Close
Höstlistan 2017: september, oktober och november

Höstlistan 2017: september, oktober och november

Att jag gillar listor kanske ni har märkt vid det här laget, det är så jag jobbar både här hemma och på bloggen. Just nu ligger familjens huvudsakliga listfokus på Julias sjuårskalas som går av stapeln i helgen, men en höstlista gör sig bra som omväxling.

Den ursprungliga listan läste jag hos Come Fly with Me (tack Towe!) – här kommer min variant som är något modifierad.

knapellskär
Höst på Knappelskär 2016. Foto: Monnah
Beskriv din kommande höst i tre ord?

Oviss, oplanerad och lugn. Det här året har varit det bästa och det värsta i hela mitt liv, vilket kan tyckas vara en omöjlig ekvation. Jag har äntligen blivit min egen och utvecklas därmed varje dag i mitt företagande. Barnen blir äldre och jag älskar att se deras framsteg i stort och smått. Som i en parallellvärld har jag också sett min älskade pappa försvinna i cancer och ser nu hur mamma går samma väg. Att försöka ge sig på en detaljplanering inför hösten är med andra ord inte att tänka på som läget ser ut just nu.

digital nomad
Sommarminnen från Akvarellmuseet på Tjörn.
Vilka är dina bästa minnen från sommaren 2017?

Igår när jag och resten av familjen åkte bil satte jag på Spotify-spellistan från vår roadtrip genom Balkan. Jag blev alldeles lycklig av alla fina minnen som dök upp – veckor av storslagen natur, varma bad och ett bekymmersfritt tempo. Resan ingår definitivt i minnesbanken över höjdpunkter från sommaren 2017, liksom veckorna på Sturkö och dagarna i Bohuslän.

Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Det bästa är att få burra in sig i varma kläder, tända en massa ljus och helt befogat få skylla på mörkret när godissuget slår till, igen. Det sämsta? Att man är så långt bort från sommaren som det bara går att komma.

Vilka böcker har du planerat att läsa i höst?

Det här med böcker är mitt ständigt dåliga samvete. Under hela min uppväxt var böcker min största hobby, jag älskade verkligen att läsa och slukade böcker i en otröttlig takt. Sedan hände något. Jag tror dessvärre att de många och långa åren på juristlinjen med tiotusentals sidor fyllda av juridiska resonemang och lagtext raserade min passion för att bläddra i böcker. Nu börjar läslusten (och läslusen) att smyga sig på igen, sakta men säkert. Just nu läser jag en bok med ett fantastiskt vackert språk som heter ”The Taste of Apple Seeds” (av Katharina Hagena).

Dina tre bästa hösttips (vad gäller resor)

När folk pratar om begynnande höstdepp känner jag inte riktigt igen mig (än i alla fall), själv kommer jag att leva länge på resorna till Lissabon, Rom och Normandie som jag smygstartade den här hösten med. Just de resmålen blir därför mina bästa hösttips – läs mer här.

marstrand
Regnjacka och gula gummistövlar – min uniform för kommande höst.
Hur ser din höstoutfit ut?

Under alldeles för många år tog jag inte höstkläderna på allvar, utan körde på gympaskor och vanlig jacka. Förra året investerade jag äntligen i en fin, blå regnjacka från Didrikssons och gula gummistövlar från Tretorn. Nu förstår jag inte hur jag har kunnat klara mig utan dem.

Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?

Japp, att fem Myhres är fler än fyra elefanter… det är med andra ord inte alltid lätt att få ihop veckoschemat här hemma. Att bosätta sig i en stad utan familj som kan rycka in vid behov är inte vidare smart, tänk på det om ni funderar på att skaffa knoddar! Samtidigt kan jag gång på gång konstatera att min stressnivå är betydligt lägre nu när jag slipper pendla in till juristjobbet på Stora Essingen.

Vad har du på TO-DO listan just nu?

