Close
Relax Beach (Relax Bay), Koh Lanta

Relax Beach (Relax Bay), Koh Lanta

Det finns ett gäng platser på Koh Lanta jag lika gärna hänger på idag som för sju år sedan. En sådan given favorit är Relax Beach – en avskild, liten och halvmåneformad strand som ligger strax söder om Long Beach. Stämningen är lugn och avslappnad, badvattnet inbjudande och utbudet av restauranger över förväntan, trots att strandremsan är så kort (du går från kant till kant på mindre än 10 minuter). Här får du vajande palmer, turkost vatten, solnedgångar och barfotaliv så det räcker och blir över, men samtidigt befinner du dig nära butikerna och restaurangerna längs huvudvägen.

Relax Beach (Relax Bay), Koh Lanta

Den plats där jag har spenderat överlägset mest tid på vid Relax Beach är Relax Bay, en kombinerad resort och restaurang som ligger längst norrut på stranden. Här finns hängmattor, små salas och toalett/utedusch, dessutom är maten på restaurangen riktigt bra. Hit åker jag gärna för skönt strandhäng, i syfte att göra mest ingenting utöver att läsa en bok och lyssna på musik.

Blir du uttråkad på strandlivet kan du bryta av med lite yoga. Förra veckan åkte vi till Relax Beach för att köra ett yogapass på Relax Bay. Yogapassen hålls i en öppen yogasala med ljuvlig djungelinramning och utsikt över Andamanhavet. Yogalärarna och passen varierar för varje säsong, just nu är det yogainstruktören Thip som håller i passen.

Utöver Relax Bay vill jag också tipsa om restaurangen Lazy Days, som ligger nästan längst ner på Relax Beach (mot södra delen av ön). Läget med utsikt över stranden gör sig väldigt bra för middag – vi brukar sikta in oss på den västerländska utbudet på menyn.

Så ja, Relax Beach i allmänhet och Relax Bay i synnerhet brukar vara ett säkert kort när jag vill komma bort från myllret på Klong Dao. Det är betydligt mycket mer folk vid Relax Beach nu än för sju år sedan, men fortfarande överkomligt.

Läs mer: Bästa stranden på Koh Lanta – strandguide med 13 tips


Här kan ni läsa fler inlägg om Koh Lanta och här specifikt om vår Thaimout 2019. Samtliga foton: Elina Bernpaintner

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close