Close
Att leva efter mantrat ”Slow Down”

Att leva efter mantrat ”Slow Down”

Området vi bor på kallas Slow Down, och ja, det är precis vad de senaste dagarna har handlat om.

Om vi hade åkt på en vanlig chartersemester i två veckor hade jag förmodligen haft panik nu: – ”Dagarna går så fort och vi har ju typ inte sett någonting!” Under våra fem heldagar på plats, vi är inne på sjätte dagen idag, har vi hållit oss på ”vår” strand Klong Dao.

Att leva efter mantrat ”Slow Down”

thai pancake

Och nej, så mycket nytt har vi inte sett. Vi har istället varvat krabbletande med massor av bad i poolerna på området, tränat (jag löpning/simning, Tobias beachvolleyboll), packat upp en (!) väska, jobbat, skruvat upp nya möbler till lägenheten (nybörjarmisstag att spika igen baksidan på byrån, det behövs luftintag för att undvika fuktskador), kommit i ordning med skolstart, handlat frukostmat på 7eleven och ätit ute varje måltid förutom frukost. Vi skapar oss helt enkelt en vardag, fast en betydligt mer avslappnad sådan än hemma i Sverige. Allt utan stress och hets att hinna fylla varenda sekund med utflykter och nya sevärdheter. Vi känner ön och kan ta saker och ting i vår takt. Att ha möjlighet att stanna i tre månader gör att mantrat ”Slow Down” genomsyrar det mesta vi gör just nu…

klong dao by night

… men det betyder för den sakens skull att vi inte är nyfikna på att lära känna ön ännu bättre. Det var tre år sedan jag var här sist (Tobias har varit tillbaka ensam ett par gånger), och saker och ting förändrar sig såklart. Nya restauranger att testa, nytt folk att lära känna, nya erfarenheter att samla. Och ja, nya försök att lära mig thailändska – vilket är lättare sagt än gjort.

klong dao by night

I övrigt kommer mina dagar, utöver jobb och barn, att innehålla stunder av löpträning enligt program inför stundande marathon (senare idag väntar 15 kilometer, har respekt för värmen och springer såklart bara tidig morgon eller sen eftermiddag/kväll) och yoga på Oasis Yoga. Eftersom barnen går i skolan måndag-fredag kommer eventuella längre utflykter att få vänta till helgerna – precis som förutsättningarna hemma i Sverige med andra ord. Min vardag just nu? Helt okej.


Jag har fått flera frågor om kostnadsbilden för en thaimout. Och visst, smakar det så kostar det. Har du å andra sidan ett långsiktigt mål och planerar/prioriterar inför ett sådant här äventyr finns många spännande möjligheter som väntar ute i världen! Efter vår förra thaimout 2016 sammanställde jag vår familjs ungefärliga kostnader i det här blogginlägget: Hur mycket kostar en Thaimout? (Den här gången blir skolgången betydligt dyrare, eftersom vi har alla tre barnen på Lilla Svenska skolan.) Och för att förtydliga, det här är en personlig kalkyl för just vår familj. Det går självklart att komma billigare undan, på samma sätt som att kostnaderna lätt kan rinna iväg till fantasibelopp – beroende på vilken typ av levnadsstandard ni väljer. 

10 comments

 1. Ser härligt ut, tror det är superbra för barnen att göra såna här grejer!

  1. Men eller hur! Är tacksam för möjligheten vi har att kunna göra det här som familj.

 2. Älskar kostadssammanställningar och budget för resor! Berätta gärna med om Slow Down och hur ni landade i att köpa in er istället för att hyra etc!

  1. Ja, men gillar också att se siffror svart på vitt (lite jobbigt ibland också, när pengarna rullat mer än vad jag tror…)

   Kommer skriva ett helt inlägg om Slow Down framöver, återkommer om några veckor! Eftersom boendet är en så stor utgift, och vi planerar att komma hit med jämna mellanrum, blev det till slut naturligt att överväga köp. I Thailand äger du dock inte marken som utlänning, enbart själva huset/lägenheten. Mkt krångel, men det finns bra hjälp att få här nere med papper etc!

 3. Underbart, vi åker samma tid som ni fast nästa år! Längtar! ❤️ Som tur år kommer till ön tre veckor på semester snart iaf…

  1. Haha, stavar som en kratta 🤣

  2. Vad härligt att höra, halva grejen är ju att längta och drömma…

 4. Åh vilken spännande äventyr ni är iväg på, ser fram emot att få läsa mer. Ta hand om er och njut av stunderna 🙂 Jag passar Nynäshamn tills ni kommer tillbaka 😛

  1. Haha, känns tryggt att du har koll på Nynäs så länge. Tack! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close