Close
Vi öppnar padelhall i Nynäshamn (en annan slags resa)

Vi öppnar padelhall i Nynäshamn (en annan slags resa)

Reklam för min mans kommande verksamhet.

Vet ni, det är så himla dystra nyheter i alla nyhetsflöden just nu. Men visst finns händer det roliga saker också! En av dem är nyheten om att vi öppnar en padelhall i Nynäshamn senare i sommar. Vi, det är alltså jag och min man Tobias. I praktiken står han för både idé och genomförande, men i slutändan ser vi det som vilket familjeprojekt som helst.

Vi öppnar padelhall i Nynäshamn – om en annan slags resa än resorna vi är vana vid!

Alla i familjen är involverade på ett eller annat sätt, och nu börjar alltså en helt annan slags resa än resorna vi annars brukar göra. Jag behövde några år som egenföretagare i ryggen för att inte få panik vid blotta tanken på min mans förslag om att starta igång en lokal verksamhet här i Nynäshamn.

Diskussionerna med kommunen har pågått under en längre tid, och lagom till min födelsedag i mitten av mars (strax innan Corona exploderade på riktigt!) gav kommunen grönt ljus. Tobias gav mig ett kuvert med ett påskrivet avtalet som överraskning under den där födelsedagshelgen som jag sent ska glömma.

Vad är ens padel?

Padel är alltså en populär racketsport, vilket närmast kan liknas vid en blandning mellan tennis och squash. Sporten verkar ha sitt ursprung i Mexiko, och padel är numera väldigt populärt i både Spanien och Latinamerika. Jag har faktiskt aldrig provat att spela själv, inte en enda gång (vågar jag ens skriva det!?). Jag spelade tennis under en termin när jag bodde i Berlin, men i ärlighetens namn är inte bollar min paradgren. Inte än i alla fall, om jag nu ska bli ”padelfru” är det EVENTUELLT dags att jag tar itu med den delen av mitt liv. Tobias däremot, han spelar seriespel och älskar det (såklart).

padelhall nynäshamn
Skärmdump från Facebook.

Tanken är att hallen kommer att vara klar senare i sommar, förutsatt att leveranserna av banorna från Spanien fungerar som de ska (tveksamt med tanke på dagsläget).

tobias myhre

Tobias har levt för olika bollsporter i hela sitt liv, och jobbade med idrottsföreningar redan när vi träffades första gången. Hans entreprenörskap i kombination med kärleken till idrotten i sig är en bra match, jag är så sjukt stolt över honom som vågar satsa på sin dröm! Min slogan om ”resebloggen där drömmar blir till verklighet” kommer nu delvis att få en annan innebörd i vår familj under en tid framöver.

padelhall nynäshamn

Gymnasiets idrottshall här i Nynäshamn kommer med andra ord snart att få nytt liv, och jag ser fram emot att vara med under den här resan som blir ett nytt kapitel i vårt liv (även om jag själv mest kommer att hålla mig i periferin för att istället satsa på andra projekt). Heja lokalt företagande, heja Nynäshamn Padelcenter och heja Tobias!


Följ gärna vår padelhall i Nynäshamn under ”Nynäshamn Padelcenter” på Instagram och Facebook om ni vill veta mer!

10 comments

 1. Så härligt med lite positiva nyheter. Så rätt. Även att jag själv aldrig spelat padel så ser jag ju runt mig här hur många som gör det. Oklart dock hur jag skulle stå mig på padelbanan 🙂 Ska bli kul att följa. Jag håller alla tummar och tår att leveranserna håller tiden. Ha en fin annandag. Kram

  1. Tack snälla för pepp Cornelia! Du är välkommen hit och testa… 🙂

 2. Så kul! Har bara testat paddel en gång men det var superroligt och är tydligen beroendeframkallande! Lycka till!

  1. Ja, jag fattar det som att de flesta som testar blir väldigt bitna väldigt snabbt. Händer förhoppningsvis mig också. 🙂

 3. SÅ himla kul projekt!
  Padel är verkligen enormt kul och i vår omgivning är precis alla helt hooked – och tiderna obefintliga. Gogogo Myhres, STORT LYCKA TILL!

  1. Tack, tack och tack för pepp! Ska bli kul det här – räknar med att ni kommer och spelar någon gång… 🙂

 4. Så kul och vilket projekt! Hoppas det går toppenbra!!

  1. Tack Helena! Ja, det är verkligen något annat… 🙂

 5. claes wirenfelt says:

  Vad kul!
  Jag försökte få till samma sak för ca ett år sedan, men Nynäshamns Kommun var otroooooligt sega att ha att göra med! Ska man inte välkomna entreprenörsfamiljer som är på väg dit med både boende o verksamhet???
  Önskar er stort LYCKA TILL!
  Padelälskare

  1. Oj Claes, det kände vi inte till. Stort tack för hejarop, det har varit en lång väg för oss också – och snart öppnar vi förhoppningsvis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close