Close
Resa till Incheon, någon?

Resa till Incheon, någon?

Det är torsdag, vädret är gråare än grått och jag har precis satt mig på tåget mot Göteborg. I väntan på tåget (ja, det var försenat tackar som frågar) roade jag mig bland annat med att betrakta den stora tavlan med avgångar i vänthallen. Den enda destinationen som lockade lite extra just idag – utöver Göteborg det vill säga – var Köpenhamn H. Den befriande tanken att bara hoppa in i en bil, på ett flyg eller haffa ett tåg utan någon vidare planering dyker upp med jämna mellanrum. Det låter ju så himla bra i teorin och kan också bli det i praktiken. Vi körde konceptet ”planera efter humör och väder” senast under sportlovsresan till Gran Canaria och det blev ju ganska bra till slut. (Måste tillägga att det finns nackdelar också, som till exempel att boendekostnaden tenderar att rusa iväg när det är kort om tid för planering.)

clarion resfredag 2019 annika
resa T-centralen

Avgångshallen i Stockholms Centralstation i all ära, men på tavlan fanns inte en enda obekant plats. Där fanns betydligt fler av den varan på Bangkoks flygplats i höstas. Precis innan vår flight med Thai Airways tillbaka hem mot Stockholm ropades det ut ett final call till Incheon i samma gate. Incheon, har ni koll på den staden? Det hade i alla fall inte jag. Fatta vilken grej att bara hoppa på utan att veta när och var flygplanet skulle landa. Jag gissade spontant på Kina, men efter en snabb googling kunde jag konstatera att Incheon tydligen ligger i nordvästra Sydkorea och är landets tredje största stad. Märkligt det där, hur många platser det finns att lära sig mer om där ute i den stora vida världen. Någon som hänger med mig till Incheon nästa gång jag får ett infall?


Läs mer på samma tema: Att välja tågresa i avgångshallen. (Omslagsbild: Bangkok, Thailand)

10 comments

 1. Eva Bautista says:

  Annika
  Jag har varit i Incheon 🤩

  1. Otroligt! Visste inte ens att den staden fanns ju. Berätta allt tack.

 2. Incheon är Seouls internationella flygplats…så du skulle nog ha hamnat i fina Seoul, helt enkelt.

  1. Det hade nog varit lyckat gissar jag! Av det jag har hört skulle jag nog välja att stanna i Seoul istället för att åka vidare till staden Incheon, men det blir en senare fråga.

 3. Hade koll på ICN men har aldrig varit i landet. Säg till när du drar, jag hakar på nästan utan att tveka. Har hört mycket gott om Seoul!

  1. Ja, det känns helt klart som en plats att besöka vid tillfälle.

 4. Incheons flygplats är verkligen värt ett besök. Sydkorea är värt ett besök.

  1. Ja, jag blir verkligen nyfiken på att åka dit!

 5. Älskar Korea, åker gärna dit igen. Ännu hellre med dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close