Close
Höstlistan 2022.

Höstlistan 2022.

Slutet av september innebär hög tid att publicera en höstlista här på bloggen. Jag har hunnit med flera olika varianter under åren och det fanns därmed ett gäng rubriker att inspireras av. Här kommer årets upplaga, håll till godo!

En lista om hösten 2022.

#1. Vad ser du mest fram emot med hösten 2022?

Hösten är inte min favorithögtid, men är väl helt okej ändå. Två av våra tre barn fyller år i oktober, därtill väntar både höstlov och Halloween i samma veva. Det innebär i slutändan några roliga veckor för hela familjen med diverse festligheter och släktmiddagar.

höstutflykt Nynäshamn

Det här året vill jag göra det extra höstfint och se till att komma i ordning hemma (något jag i och för sig säger VARJE år, men ändå). Det ser jag fram emot! Jag ser också fram emot att återta mina veckovisa besök inne i Stockholm för både jobb och nöje.

#2. Vad bekymrar dig under den här hösten?

Samma som resten av världen tror jag? Stundande lågkonjunktur, hög inflation, krig, skenande elpriser och en allmän ovisshet över det mesta här i livet.

#3. Hur såg din höst ut för ett år sedan?

Jag minns inte så mycket faktiskt, men två höjdpunkter sticker ut.

Åre på hösten

Den ena var en toppenfin vistelse i Åre tillsammans med Lisa/Let’s go Explore. Den andra var ett jobbuppdrag i Värmland tillsammans med Sofia/Fantasiresor.

#4. Hur såg din höst ut för fem år sedan?

Det var en väldigt speciell höst under ett väldigt speciellt år. 2017 miste jag båda mina föräldrar i cancer, far under februari och mamma i december. Samma år sa jag upp mig från juristjobbet för att satsa på bloggen och andra reserelaterade uppdrag. Resorna avlöste varandra, inte minst mellan föräldrahemmet i Blekinge och familjen i Nynäshamn.

rom

Just hösten minns jag faktiskt med värme. Vi firade vänners 40-årsdagar i Rom…

boende i normandie

… och fortsatte våra resor med födelsedagstema till Normandie för att fira Tobias bror som fyllde 50. Kom hem och spenderade mammas sista höstlov på Sturkö. Som sagt, det var ett väldigt turbulent år men också fullt med ljusa och fina minnen.

Höstlistan 2017: september, oktober och november

#5. Vilken typ av kultur har du tänkt att konsumera i höst?

Jag får alltid storslagna kulturplaner i lagom anslutning till höstterminen. Under föräldraledigheten var det enklare att komma iväg på sådant, nu fylls helgerna snabbt med matcher, cuper och jobb. Men jag har en plan!

Fler konserter, fler museum och fler föreställningar står på schemat – det finns definitivt en längtan efter mer. Efter den här långa pandemin är jag svältfödd på kulturupplevelser! Å andra sidan är jag extremt bortskämd med ”egna” konserter här hemma eftersom alla våra barn gillar att sjunga och dessutom spelar flera instrument.

#6. Två nya grejer du vill lära dig i höst?

Virka! Yngsta dottern Nelly har hittat ett nytt intresse och jag känner mig usel som inte kan hjälpa henne med maskor och annat. Den här helgen fick hon åka till sin storkusin eftersom ingen här hemma kan bistå med några som helst kunskaper – jag borde väl i alla fall kunna lära mig grunderna!?

Och på tal om musikintresserade barn står den här gitarren (en fin examenspresenten från mina föräldrar) i vardagsrummet som en daglig påminnelse om att jag borde återta mitt gitarrspelande. Det får bli höstens andra mål.

#7. Vart kommer du att resa i höst?

SKOTTLAND! Äntligen. Det blir någon slags favorit i repris av septemberresan med mina syskon 2018, vilket är en av mina finaste resor någonsin tror jag?

Listan med 2018 års vinnare i resebranschen

Enda lilla orosmolnet är att mitt pass inte kommer att hinna bli klart i tid, trots att jag beställde tid för typ hundra år sedan. Håhåjaja.

#8. Dina tre bästa hösttips (givetvis med res-tema)

Låt mig göra det enkelt för dig: 1) Åk iväg med en kompis! 2) Åk iväg med familjen! 3) Åk iväg själv!

Karlstad alpacka Värmland

Vart du reser är egentligen inte relevant – utomlands, Sverige eller för all del staycation i din egen hemstad. Men visst blir hösten roligare med ett och annat avbrott från vardagen att se framemot?

#9. Vilken är din standardklädsel i höst?

Hemma går jag mest klädd i mjukisar, på jobbet är det bara träningskläder…

… men när det vankas storstadshäng är det här standard. ”The Lisa”-boots från Blankens, svart kappa från Filippa K, ullhalsduk från Island (köpte under en resa 2013, ett av mina bästa köp i vuxen ålder skulle jag tro) och weekendväskan Barnholm från Sandlund/Hossein.

#10. Fler blogginlägg med hösttema?

Åh, jag har många och borde kanske lägga upp en egen höstkategori här på bloggen? Det är för övrigt en av grejerna jag borde göra den här hösten = städa upp bland kategorier och taggar på bloggen. Det underlättar för både mig och er att hitta relevanta inlägg.

helsingborg kullahalvön
Helsingborg och Kullahalvön, höstresa 2021.

Efter en snabbscroll får ni hålla tillgodo med ett urval av mina/våra höstresor från några år tillbaka:


Hur ser din höstlista ut? Välj gärna ut en av rubrikerna ovan och svara i kommentarsfältet! Här hittar du fler av mina listor här på bloggen.

7 comments

 1. Jag går helt emot och säger att hösten är en av mina favoritårstider! Luften, färgerna, mörkret, det varma inomhus i kontraster mot det bistra utomhus, varm choklad och allt det där.

  1. Hösten ÄR fin, men en ganska begränsad period? Håller med om att det är få saker som skönhetsmässigt slår ett landskap i sprakande höstfärger, tänker att det är uttänkt för att blidka oss inför det som komma skall i form av mörker, kyla (och allt det andra som får mig att vilja krypa ner under en ullfilt jag tänker på det).

   Årstider är dock fantastiskt. Vore hemskt trist att bo på ett ställe där det är sommar hela tiden. Eller vinter. Eller vår. Eller ja, höst.

   1. Instämmer. Årstiderna är ju grejen!

    Och Skottland förresten. Dra mig baklänges vad nice!

    1. OM JAG KOMMER IVÄG JA!!! Hade aldrig kunnat tro att det skulle ta en miljon år att få ett pass!?

 2. Älskar höst. Älskar visserligen alla årstider utom den varmaste delen av sommaren. Älskar också listor och den här tyckte jag var så bra så jag lånade den. Tack för fin inspo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close