Close
40 år och födelsedagshelg av bästa sort!

40 år och födelsedagshelg av bästa sort!

Mitt i denna blåsiga Coronastorm (orkan!?) har jag haft en av de absolut bästa helgerna i hela mitt liv, hur motsägelsefullt det än kan låta. Hela min bransch håller på att klappa ihop, och kanske har jag snart inte ett enda uppdrag kvar…

fyrtio år födelsedag annika12

… men den här helgen har jag gått in i födelsedagsbubblan med hull och hår och njutit ungefär varenda sekund.

40 år och födelsedagshelg av bästa sort!

Jag vaknade fredagen den 13:e mars till en ljusallé nerför trappan, följt av ett dignande frukostbord, paket och födelsedagshälsningar från när och fjärran.

fyrtio år födelsedag annika

Sedan packade vi in oss i bilen och körde mot våra gamla hoods i Nacka. Tobias har planerat helgen in i minsta detalj, och tydligen har dessa planer fått ändras efter hand med tanke på rådande världsläge. Familjen dumpade mig i Nacka Forum där jag fick gå med en ”personal shopper” (tack alla syskon för bidrag!) för att uppdatera min eftersatta garderob.

fyrtio år födelsedag annika

Vi fortsatte för en långlunch på Newport-oasen Restaurant J…

fyrtio år födelsedag annika

… där vi åt oss glada och belåtna.

fyrtio år födelsedag annika

Det här gänget hade förberett varsin lista med frågor/svar, bland annat ”Vad är det bästa med mamma?”. Ni fattar kanske att jag blev ganska glad.

fyrtio år födelsedag annika

Efteråt körde vi ut och promenerade vid Järla Sjö, där vi bodde våra första år som nygifta. (Älskade att bo där, och tänker att vi kanske, kanske en dag flyttar dit igen!?)

fyrtio år födelsedag annika

På kvällen hade Tobias, utan att jag anat en enda uggla i mossen, styrt upp mysfika med flera av mina fina vänner som hade samlats för att fira mig (handspritade och friska ska tilläggas).

fyrtio år födelsedag annika14

Igår vaknade vi till strålande sol hemma i Nynäshamn, och Tobias tog med mig till ”grannen” Nynäs Havsbad, dit jag brukar promenera så ofta jag kan.

fyrtio år födelsedag annika

Den här gången checkade dock vi in i ett hotellrum…

fyrtio år födelsedag annika

… och tog för oss av restaurangens Afternoon Tea.

fyrtio år födelsedag annika14

Efter en stund insåg jag att Tobias hade smusslat ihop fler överraskningar, då ett par av våra bästa vänner dök upp (som vi inte har träffat på evigheter på grund av utlandsflytt).

fyrtio år födelsedag annika14

Det fanns mycket att prata ikapp om!

fyrtio år födelsedag annika14

Sedan satte vi oss i den varma poolen och konstaterade ännu en gång att Nynäshamn, där vi har förmånen att bo, har en av Sveriges absolut bästa spautsikter.

fyrtio år födelsedag annika14

Ja, men ni ser ju själva!

fyrtio år födelsedag annika

Efter ett dygn på hemmaplan, fast borta, klev jag innanför dörren till mitt eget lilla blomhav…

fyrtio år födelsedag annika12

… och började avverka ”blomgirlangen” med Lindtchoklad som jag fick postad till mig från Berlin.

Jag har fått så himla, himla fina och omsorgsfullt valda presenter från mina nära och kära. (Kökshanddukarna med mina initialer broderade på sig kräver att jag fortsätter min ”resa” i köket framöver, särskilt när jag också fick min idols kokbok i ett av paketen).

fyrtio år födelsedag annika23

Jag känner mig alldeles bombarderad av kärlek och omtanke, och är evigt tacksam för Tobias som har lagt själ och hjärta i att jag ska få en helg att minnas för livet – trots en väldigt turbulent tid för oss alla.

Fyrtioårskrisen är överspelad (den kom med besked i höstas…) och jag känner mig knappt igen mig själv eftersom katastroftankarna tycks utebli. Det är som det är, och blir som det blir. Nästa decennium i mitt liv kommer att innebära många förändringar, det är jag övertygad om, och det är väl bara att sitta i båten och åka med. Jag har världens bästa familj, släkt och vänner med mig på resan, det har jag gång på gång blivit påmind om under den här helgen. Nu ska jag återgå till mina FB-chattar och nyhetssidor, och se vad kommande vecka har i rockärmen för oss alla.

Ta hand om er, och tack för alla grattishälsningar på Facebook, Instagram, blogg och inte minst i brevlådan!

4 comments

  1. Grattis! Vilken härlig födelsedag du verkar ha haft! Nynäs havsbad ser ut att vara supermysigt! 🙂

    1. Tack Maya! Ja, trots en smått surrealistisk värld just nu fick jag verkligen en fin helg. Nynäs havsbad är GULD, kan varmt rekommendera.

  2. Så glad att du fick denna helg!

    1. Den kommer jag minnas ALLTID!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close