Close
Diamond Cliff och Klong Nin: efterlängtad kombo på Lanta

Diamond Cliff och Klong Nin: efterlängtad kombo på Lanta

Det finns vissa platser på Koh Lanta jag uppskattar mer än andra. För ett par dagar sedan slog vi två flugor i en smäll och åkte ner till båda.

Efter att ha spenderat första veckan under mantrat Slow Down, och därefter hållit oss hemma på grund av sjukdom, längtade jag efter att återse ett par av pärlorna som jag har saknat. I torsdags åkte vi skoter söderut med sikte på Diamond Cliff och Klong Nin.

Diamond Cliff och Klong Nin: efterlängtad kombo på Lanta

Diamond Cliff Resort & Restaurant

diamond cliff

diamond cliff

diamond cliff

diamond cliff restaurant

Kör du hela vägen förbi stranden Klong Nin dyker snart ”Diamond Cliff Resort & Restaurant” upp på höger sida av vägen (en bit söder om resorten Sri Lanta). Restaurangen är pålad på klippan Diamond Cliff och ger en fantastisk utsikt över Andamanhavet. Nedanför restaurangen ligger den den söta lilla stranden Diamond Cliff Beach, med betoning på ”lilla”, där strömmarna dock kan bli ganska rejäla när det blåser.

Att ta skotern till den här delen av ön är en stående favorit under våra Koh Lanta-vistelser. Maten är förvisso okej, men det är främst utsikten som gör att jag längtar hit. Den här specifika vyn över Andamanhavet är en mina absoluta favoritvyer på Koh Lanta. Restaurangen verkar numera vara en favorit hos kinesiska turister (som på senare år blir allt fler, även här på Lanta), men det var ganska lugnt när vi kom. Restaurangen verkar ha öppet alla dagar i veckan fram till kl. 22. För att få ut mesta möjliga kommer vi alltid hit en bra stund innan solen går ner!

Klong Nin

klong nin

klong nin

klong nin

klong nin

För skönaste kvällshänget med lagom puls föredrar vi att ta oss till stranden Klong Nin. Restaurangerna och barerna ligger bara några meter från havet, stämningen är riktigt skön, backpackerlivet är mer påtagligt och här bor betydligt färre svenskar än på Klong Dao och Long Beach (vilket kan vara ganska befriande mellan varven!). Vi var ute efter ännu en smoothie och på väg hem från Diamond Cliff stannade vi till på Klong Nin. Efter en efterlängtad promenad längs vattenbrynet fastande vi för Pink House Restaurant, som ligger nästan längst söderut på stranden. Det är så oerhört njutbart att sitta och smutta på en smoothie med sand mellan tårna – omgiven av stjärnhimmel och med vågor som rullar in framför en. Jag är så glad att vi är tillbaka igen!

Läs mer: Bästa stranden på Koh Lanta: strandguide med 13 tips


Ni hittar våra inlägg från den här omgången samlade under Thaimout2019. Vill du ha specifika tips i ett samlingsinlägg om Koh Lanta rekommenderas det här inlägget: Guide om Koh Lanta, Thailand

3 comments

  1. Visst är Klong Nin en favorit. Jag/vi har alltid bott där under åren och undviker gärna Klong Dao och Long Beach. Ser på bilderna att Pink House har fått sig en ansiktslyftning, det var rätt så slitet när jag tittade in där 2006. Har för det mesta bott på Nature Beach Resort, som jag vill mena nedersta bilden föreställer, där bakom Paradise Resort i förgrunden.
    (Hittade tillbaka till bloggen nu när jag googlade Diamond Cliff Beach som var helt öde för tio år sedan.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close