Close
Noon Sunset Viewpoint Restaurant

Noon Sunset Viewpoint Restaurant

Noon Sunset Viewpoint Restaurant kan stoltsera med en av de vackraste middagsvyerna på hela Koh Lanta. Här slår du dig ned för att avnjuta din måltid med hela Andamanhavet som kuliss i bakgrunden.

Update, januari 2019: Jag har fått reda på att den aktuella restaurangen dessvärre har stängt.

Jag lever med en make som älskar klippor, hav, båtar, god mat och höga höjder. Att få alla dessa komponenter på en och samma gång är knappast något som händer varje dag, så när chansen kommer är det klart att vi tar den. Noon Sunset Viewpoint Restaurant vid Kantiang Bay har allt vi behöver för en lyckad finmiddag på Koh Lanta.

koh lanta

Restaurangen består av tre olika terasser belägna på klippavsatser plus en huvudbyggnad.

koh lanta

Maten då? Jo, den är både god och prisvärd (dela det thailändska priset med fyra så får ni fram det svenska priset.)

koh lanta

Vi rekommenderas en ”Miang Kham” till förrätt. Miang Kham är ett vanligt tilltugg i Thailand. Tänk er ett mjukt tacobröd hemma i Sverige som man fyller med köttfärs, ost och tärnade grönsaker – men byt ut brödet mot ett löv (!) och den traditionella gurkan, tomaterna och salladen mot mer exotiska alternativ som rostad kokos, rostade jordnötter, torkade räkor, ingefära och chili, allt finskuret i små bitar. Istället för tacosåsen serveras rätten med en söt sås. Jag lärde mig att laga Miang Kham på en matlagningskurs här i Thailand för några år sedan på restaurangen Time for Lime, vilket för övrigt var en väldigt rolig upplevelse.

koh lanta

”Sunset Viewpoint”. Jodå, restaurangen gör onekligen skäl för sitt namn.

kohlanta

Medan dag övergår till kväll och fiskebåtarnas gröna lanternor dyker upp som ett pärlband längs horisonten sitter vi och slurpar i oss hummersoppa, som följs av Miang Kham, räkor, biff och god dryck. Det enda minuset är att det dröjer onödigt länge innan maten kommer in, vi sitter säkert och väntar på våra huvudrätter i över en timme. Å andra sidan befinner vi oss i Thailand där det inte finns någon större anledning att stressa upp sig över sådana värdsliga saker – och dessutom flaggar restaurangen på sin hemsida för att det kan bli en viss väntetid på maten runt solnedgången på grund av många beställningar.

koh lanta

Tips! Vill ni ha det bästa bordet rekommenderas att boka bord i förväg, i vart fall under högsäsong. Restaurangen tillhandahåller också gratis transport till och från restaurangen om man bor ”in the local area”. Smaklig måltid!


Noon Sunset Viewpoint Restaurant

+66 75 665 128

3 comments

  1. Lux Restaurang – ”Polpette” means meatballs in Italian. Our menu offers classics from both countries as well as fusion dishes, combining the best of the Swedish & Italian kitchens to your delight.

  2. Hej igen. Restaurangen är övergiven sedan 2019. Tyvärr, det var verkligen en favorit på Lanta..
    https://tastelikechicken.se/2015/february/restaurangtips-ko-lanta.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close