Close
Att landa i rutiner (Thaimout 2019, vecka 1-3)

Att landa i rutiner (Thaimout 2019, vecka 1-3)

Innan vi åkte iväg till Koh Lanta den här omgången var ambitionen att jag varje söndag skulle skriva någon slags summering i dagboksform.

Med tanke på att min första söndagssummering kommer idag, tre veckor efter vi kom hit, blir ”att landa i rutiner” en väldigt lämplig rubrik på det här inlägget. Bättre sent än aldrig – nu kör jag tre veckor på en och samma gång!

Att landa i rutiner (Thaimout 2019, vecka 1-3)

Vecka 1 (7-13 januari)

Första veckan handlade det mesta om att komma i ordning här nere. Jag var mer jetlaggad än någonsin, vi skruvade IKEA-möbler så att det stod härliga till, vi gick med barnen på inskrivningssamtal på Lilla Svenska skolan – för att dagen efter köra igång med skolstart på riktigt. De flesta kvällarna hängde vi nere vid vår ”bakgård”, det vill säga stranden Klong Dao, men vi åkte också ner till Long Beach.

bostad koh lanta

koh lanta resfredag

klong dao locals

slow down area
Bilder från vårt område (Slow Down).

Läs mer:

Vecka 2 (14-20 januari)

Andra veckan på plats var segare än segast. Nelly fick smittkoppor (hej då pool, sol och förskola – hej penicillin och inomhushäng!) och Julia blev magsjuk. Det dröjde ända fram till söndagen innan vi vågade oss ut på en gemensam familjeutflykt till Lanta Old Town, men jag och Tobias hann också med ett efterlängtat besök till Klong Nin och Diamond Cliff.

Lana old town rareview

koh lanta east side
Söndagsutflykt till Lanta Old Town.

Läs mer: 

Vecka 3 (21-27 januari)

Nu har det gått tre veckor sedan vi lämnade Sverige och livet har kommit in i en skön lunk. Barnen går i skolan, lägenheten börjar komma i ordning, träningsschemat börjar sätta sig, restauranger betas av och vardagsrutiner kommer på plats. Jag tappar koll på både datum och veckodagar, vilket är det ultimata tecknet på att allt är som det ska. Smolk i sjukdomsbägaren har vi dessvärre haft även den här veckan, i helgen har tre av fem familjemedlemmar haft mer eller mindre ont av magsjuka igen. 

koh lanta resfredag

lazy days Koh Lana bungalow

Bilder från Relax Beach och Klong Dao.

Intresserad av hur en skoldag kan se ut här på Koh Lanta? Läs mer här: Lilla Svenska Skolan på Koh Lanta, en vanlig skoldag

1 comment

  1. Så tråkigt med all sjukdom. Men skönt att ni nu börjat tappa koll på både datum och veckodagar. Ja då är allt som det ska vara. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close