Close
Tips om Thailand i Att resa-podden

Tips om Thailand i Att resa-podden

Det är fredag och i mina flöden börjar det dugga allt tätare av uppdateringar från vänner och bekanta som likt flyttfåglarna gör sitt bästa för att undvika den svenska vintern. Vi har lärt känna flera av den övervintrade arten under de senaste åren. Själv blir jag kvar i Sverige den här perioden, men fortsätter att dela med mig av tips och inspiration gällande Thailand. I det här veckosvepet fokuserar jag på tips i podcastformatet och närmare bestämt avsnitt av Att resa-podden som jag har spelat in tillsammans med Lisa. Trevlig lyssning!

Tips om Thailand (& närliggande länder) i Att resa-podden – en podcast om att resa

#1. Att resa till Khao Lak eller Koh Lanta

White Sand Beach Khao Lak

I det här avsnittet av Att resa-podden ger vi oss på en jämförelse av Khao Lak och Koh Lanta – vilka numera är kända som två återkommande svenskfavoriter. Vi pratar om platsernas likheter och olikheter och försöker därmed reda ut om Koh Lanta eller Khao Lak är bäst. Vad kan man egentligen förvänta sig av de båda platserna och vilken känsla bjuds det på? Avsnittet har vi delat upp i kategorier som resa/transport, stränder, hotell, natur och utflykter. Orkar du inte lyssna på hela avsnittet är den snabba sammanfattningen att jag väljer Koh Lanta som destination för vardag/långvistelse och Khao Lak som resmål för semester. 

Lyssna här på avsnitt 109: Att resa till Khao Lak eller Koh Lanta

#2. Att resa till Thailand på Thaimout (vårt mest lyssnade avsnitt)

koh lanta

Ett av Att resa-poddens mest lyssnade avsnitt spelades in 2016 när vår familj hade landat på Koh Lanta för ännu en thaimout. Jag har vid flera tillfällen fått höra att det aktuella avsnittet har inspirerat familjer att få tummen ur och faktiskt boka den där efterlängtade långvistelsen i värmen.

Lyssna här på avsnitt 7: Att resa till Thailand på Thaimout

#3. Att resa tillbaka igen (vår första longstay efter pandemin)

Koh Kradan Krabi Thailand
Tiger Cave Temple Krabi

Efter de där märkliga åren med pandemin kändes världen väldigt långt borta. När vi till slut kunde återvända till Koh Lanta för en tre månaders vistelse i början av 2023 njöt vi alla extra mycket. Det var fantastiskt fint att få resa tillbaka igen.

Lyssna här på avsnitt 103: Att resa tillbaka igen

#4. Att resa till Bangkok

tips om takbar Bangkok Thailand

Under hösten 2023 reste jag och Lisa till Bangkok och hade ambitioner om att spela in ett avsnitt av Att resa-podden innan vi reste vidare mot Koh Lanta. Något avsnitt om Bangkok blev det aldrig, däremot ett par bloggposter med inspiration och tips:

One night in Bangkok (och en halvdag): om vår resa till Thailands huvudstad /Resfredag

The Salil hotel Bangkok – ett boutiquehotell med pool bland skyskrapor /Let’s go Explore

#5. Att resa till Bali

Det är inte direkt ett stenkast mellan Thailand och Bali, men Bali ligger ändå tillräckligt nära Thailand för att överväga en kombinationsresa till båda destinationerna. Bali finns också med som ett givet alternativ till Thailand när det gäller längre vistelser med barn. Är du nyfiken på Bali rekommenderas det här avsnittet av Att resa-podden:

Lyssna här på avsnitt 43: Att resa till Bali


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close