Close
Klong Jark: paradisstrand på Koh Lanta

Klong Jark: paradisstrand på Koh Lanta

En av mina absoluta favoritstränder på Koh Lanta ligger på södra delen av ön. Klong Jark är en paradisstrand enligt konstens alla mått. Som extra bonus finns här också öns godaste thai-mat!

Uppdatering, januari 2020: Jag fick via FB-gruppen ”Vi älskar Koh Lanta” höra att huset och restaurangen vid stranden tyvärr är rivet, och att det numera ligger en bar där huset stod tidigare. De tidigare ägarna har nu sin restaurang (forfarande lika god mat!) mitt emot nerfarten till Klong Jark och Last Beach – strax efter infarten till vattenfallet på höger sida.

Klong Jark: paradisstrand på Koh Lanta

Det är lördag morgon och vi vaknar till ännu en dag med strålande sol. Jag och Tobias har barnvakt under några timmar och är inställda på att prova en ny strand.

klong_jark

Vi hoppar upp på moppen, kör i väg och hamnar till slut bland snäckor, palmblad och en vit paradisstrand som kallas för Klong Jark.

Klong Jark Koh Lanta

Ju längre söderut man tar sig på Koh Lanta, desto vackrare blir stränderna. Dessutom stannar merparten av turisterna på norra delen av ön, vilket gör att vi nästan har stränderna i söder för oss själva trots att lågsäsongen fortfarande ligger några veckor fram i tiden.

klong_jark

Vi tar oss allra längst ner på stranden, till ett ställe som kallas ”Sunset Bar Restaurant”. Kommersen lyser med sin frånvaro, vilket är härligt befriande. De flesta borden och solstolarna är trasiga (och det verkar inte finnas någon vilja att laga dem), de dynor vi lyckas skrapa fram har verkligen sett sina bättre dagar – och palmbladen som utgör solskydd skulle behöva bytas till nya.

klong_jark

Men det är antagligen just därför jag älskar att komma hit. Jag slår snabbt bort min första tanke ”tänk vad de hade kunnat tjäna mycket pengar om de rustade upp det här stället” …

klong_jark

… och njuter istället av lugnet innan jag tar mig ett dopp i det varma havet. När hungern gör sig påmind går vi ett tiotal meter till restaurangen för att beställa lunch.

klong_jark

Bredvid den enkla restaurangen som är uppbyggd på pålar ligger kockens (ägarnas?) hus, vilket även fungerar som restaurangkök. Och det här köket är tydligen inte vilket kök som helst. Vi beställer in Chicken Cashew Nut och Pad Thai, och redan efter första tuggorna är saken avgjord. Vi kommer förmodligen inte närmare den thailändska mathimlen än så här.

klong_jark

Efter smaksensationen måste jag helt enkelt uttrycka min uppskattning och smyger bort till köket där jag på en blandning av thailändska, engelska och teckenspråk försöker förklara för kocken att det här är den godaste thai-mat jag har ätit sedan vi kom till Koh Lanta. Hon tackar glatt och fortsätter sedan uträtta underverk i köket.

klong_jark

Restaurangkök, bostad och lekplats på en och samma gång. Vi tackar för oss och ger oss hemåt. Mätta, belåtna och med nya fräknar på näsan konstaterar vi glatt att vi har hittat ännu ett nytt favoritställe här på ”vår” ö.

Fler strandtips på Koh Lanta:


Här kan ni läsa fler inlägg om Koh Lanta .

18 comments

 1. Tänk att charmen oftast finns i det som inte är perfekt och vilken lyx att ni får egentid med barnvakt. Bra där!

  1. Ja, jag har tänkt mycket på det där med yta och genuin känsla. Här hade vi verkligen inga förväntningar alls – och trots det (eller kanske just därför) fick vi en av våra bästa dagar under hela vistelsen!

 2. Men åh, så underbart det låter och ser ut! Vilket fynd ni gjorde, i flera bemärkelser. Kan tänka mig att det var billigt också. 🙂

  1. Ja, det handlade verkligen inte om några stora summor. Man blir så otroligt bortskämd här i Thailand…

 3. Det tipset skriver jag upp! ?

  1. Åh, kan nästan känna mig avundsjuk på er som har allt det här härliga framför er! (trots att jag just nu är mitt uppe i det! 🙂

 4. Ser verkligen underbart ut! 😀

  1. Jaaaa, det var verkligen underbart också. Vi var så nöjda att vi tog med barnen bara några dagar efter.

 5. Ska lägga på minnet att södta Koh Lanta is da thing i fall jag tar mig tillbaka vid något tillfälle

  1. Gör det Lena, det är bra grejer där nere…

 6. Härliga bilder och fint inlägg!!!! Njut sista v! Ses gärna nåt när ni e hemma?! Gärna innan min bebis kommer 🙂 kramar

  1. Tack Lina! Vi njuter för fullt… Jag tror säkert vi ses på något resemingel snart! Kram

 7. Detta måste upplevas, en väldigt trevlig beskrivning. Härliga stränder kan man inte få nog av.

  1. Eller hur, hoppas att du får möjligheten att njuta av just den här paradisstranden någon gång!

 8. Gaah du anar inte hur avundsjuk jag blev i detta nu när regnet pyser runt utanför fönstret i någonslags grå symfoni här hemma. Längtar efter paradiset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close