Close
Stockholmshelg med familjen (och definitionen på lycka)

Stockholmshelg med familjen (och definitionen på lycka)

Syskonträff och brunch på Hasselbacken, besök på Vårsalongen Liljevalchs, långa promenader mellan Djurgården och Söder och sushimiddag för att sedan avsluta på topp med Bo Kasper Orkester på Cirkus. Ungefär där har ni min definition på lycka.

Det började med en rejäl släng hemlängtan (eller snarare syskonlängtan) och slutade med att 6 av 7 syskon samlades hos mig för att avnjuta en Stockholmshelg av högsta rang. En efter en hakade de på erbjudandet om att för ovanlighetens skull sammanstråla i Stockholm istället för nere i Blekinge. Jag kunde inte ha fått en bättre födelsedagspresent än så här!

stockholm djurgården

Stockholmshelg med familjen

Brunch på Hasselbacken

syskon stockholm

stockholm brunch hasselbacken

stockholm brunch hasselbacken

En schyst Stockholmshelg inleds med fördel genom en brunch. Det finns en hel uppsjö med ställen att välja på här i huvudstaden och efter att ha tvekat mellan bland annat Mister French, Rival, Mother, Berns och Häringe slott fastnade vi till slut för Restaurang Hasselbacken (som numera har knutits till Scandic) på Djurgården. Vi betalade 285 kr/person och var mycket nöjda med upplevelsen! Vita linnedukar i en anrik lokal, bagels och ett enormt utbud av sötsaker var några av (mina) höjdpunkter under brunchen. Enda minuset i protokollet är väl att gästerna får betala extra för allt drickbart utöver vatten, te och kaffe. Det kan väl inte vara för mycket begärt att ett glas juice ska ingå i brunchen!?

Vårsalongen på Liljevalchs

stockholm liljevalchs

stockholm liljevalchs

Liljevalchs vårsalong

stockholm liljewalchs

En av mina syrror gav det eminenta förslaget om att besöka Vårsalongen på Liljevalchs under vår Stockholmshelg. Sagt och gjort, med ett pris om ynka 40 kr i inträde fanns det inte mycket att orda om. Vårsalongen är en tradition på konsthallen Liljevalchs sedan 1921 och vem som helst får ansöka om att visa upp sina konstverk för allmänheten under den här utställningen. Det här året sökte 2423 personer, och efter en jurybedömning fick 137 av de som ansökte ställa ut (den äldsta fyller 93 i år och den yngsta är 19). Jag och min storebror Peter kunde konstatera att det är minst lika kul att titta på konstverken som att sitta på en bänk och betrakta betraktarna som betraktar konstverken. Jag kommer aldrig tröttna på att titta på folk! Mitt absoluta favoritkonstverk blev Marielle Göthbergs målning med kol och blyerts på handgjort papper, vilken ofattbar talang att kunna måla så att konsten ser levande ut! En annan mäktig installation var Stefan Bennedahls 365 yogafigurer i keramik på träplattor. Årets vårsalong håller på fram till den 25 mars, skynda er dit om ni hinner och har möjlighet!

Promenad från Djurgården till Söder

stockholmshelg nybrokajen

stockholm syskon

stockholm söder

stockholm by night

Stockholm har visat sig från sin allra bästa sida i helgen och det är stunder som dessa jag blir påmind om varför jag var så angelägen om att flytta till huvudstaden direkt efter studenten. Här fanns allt jag kunde tänkas vilja ha! Nöjesutbudet, spänningen, förälskelserna, pulsen, men också de slående vackra vyerna. Igår gick vi en av mina absoluta favoritpromenadstråk – från Djurgården vidare längs Nybrokajen, genom Kungsträdgården ner mot Stadsgårdskajen, för att fortsätta bort mot Slussen och Söder. Längs den här sträckan finns mina gamla arbetsplatser och jag blir alldeles nostalgisk.

Bo Kaspers Orkester på Cirkus

stockholm cirkus bo kaspers

stockholm cirkus bo kaspers

stockholm cirkus bo kaspers

Och på tal om nostalgitripp kunde kvällen inte ha avslutats på något bättre sätt än så här – Allt ljus på mig med Bo Kaspers Orkester på Cirkus. Gubbarna i bandet håller måttet (fast Fredrik Dahl blir aldrig gubbe, min ungdomsförälskelse verkar hålla i sig!) och bevisade igår kväll ännu en gång varför de är ett av Sveriges bästa band genom tiderna. Jag satt med ett saligt leende över läpparna genom hela konserten, den här musiken gör mig lika delar glad och sorgsen. Den enda låten jag inte hade hört förut var ”5:e juni”. Det blev också kvällens bästa låt, igår kväll var det som att Bo & co. sjöng texten till mig och mina syskon:

Det är i början utav juni. Den dan min far skulle fyllt år. /…/

I mobilen ligger gamla sms och nummer kvar. Jag önskar att jag kunde ringa, och säga nånting till min far.

Annars var mina absoluta favoritnummer ”Hon är så söt”, ”Håll ut” och ”Tack”.


Tack Bo Kaspers Orkester för en magisk kväll, och tack alla syskon för en Stockholmshelg jag kommer att bära med mig länge. Kom snart igen!

11 comments

 1. Låter verkligen som att ni haft en ljuvlig helg. Det förtjänade ni!

  1. Ja, det var verkligen en bra helg! Tack.

 2. Men alltså, vad fint det här lät. Bilderna är helt underbara och jag är minsann lite avis på konserten, kan tänka mig att det var magiskt. Kram!

  1. Tack Jennifer! Konserten var en rejäl nostalgitripp – så bra på alla sätt och vis. Kram!

 3. Så mysigt!! Fina bilder på er alla. Nu fick jag akut Stockholmslängtan.

  1. Haha, det är bara att komma hit Karin!

 4. Bästa helgen på länge!

 5. Men åh, vilken underbar Stockholmshelg! Den staden alltså, dessutom med nära och kära. Jag vill flytta tillbaka en dag! Härliga bilder.

  Känner igen mig i det där med sms:en och numren, att vilja men inte kunna ringa längre. <3

  Kram!

  1. Ja, ibland måste man nog ta en paus för att verkligen längta tillbaka och inse vilken pärla Stockholm faktiskt är…

   Telefonen ja.. usch så sorgligt. Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close