Close
Resfredag med hälsning från Dalarna

Resfredag med hälsning från Dalarna

Veckans fem handlar om Dalarna från början till slut. Vi har landat i en äkta vintersaga, fylld med gnistrade granar och singlande snöflingor.

Bilresan gick smidigt och i onsdags kväll checkade vi in i vår fina stuga i Toppbyn (Bäverstigen), Orsa Grönklitt. Här är några reflektioner från de senaste dagarna.

Resfredag med hälsning från Dalarna

#1. En eloge till skidläraren

skidlärare Orsa Grönklitt

Igår gjorde vi årets debut i skidbacken och det var bra! Både jag och barnen var inbokade på lektioner med skidläraren Rasmus, vilket blev den absolut bästa starten vi kunde få. Med outtröttligt tålamod och en stor dos pedagogik fick han Nelly att åka lift själv i barnbacken, och efter ett tag fick han också ner våra stora barn nerför Söderbacken (röd backe). Och jag då? Efter att ha legat vaken halva natten och oroat mig åkte jag så småningom nerför Bananen (blå backe) utan att ha hjärtat i halsgropen. Jag kunde till och med njuta av vyerna och vinden i håret. Mission completed! All eloge till Rasmus.

Läs mer: Jag, skidliften och utförsåkningen – hur gick det till slut?

#2. Kämparglöden

nelly dalarna

Att ha med en köldkänslig fyraåring i backen under en hel dag kan ju gå lite hur som helst, jag trodde väl aldrig att det skulle finnas så mycket kämparglöd i den här lilla kroppen. Heja Nelly och heja rätt uppsättning av kläder!

#3. Bakom kulisserna

familj dalarna

Instaperfektion och en poserande Nelly i all ära, men sådana här bilder visar hur det egentligen går till bakom kulisserna. Det är mycket slit med pjäxor, toabesök och hungriga magar, inget snack om den saken, men i slutändan är det värt mödan. Hela familjen på skidor samtidigt, tänk att det hände till slut. (Tack för fotohjälp Rasmus.)

#4. Tomteland

tomteland

Med endast tre (!) dagar kvar till jul kändes det extra roligt att åka till Tomteland strax utanför Mora idag. Nelly fick lämna in sin önskelista till tomten – mer jul än så här blir det väl inte.

Läs mer: Tomteland i Mora: sagovärld bland tomtar, troll och häxor.

#5. Julkänslan i Dalarna

dalarna jul

Efter ett par dagar med utförsåkning, pulkabacke, tomtebestyr, spelkvällar och framför allt snö så långt ögat kan nå är julkänslan total. Ikväll väntar en skotertur till Fryksås och middag på Smidgården, och imorgon tänkte jag och Sebastian testa längdskidspåren. Vinter i Dalarna hörrni, vilken succé!


Resan till Dalarna gjordes i samarbete med Visit Dalarna. För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

11 comments

 1. Vilken guld resa! drömmer mig också till vinterland men blir sommarland i jul istället.

  1. Verkligen guldig, glittrig och galet fin på en och samma gång. Vi trivs så himla fint! Blir en bra decemberboost innan vi fortsätter på varmare breddgrader efter nyår. Låter inte fel med sommarland heller – hoppas du får en fantastisk jul!

 2. Underbara vintriga bilder! Då jag bara åker längdskidor undrar jag vad det är för skillnad på röd backe vs blå backe.

  1. Tack snälla! Backarna är indelade i svårighetsgrad efter färg, blå backe är lättare än röd:

   * Grön: Mycket lätt, för nybörjare, även småbarn.
   * Blå: Lätt, för de flesta åkare.
   * Röd: Medelsvårt, för medelåkare och uppåt.
   * Svart: brant, för erfarna åkare.

 3. Tack så mycket för svar. Snabbt svarat! Nu förstår jag skillnaden mellan de olika färgerna.

  God Jul!

 4. Lika mysigt att läsa dessa fredagsinlägg varje gång

  1. Tack, vad glad jag blir!

 5. Jag säger som jag redan sagt på Instagram Jjul- och vinteridyllen! Så crazy vackert alltså och så givetvis ett stort grattis till utförsåkningen! Myhrsvängen i Ramundberget nästa! 😉

  1. Ja, alltså Myhrsvängen SKA jag till, så är det bara. Stort tack för pepp! Och visst var det en idyll, faktiskt från början till slut. Så lyckad resa på alla sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close