Close
Släktjul, julklappar, nytt år och ett evigt packande

Släktjul, julklappar, nytt år och ett evigt packande

Det här blir 2018 års sista ”Resfredag vecka för vecka” i bloggen. Det känns lite vemodigt, men framför allt skönt. Avslut och nystart är två ord jag förknippar med positiva vibbar. Sällan har jag lika mycket förväntan och pepp inför det som komma skall som inför ett nytt år!

Den här återkommande kategorin på bloggen är ett skönt uppsamlingsheat där jag kan samla reflektioner, specifika händelser, nyheter och listor. Här kan jag med gott samvete lägga ut mobilbilder (vilka jag annars brukar undvika) och stolpa uppdateringar som inte nödvändigtvis behöver ha en röd tråd. Trots nystart och nytt år kan ni räkna med att jag fortsätter mina fem fredagspunkter även under 2019.

RESFREDAG om släktjul, julklappar, nytt år och ett evigt packande

#1. Släktjul

familjen Myhre jul
Barnens kusin Elliot står för årets familjejulkort 2018!

Någonstans var ambitionen att vi skulle fira vartannat år med Tobias familj och vartannat år med min. I slutändan har våra jular blivit en mix av alla möjliga konstellationer på alla möjliga platser (Sälen, Thailand och Skottland för att nämna några). I år fick vi för ovanlighetens skull en ganska traditionell familjejul hemma hos Tobias bror i Göteborg – och vi kunde inte ha önskat något annat. Släkt, vänner, tomte och glada barn, full pott! Men i vanlig ordning kände jag mig ganska klar med julen så snabbt julafton gick över i juldagen.

#2. Årets julklappar

I år var första gången på väldigt länge som jag inte hängde fram min julstrumpa bredvid barnens. Jag hade kanske förväntat mig att bli ännu mer traditionsbunden efter att mamma gick bort strax innan jul förra året, men i år blev det lite tvärtom för mig. Vi skippade också julklappsleken för oss vuxna och det var liksom bra så. Mindre stress och mindre prylar att släpa dit och hem. Barnen fick däremot ett helt gäng, den delen av julen vill jag verkligen inte plocka bort. Och helt paketlös gick jag inte. Julia hade pysslat superfina grejer, Sebastian gav mig två skvallerblaskor (efter tips av Tobias) och ett gäng med lappar som vi kan byta mot barnpassning av Nelly (ja, jag blev gråtfärdig av omtanken). Tobias överraskade mig totalt med ett par fina handsmidda örhängen i silver som jag såg på Kalmar julmarknad, men aldrig köpte (min syster snappade upp mina beundrade  blickar och tipsade vidare).

#3. Sånt vi gjorde i Göteborg

skridskor i Göteborg

Vet ni, vi hängde mest. Tog långpromenader, umgicks, åt en massa – tja, sånt man gör på julledigheten. Tobias umgicks med bröderna såsom de alltid umgås = i en sporthall. På annandag jul drog vi till Ruddalen och åkte skridskor. Jag och Julia konstaterade att vi måste åka mer, Tobias och Sebastian konstaterade att vi borde åka mindre. Nelly? Well. Hon kunde inte riktigt bestämma sig.

#4. Nytt år och nya tag

annika jul orsa

Just nu längtar jag efter att sätta mig ner med en tom anteckningsbok och skissa på nya planer, drömmar, mål och ambitioner inför 2019. Vi planerar att fira nyår själva med familjen och kommer då som vanligt att sätta oss ner och summera året. Det får bli ett första steg innan jag kör vidare med mina egna listor…

#5. Ett evigt packande

packning
Bomdnedslag i hallen inför jullovsresorna.

… men frågan är när jag ska hinna? Egentiden just nu är ganska knapp. Den senaste tiden har jag jobbat massor, julat järnet, packat inför dagarna i Orsa Grönklitt och därefter Göteborg. Nu har vi nyss mellanlandat hemma i Nynäshamn igen, men det är knappast någon vila som väntar oss. Den närmsta veckan ska jag ägna åt bokföring och diverse jobbuppdrag, för att sedan packa ihop både hus och hem. Anledningen är fantastisk, såklart. Nästa fredag drar vi nämligen till Thailand igen. Tänk! Den är så galet nära nu, långresan vi har längtat efter så länge.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Låter som ni haft en härlig jul och ni har verkligen en bra start på året att se fram emot! Allt fix och packande är nog snart glömt!

    1. Men ja, det var en väldigt fin jul i år. Ser fram emot att ligga i en hängmatta och inte packa en enda väska till. 🙂 God fortsättning på dig och er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close