Close
Skydda barnen mot solen med solkläder

Skydda barnen mot solen med solkläder

Skydda barnen mot solen? Jo tack, det behövs verkligen. Tre små barn med Sverigeblek vinterhud i kombination med tre långa månader i stekande sol på andra sidan jordklotet – med de förutsättningarna gäller det att vara väl förberedd. Under våra månader i Asien hade vi med ett gäng solkläder från ISBJÖRN of Swedens nya badkollektion.

Skydda barnen mot solen: solkläder från ISBJÖRN of Sweden.

Jag förknippar i vanliga fall ISBJÖRN of Sweden med riktigt bra och funktionella ytterkläder, men nu har de alltså också tagit fram en kollektion med solkläder*.

isbjorn_sol

isbjorn_sol

Skydda barnen mot solen: allmänna tips

Precis som med allt annat hanterar olika familjer solen på olika sätt. Jag är själv väldigt nojig över solens inverkan på ömtålig barnhud och att skydda barnen mot solen är en självklarhet. Jag skyddar hellre barnen för mycket än för lite (för mycket om ni frågar min man). Vi började vår Asienresa med en tur till Kambodja där vi spenderade många timmar i den fina poolen på hotellområdet. Att komma direkt från ett Sverige i vinterskrud till stekande sol innebär att barnen, och för all del vuxna, behöver skydd. Mycket skydd! Vi körde full utrustning under de första veckorna med solkläder på alla tre barnen, plus solkräm med solskyddsfaktor 50. Här i Thailand undviker vi att vara utomhus med barnen mellan kl 12-15 då solen är som absolut starkast. Vi försöker också i övrigt att undvika direkt solljus så gott det går. Därutöver är det viktigt att fylla på med vätska ofta så att barnen inte blir uttorkade. (Glöm inte vätskeersättning i reseapoteket!)

isbjorn

solskydd

Solkläder till Nelly, 1,5 år

Vår yngsta dotter Nelly har i princip bott i sina jumpsuits från ISBJÖRN of Sweden ända sedan vi landade i Asien, och de ser fortfarande nästan nya ut. Vi har varvat två jumpsuits, blå och rosa, med vad/ankellånga ben och långa armar. Jag upplever att den blå färgen har klarat solljuset bättre än den rosa. Soldräkterna har dragkedja i ryggen vilket är smidigt och underlättar snabba ombyten. När Nelly har på sig en jumpsuit behöver jag bara smörja de områden som blir direkt utsatta för sol: alltså ben, fötter och ansikte. Till så här små barn föredrar jag personligen hela dräkter framför tvådelat. När lillan har solkläder i form av byxa och tröja upplever jag att hon hela tiden lyckas få in en massa sand under kläderna, och också går och drar upp tröjan över magen.

Solmössan har både gummiband för att klämma åt runt hjässan plus band under hakan, vilket gör att mössan verkligen håller sig på plats (till skillnad från andra varianter som vi har provat). Dessutom är den hur fin som helst. Full pott med andra ord!

skydda barnen mot solen

isbjorn_sol

Solkläder till Julia, 5 år

Vår mellandotter har väldigt tydliga åsikter om vilka kläder hon vill ha på sig. Hon fastnade omedelbart för ett set i rosa/gult/orange med en kjol och badtröja – och därför har hon inte brytt sig om att ha på sig något annat än just den kombinationen trots att hon också fick ett par fina leggings att prova. Å andra sidan har hon haft kjolen och tröjan på sig i stort sett hela dagarna, både vid poolen och på stranden. Solkepsen kunde jag övertyga henne att använda i Kambodja när hon var helt ovan vid solen, men när vi kom till Thailand förklarade hon bestämt att den inte behövdes längre.

sebbe_kohha

isbjorn_sol

Solkläder till Sebastian, 7 år

Den här grabben föredrar sina vanliga badbyxor, det verkar helt enkelt som han tycker att han är för gammal för något annat. De första veckorna hade han på sig solkläderna, men efter hand gick han över till sina gröna badbyxor med Hawaii-motiv som har flera år på nacken och numera är Sebbes älsklingsplagg. Det innebär också att jag har fått kleta på honom solkräm på hela överkroppen, vilket jag hade sluppit om han hade använt soltröjan. Däremot har både soltröjan och shortsen varit ovärderliga varje gång han har snorklat. Då har han gärna tagit på sig ISBJÖRN-kläderna för att undvika att bli sönderbränd, vilket är väldigt lätt hänt när baksidan av kroppen, speciellt ryggen, är så direkt utsatt för solljus.

Sammanfattning: Om jag bara tvingades välja två plagg från kollektionen skulle det bli en jumpsuit och en solmössa till vår 1,5-åring, båda i blå färg. De plaggen har definitivt blivit våra favoriter och har absolut underlättat vår vistelse här i solen.


*ISBJÖRNS Sun Protection Collection är tillverkade i ett så kallat Bluesign-material och har samtliga UPF50+ (Ultraviolet Protection Factor). ISBJÖRNS solkläder finns från storlek 56 – 164 med olika uppsättningar för de respektive kategorierna baby, kids och junior.

4 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close