Close
ISBJÖRN of Sweden: Kläder för små äventyrare

ISBJÖRN of Sweden: Kläder för små äventyrare

isbjörn of sweden recension

Efter ett flertal resor både inom Sveriges gränser och utanför, samt otaliga timmars vattenpölshoppande, rutschkanande och snölekande, har det blivit dags att recensera ett gäng plagg från ISBJÖRN of Sweden.

ISBJÖRN rib sweater

isbjörn of sweden rib sweater

tåg med barn

Roadtrip genom skottland

Kylig höstdag på Sturkö, tågresa mot Stockholm och utsikt över de skotska hedarna – barnens Rib sweaters hänger med överallt. Översta fotot: Elina Bernpaintner.

Både Sebastian, Julia och Nelly har i princip bott i sina Rib sweaters, funktionströjor i stickad fleece, ända sedan vi packade upp dem från kartongen. Insidan av tröjan är precis lagom varm och mjuk mot huden, utan att barnen för den sakens skull svettas ihjäl. Det är en stor fördel att tröjan har en dragkedja, vilket gör att till och med Nelly (2 år) enkelt kan ta av och på tröjan själv. En annan uppskattad detalj är att hela dragkedjan har en skyddande vindslå som gör att hakorna inte rispas av vassa dragkedjor. Den varianten vi provade har en avtagbar luva, vilket både jag och barnen tycker är bra att variera med, men jag vet att det även finns en fast variant för dem som föredrar det. Cirkapris ligger på 800 kr, vilket jag lätt skulle betala med tanke på att barnen har använt tröjorna nästan varje dag.

Finns det ingen nackdel då? Hm, det skulle väl vara att den stickade fleecen inte mår så bra av att fastna i kardborreband. Om ni tittar på mellanbilden vid Lillmyhrans axel ser man spår från andra plaggs kardborreband som har fastnat i tröjan när jag varit ouppmärksam.

Monsune Hard Shell Jacket

knapellskär

christkindlesmarkt

Mellersta fotot: Monica Bernpaintner

Sebastian har flitigt använt en Monsune Hard Shell Jacket i färgen Ice. Det här är en riktigt slitstark vind- och vattentät skaljacka med avtagbar huva. Sebastian är väldigt smal, så trots att jackan har en smalare skärning såg den nästan lite stor ut på honom. Sebbe har, precis som Julia, använt den här jackan som vinterjacka tillsammans med med den fina Rib sweatern som han har burit under jackan. Den här kombinationen är ett bevis på att lager på lager-principen verkligen fungerar om man använder kvalitetsplagg. Jag upplever även att den här jackan andas trots att den både är vind- och vattentät. Priset ligger på ca 1 400 kr hos återförsäljare.

Nackdelar? Nej, jag kommer faktiskt inte på en enda.

ISBJÖRN FROST Lättviktsjacka

Roadtrip genom skottland

st andrews

resfredags topplista

Bilder från vår resa till Skottland

Vår lilla klädstrejkande fröken Julia har haft en ISBJÖRN FROST lättviktsjacka som hon har burit hela vintern i kombination med sin Rib sweater. På hemsidan för ISBJÖRN of Sweden står det att jackan passar perfekt som ytterlager kylig vår/höst alternativt mellanlager vid vinterväder, men vår varmblodiga dotter (som egentligen helst skulle springa barfota i en sommarklänning året om) har haft jackan på sig som yttre lager genom nästan hela vintern. Jackan är, trots sin lätta vikt, riktigt varm. Huvan är avtagbar om man skulle vilja använda jackan som mellanplagg. En stor fördel för oss som reser mycket är att jackan knappt väger någonting och tar minimal plats i packningen. Ordinarie pris för den här jackan är 999 kr, men jag såg att jackan nu finns på kampanj för 499 kr.

Några nackdelar då? Trots att både Sebastian och Julia leker ungefär samma lekar och har haft sina respektive jackor lika mycket ser Sebbes hard shell-jacka fräschare ut än Julias FROST-jacka. Den aktuella jackan har sömmar på sig hela vägen på bredden, och flera av de nedre sömmarna vid ärmarna har släppt. Å andra sidan är FROST ingen skaljacka och verkar heller inte tänkt att användas för de tuffa lekarna Julia har utsatt den för. Man ska alltså vara medveten om att det här inte är skaljacka (och därför inte har de egenskaperna) eller en jacka för tuff lek, utan den ska nog mer användas som isolering eller vid cykling, paddling eller skidåkning en varmare vårdag. Julia, som är en saksamlare, hade också uppskattat sidfickor på jackan som komplement till innerfickan.

Penguin jumpsuit

christkindlesmarkt

isbjörn of sweden kids

christkindlesmarkt

Bilder från vår resa till Tyskland

Den här overallen är tillsammans med barnens fleecetröjor vinterns stora vinnare, och uppenbarligen inte bara i vår familj. Penguins vinteroverall knep pris för bäst-i-test 2016 för årets vinteroverall och håller både värme och andningsförmåga. Våra barn har tidigare fått ärva ISBJÖRN-overaller från mina syskon, och de håller verkligen kvalitén trots att de nu är inne på sin tredje, och till och med fjärde, omgång med ny ägare. Jag upplever att Nelly kan springa omkring väldigt obehindrat i den här till skillnad från andra ”hårdare” vinteroveraller vi har haft till de andra barnen. Jag uppskattar också att plaggen är fordrade med den miljövänliga stoppningen Primaloft. Tänk på att storlekarna är stora, Nelly har utan problem haft sin overall i storlek 86 hela vintern, trots att hon numera kör storlek 104 i vårjackan från HM. Gällande priset – overallen verkar slutsåld på ISBJÖRN:s hemsida, men Addnature kör just nu en kampanj med priset 1395 kr.

Nackdelar då? Jag skulle vilja ha ännu fler reflexer, särskilt på overallen, men det gäller även på övriga ytterplagg från ISBJÖRN of Sweden. Under de mörka vintermånaderna behöver barnen lysa upp som riktiga julgranar – och det skulle vara skönt att slippa brottas med lösa reflexer och otympliga västar som ändå har en tendens att försvinna snabbare än jag hinner blinka.

4 comments

 1. De verkar onekligen fantastiska – värda högt pris utan tvekan. Jag beställde hem en overall åt meja (isbjörn-premiär!) nyligen till nästa år för att passa på. Hoppas den passar, blir liiiite orolig när Nelly haft 86 hela vintern. Menmen, annars kommer ju fler vintrar ?.

  1. Den kommer att passa, känns som att de är väldigt flexibla åt båda håll! Välkommen in i Isbjörns-klubben! 🙂

 2. Vi har använt vinteroverallen i 5 vintrar till storebror (lillebror har också haft en hela sitt liv) och de senaste 3 vintrarna har han mirakulöst nog kunnat ha samma storlek/ samma overall (även om han är 2 storlekar större på andra kläder. Tacka vet jag att det är växtmån på ärmar och ben som man kan sprätta upp) och den har hållit bra och kommer att kunna ärvas av lillebror. Då kan man räkna pris per användning… inte speciellt dyrt.
  Aldrig blöta, alltid varma barn!

  Frost-jackorna är en annan favorit. Perfekta året om! Där har vi dock avverkat x antal jackor dvs en ny varje år. Nästa vinter kommer en ännu snyggare variant har jag sett!

  1. Ja, vinteroverallerna är galet bra – jag har inte varit med om något märke som kan matcha den kvalitén.

   Ny Frostvariant låter lovande, Julia har som sagt haft på sig sin i stort sett varje dag, både höst, vinter och nu under våren. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close