Close
Tips på födelsedagspresent till en kvinna i sina bästa år

Tips på födelsedagspresent till en kvinna i sina bästa år

Eh, det råkar vara jag själv som fyller år nästa vecka – men jag tänker att de flesta kvinnor jag känner hade blivit glad för någon av följande gåvor.

I veckans fem stolpar jag alltså ett gäng tips på födelsedagspresent till en kvinna (30+ eller kanske snarare 30++) med ett stort intresse för resor, vardagsäventyr, fika och välmående i största allmänhet.

RESFREDAG: 9 mars 2018 om 5 x tips på födelsedagspresent till en kvinna i sina bästa år

#1. Äventyr i hemmastaden

bo kaspers orkester

Den senaste tiden har jag mest skrotat runt hemma i huset, men i takt med att kvällarna blir ljusare väcks lusten att ta tillvara på Stockholms enorma utbud av aktiviteter. Konserter, utställningar, museum och teatrar – det brukar finnas en uppsjö med roliga happenings att välja på. I veckan spikades några av mina födelsedagsplaner framöver, nästa helg väntar bland annat premiär på Liljevalchs vårsalong 2018 och showen ”Att ljus på oss” med ett av de bästa svenska banden genom tiderna: Bo Kaspers Orkester.

Tips: I princip alla turistbyråer har en evenemangskalender med kommande tips om vad som väntar i form av konserter, temadagar – flera av evenemangen är dessutom gratis. Utgå från födelsedagsbarnets intresseområden och överraska med en kul aktivitet på hemmaplan.

#2. Hotellövernattning med frukost

Haymarket by scandic
Haymarket by Scandic, Stockholm.

En hotellövernattning med tillhörande frukost uppskattas alltid. Ny miljö, nybäddade lakan, lugn och ro… en sådan här present går garanterat hem hos mig!

Tips: Be att få komma till födelsedagsbarnets hotellrum i förväg och blås upp ballonger och ställ dit lite godsaker (eller be hotellpersonalen om hjälp). Det finns inget roligare än överraskningar när det vankas födelsedag.

#3. Styr upp en picknick

tips på födelsedagspresenter till en kvinna
Foto: Helena/Oh Darling

Nackdelarna med att fixa kalas är allt städade och plockande hemma inför gästernas ankomst. Bespara födelsedagsbarnet genom att gå ihop ett gäng och ordna födelsedagspicknick. Det är såklart enklare sommartid än under vintern, men med kläder efter väder är inget omöjligt. Byt islemonad mot varm choklad och bylsa på er rejält med vinterplagg.

Tips: Arla har en egen websida med recept på picknickmat. Alternativet är att köpa er fria och köpa färdiglagad picknickmat.

#4. Block/pennor och andra småprylar

Annika Resfredag

Jag går förmodligen hellre i bokhandlar och museumshopar än i klädaffärer. Pennor, böcker, kartor, klistermärken, småpryttlar och planscher – det här var födelsedagspresenter jag fick som liten flicka och som jag blir lika glad över idag.

Tips: Vill du hellre shoppa loss digitalt än i en vanlig affär finns det många roliga grejer på Kartbutiken.

#5. Massage/skönhetsbehandling

tips på födelsedagspresent till en kvinna

Att få smita iväg på en massage för att knåda bort osunt många timmar framför en datorskärm kan vara ungefär det lyxigaste som finns. En ansiktsbehandling går inte heller av för hackor.

Tips: En budgetvariant är att köpa presentkort på en ställe som tillhandahåller massage- och skönhetsutbildningar, där erbjuds ofta rabatterat pris på elevbehandlingar. (Jag har exemplevis gått på billiga behandlingar hos Axelsons.)


Omslagsfoto taget av Katarina Wohlfart/Äntligen vilse. För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Vilka är dina bästa tips på födelsedagspresent till dig själv?

11 comments

 1. Stort grattis i förskott (om jag glömmer) bra tips! Jag önskar mig oxå alltid upplevelser, spa, restaurang besök etc såå
  Mysigt!

  Trevlig helg kram

  1. Ja, upplevelser är fint och minnen rostar aldrig! 🙂 När jag och Tobias gifte oss önskade vi oss bara upplevelser när någon frågade om bröllopspresent. Vi tillbringade vårt första år som gifta med att gå på restaurang, musikal, åka luftballong, fika, och få massage… otroligt lyxigt!

 2. Ja, upplevelser är ju det bästa! Brukar försöka få till det om jag ska ge bort något.

  Ett alternativ, som vi slog till på när min kompis gifte sig förra året, är något som de förvisso inte själva någon nytta av. Men någon annan får. Vi klurade och klurade och kom fram till att det 1) är skitsvårt att komma på något 2) de redan har allt de behöver. Då köpte vi helt enkelt ett paket i UNICEF-gåvoshoppen. Det blev faktiskt både överraskande och uppskattat!

  1. Ja, en present från någon välgörenhetsorganisations gåvoshop är perfekt, jag körde några Plangåvor i julklapp. Känns bra för alla inblandade…

 3. Bara älskar att ge eller få upplevelser! Även presenter från ex UNICEF uppskattas. I julas fick jag vaccin till barn i Afrika från min familj. Blev så rörd och glad att min tonårstjej tyckte jag var pinsam då jag fällde en tår. / Pernilla

  1. Det är PRECIS en sån grej som skulle få mig att gråta också Pernilla… 🙂 Mina barn är vana att jag gråter minst en gång om dagen – jag är superblödig!

 4. Picknick, alltid något som går hem:)

  1. Håller verkligen med!

 5. Vilken bra lista – jag kan nog skriva under på varje punkt 🙂
  Jag har också bett min sambo Dryden om att han ska skapa en liknande lista – vilka ”smågrejor” skulle han uppskatta, antingen till sin födelsedag eller till en ledig helg bara vi två. Vi får se om den kommer? 😉
  Det känns mera ovanligt att killar önskar sig något – det förväntas bara att vi flickvänner/fruar ska vara påhittiga ändå?

  1. Tack Maria! När det gäller min man bryr han sig inte om sina födelsedagar alls, han hade lika gärna inte behövt fira… det innebär att jag kan önska för oss båda 2! Jag har alltid älskat att fylla år. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close