Jobbmässigt handlar det mest om att ta tag i allt eftersatt pappersarbete. Ni vet vad de säger om skomakarens barn va!?

Några tips på hur man botar höstdeppigheten?

Ge dig ut i friska luften, träna med jämna mellanrum och ät bra mat. Å andra sidan, när höstdeppen slår till på allvar vill jag inget hellre än att 1) ligga inne på soffan 2) gömma träningsväskan långt inne i garderoben 3) äta onyttigt. Hm, det går inte riktigt jämnt ut.

Vad är två nya grejer du vill lära dig i höst?

Laga mat är ständigt en sådan punkt som jag kan och vill bli bättre på. Mycket bättre! Jag vill också ta itu med mina redigeringskunskaper för att ladda upp fina filmer på min och Lisas YouTube-kanal. (Var börjar man ens?)

Vilka serier rekommenderar du att följa?

Vi har varit ganska kassa på att följa serier, jag och Tobias, eftersom jag ofta har suttit och jobbat på kvällarna. Men Game of Thrones ruckar vi inte på, den är helt enkelt den bästa serien i alla kategorier. Alltid.

knivlisa och hej hej vardag
För några veckor sedan laddade jag inför Tjejmilen med två av Sveriges roligaste instagrammare: Hej hej vardag och Knivlisa.
Vilka instagramkonton rekommenderar du att följa?

Jag har faktiskt tappat lusten lite grand för Instagram, men jag antar att det går i perioder. Jag följer ett gäng resebloggare som jag verkligen gillar, men i övrigt vill jag gärna lyfta Hej hej vardag och Knivlisa som alltid gör mig på gott humör. Jag tycker också om att följa Confettis ”Picture Perfect”-konto (och kan konstatera att våra måltider här hemma skiljer sig lite grand från deras…)

höstlistan

Topp tre favoritdrycker i höst?

Varm choklad med mycket vispgrädde och toppad med marshmallows. Te är alltid ett säkert kort, liksom nypressad apelsinjuice för att boosta med C-vitamin och förhoppningsvis hålla förskolebacillerna på armlängds avstånd.

Har du någon inplanerad resa för den närmsta framtiden?

Jag och barnen kommer att åka ner till Karlskrona över höstlovet. Jag skulle egentligen ha åkt till Varberg för att springa en halvmara i mitten av oktober tillsammans med två av mina bästa vänner, men ibland kommer livet (liksom utebliven träning) emellan. Beslutet att ställa in känns lite jobbigt, men mest skönt. På samma tema vill jag rekommendera Helena Olmås kloka inlägg Att ändra sina planer (och överleva ändå).

Hur förbereder du dig för vintern?

Vintern? Det är ju knappt höst än? Sanningen är att jag helst inte vill tänka på vintern just nu. Låt oss istället fokusera på färgglada löv och höststormar ett tag till.


Några spontana tankar om den här höstlistan, eller har du kanske skrivit en egen?

7 comments

 1. jag hoppas att det blir en vacker höst för dig!!

  1. Tack snälla Sara! Det hoppas jag för allt i världen också.

 2. Vad mysigt det är att läsa de olika höstlistor som bloggarna skriver nu! Lägger till dig under min egen som är en annan variant. 🙂

  Så oerhört sorgligt med dina föräldrar. Fint ändå att du också haft ett bra år på andra sätt. Att bli sin egen är stort och jag önskar dig fortsatt lycka till. Tror det kommer att bli kanon! Hoppas också att du får en fin höst i övrigt, både i stort och smått.

  1. Tack Anna, ska in och läsa din också. Mmmm, det är ett konstigt år på många sätt – men ändå fint på flera sätt. Kram!

 3. Ni har gjort höstlistor!! Det hade jag missat i min flyttbubbla… nu skulle jag vilja uppdatera min ju…

  1. Ja, en väldigt massa fina höstlistor finns att läsa nu. Flyttbubbla låter ändå mysigt på något sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close