Close
Föreläsning, svenska entreprenörer och poddlycka

Föreläsning, svenska entreprenörer och poddlycka

I skrivande stund sitter jag i bilen på väg från Borås med sikte mot Kvänum. Gårdagen var väldigt lång och väldigt intensiv, och har idag fortsatt i samma anda!

Här är några nedslag och tankar från de senaste dagarna.

RESFREDAG: 20 april 2018

#1. Föreläsning på Turismdagen i Stenungsund

Igår var jag inbjuden av Södra Bohuslän Turism för att föreläsa på Turismdagen (omslagsbild tagen av Linda Hammarberg). Jag pratade om influencerbegreppet och lyfte fram de fördelar det kan innebära för besöksnäringen att faktiskt samarbeta med influencers. När min föreläsning var slut smet jag iväg från föreläsningslokalen för att omsätta teori till praktik i form av nya svenska pärlor, den här gången genom ett samarbete med Turistrådet Västsverige.

#2. All eloge till svenska småföretagare

Alla småföretagare som kämpar på med sin affärsverksamhet förtjänar all den ära och berömmelse de någonsin kan få! Igår kväll checkade jag in på Kvarnen i Hyssna, ett familjeägt företag som nu drivs vidare av fjärde generationen. Hans och Catharina, som driver stället, verkar arbeta dygnet runt för att ge oss besökare en fin upplevelse i deras kvarnmiljö. Mat som lagas från grunden, egensågat virke till byggnaderna och enormt mycket slit, timmar och kärlek som har plöjts ner i livsprojektet. Så enormt fint!

#3. Ge er ut och upptäck Sverige

Vårkänslor i Hyssna (som ni hittar utanför Borås). Foto: Monica Bernpaintner

Jag har sagt det innan och kommer att säga det igen. Och igen. Och IGEN! Sverige är ett enda smörgåsbord av vackra naturvyer och de svenska pärlorna flödar där ute. Glöm aldrig det.

#4. S/Y Mary gästar Att resa-podden

att resa-podden

Nästa gästavsnitt av Att resa-podden är ett efterlängtat sådant! På grund av långa avstånd har vi inte fått till en intervju förrän nu, men den som väntar på något gott…. väntar alltid för länge. Igår, innan föreläsningen, fick vi äntligen till en poddinspelning med Linda Hammarberg. Japp, Linda från första säsongen av Familjer på äventyr som seglade jorden runt med familjen i fyra år. OJ vad mycket visdom den här kvinnan sitter inne på, jag ser fram emot att klippa avsnittet och köra ut till våra lyssnare. Familjebloggen är fortfarande igång under Symary.com, med mycket fokus på Bohuslän där familjen numera är bosatt.

#5. … men först kan ni lyssna på ”Att resa enligt statistiken”

Avsnittet med Linda kommer ut om några veckor, innan dess ska vi klämma in ett frågeavsnitt (ställ gärna frågor till mig och Lisa på hej@attresapodden.se). När vi ändå är inne på poddsnack får jag såklart uppmärksamma er på ett rykande färskt podcastavsnitt där vi den här gången pratar mer om svenskarnas resvanor. Här kan ni lyssna på det.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

4 comments

  1. Sverige. Ack Sverige. I sommar tänker vi slutföra ett projekt ”Alla landskap” och plocka några av de södra delarna av landet. Tror att du eventuellt kommer få bidra med några bra tips. Maria saknar Öland och Blekinge på sin Sverige-karta och jag kan väl ärligt säga att jag, trots att jag varit i båda, knappt sett dem heller.

    1. Vilket häftigt projekt! Om vi är ”hemma” MÅSTE ni komma förbi.

  2. SÅ himla inspirerande med dina svenska pärlor! Är sugen på att göra något liknande, i min stil, kanske med friluftstouch?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close