Close
Tjejmilen 21K: en halvmara för flickors rättigheter

Tjejmilen 21K: en halvmara för flickors rättigheter

Till helgen ställer jag mig på startlinjen för att springa en halvmara, min livs första under ett arrangerat lopp. Under min löpträning inför Stockholms marathon den 1 juni har sakta, men säkert, min bekvämlighetszon blivit större. En mil är numera ett återkommande träningspass i mitt schema, även om det såklart fortfarande krävs både ansträngning och energi för att snöra på mig skorna och ge mig ut. Den dubbla sträckan, alltså en halvmara, känns inte bekväm – men heller inte omöjlig. På lördag springer jag Tjejmilen 21K på Djurgården med stolthet, i syfte att uppmärksamma flickors rättigheter.

Tjejmilen 21K: en halvmara för flickors rättigheter

Tjejmilen 21K plan sverige
Påskhelgens träningspass med sikte på Tjejmilen 21K.

Efter min fadderresa till Myanmar (Burma) tillsammans med Plan Interational Sverige känns barnrättsorganisationens arbete för att säkra flickors frihet och rättigheter viktigare än någonsin. För ett par månader sedan fick jag se ett antal av Plan Internationals projekt på plats och jag vet att arbetet som möjliggörs, bland annat med hjälp av oss faddrar, gör skillnad.

Läs mer: Projektdagar med Plan International i Myanmar (Burma)

Jag fick någon gång frågan om jag på allvar tror att världen blir bättre av att jag springer ett lopp på Djurgården. Det är en befogad fråga, där jag väljer att svara ja! För egen del sträcker jag alltid lite extra på ryggen när jag ger mig ut i löpspåret med en tröja från tidigare genomförda lopp med Plans budskap på ryggen. Jag vill påminna både mig själv, personerna jag springer förbi och dig som läser bloggen, om att flickor fortfarande fråntas rätten att bestämma över sina liv och över sin framtid. Hur gärna vi än skulle vilja är världen inte jämställd.

Flickor är inte till salu

– Agenda för flickor

Plan International Sverige arbetar genom sin agenda för flickor med tio specifika punkter för att säkra flickors rättigheter och frihet. Gör mig en tjänst och ta ett par minuter av din tid för att läsa igenom den här texten: Agenda för flickor. Tack!

Vill du också bli flickafadder? Klicka vidare på den här länken eller swisha valfritt bidrag till 123 023 68 51.

2 comments

  1. Du är grym! Är så imponerad och inspirerad av hur du löptränat 🙂 Och såklart motiverande att springa för ett bra ändamål. Heja!

    1. Tusen tack för pepp, den behövs hela vägen in i mål! 🙂 Är glad att jag har hittat löpglädjen igen – den fanns som mest under 2013 och har sedan gått i vågor. Just nu befinner jag mig helt klart i en bra fas. Tack igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close