis delar jag i vanlig ordning med mig av några höjdpunkter från det gångna året, är det någon gång lite skryt är på sin plats är det väl i ett sådant här inlägg:

 • Mitt koncept med Resfredags Svenska Pärlor tog fart på riktigt, vilket slutade i nio nya orter i min inläggsserie.
 • Jag fick min första riktiga förfrågan om att föreläsa om svensk turism, vilket resulterade i en föreläsning på Turismdagen i Stenungsund. 
 • Jag fick möjlighet att medverka i fyra olika tv-produktioner: två gånger i SVT Morgonstudion, en gång på SVT Plus och en gång i SVT Blekinge.
 • Jag blev finalist i Momondos influencertävling i kategorierna “Open your world” (Att resa-podden) och “Reseblogg” (Resfredag).
 • Mina träningsdejter med tjejkompisarna blev en återkommande månadstradition. Höjdpunkterna var många men i slutändan toppade nog vår kajaktur på Dalarö.

Det finns givetvis saker jag hade önskat skulle ha blivit annorlunda med året. Jag hade först och främst velat ha kvar mina föräldrar i livet, men vissa saker styr jag uppenbarligen inte över. Jag hade också hoppats på ett bygglov på Sturkö, jag skulle ha varit bättre på att styra upp mina arbetsdagar, jag borde inte ha scrollat så mycket på telefonen och jag önskar att vi inte… fast vet ni? Nu fokuserar vi på bra grejer. Ut med det gamla och in med det nya. GOTT NYTT ÅR!


Hur blev ditt 2018, dela gärna med dig i kommentarsfältet! Här hittar ni mina tidigare årskrönikor. (Omslagsbilden är tagen under en kajaktur i Santa Anna skärgård, en av mina svenska pärlor.)

9 comments

 1. Kul att läsa om året! Vandringen på Irland ser mäktig ut. Vi bor förresten 50 meter från LEV-skylten i tunneln i Umeå, visste du det? 🙂
  Sen lyssnade jag precis på Att resa podden och blev helt rörd av det oväntade beröm vi fick av er där.

  1. Mycket välförtjänt beröm av er blogg! Önskar er allt gott inför2019, ser fram emot att läsa mer från er. Och nej, 50 meter från LEV?? Vilket drömläge. Får svänga förbi på en fika nästa gång jag kommer.

   Vandringen på Irland var verkligen lyckad, ett fint minne från året.

 2. Fin krönika ! Ditt skrivande är så inspirerande ! 2018 här hos mig.. Well lite bergochdalbana minst sagt. Förlorade mormor och saknade blev ett vakum men som oxå fick mig att börja våga öppna lite dörrar och inse att livet ju tyvärr inte är för evigt utan här och nu… och der man Kan påverka själv är man ansvarig för att så göra. Så med det sagt och tänkt kastade jag mig ut och sökte nytt jobb och 2019 startar en helt ny yrkesresa ! Samtidigt som jag jobbar med att lyssna inåt , bra grej. Svårt men bra ( vilken träning mår jag bra av, vilka vänner …osv :). Åh kan skriva super långt om detta . Nu kör vi 2019 ! Stor kram

  1. TACK för att du delar med dig av ditt 2019. Det blir bra det här året Isa – HEJA och kram tillbaka.

 3. Så kul med dina svenska pärlor och nya tv-karriär. Ser fram emot meeeer 🙂 Gott nytt år, ska bli spännande att se vad 2019 har att bjuda på!

  1. Ja, men visst blir 2019 spännande. Älskar nystarten som kommer med nyåret… Och tv-karriär? Well… 🙂 Nu kör vi vidare mot ett nytt år, som för mig kommer att handla mkt om ”vår” Vagabondform!

 4. Vilket härligt år du/ni har haft! Det har varit så roligt att få ”följa med” via bloggen. Ska bli jättekul att läsa om Thailand också så småningom och få drömma sig bort till sol och värme…. 🙂 Gott Nytt År!

  1. Gott nytt själv Ann-Louise! Ja, alltså den här bloggvärlden är onekligen väldigt härlig på många sätt. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close