Close
Stilla Veckan, Stanna Hemma (och ”Äntligen-listan”)

Stilla Veckan, Stanna Hemma (och ”Äntligen-listan”)

Det är skärtorsdag, påsken är officiellt här och vårsolen i Nynäshamn strålar för fullt. Jag kom nyss tillbaka efter en timmes ”walk and talk” med Lisa i telefonlurarna, vi har en del lösa trådar att styra upp i vårt gemensamma projekt. Jag och Tobias har planerat resten av påsken, som ser ut att bli en extremt lugn tillställning av förklarliga skäl. Vi har gått från ”febrila fixarfasen” till en behaglig lunk där dagarna tycks rulla på en efter en. Inga semesterplaner, inga stora projekt utöver jobb och inga matcher med barnen. Idag känns allt nästan som vanligt, andra dagar får jag spunk av all ovisshet.

Stilla Veckan, Stanna Hemma (och ”Äntligen-listan”)

Barnen Myhre

Kungens tal till nationen om coronaviruset: Stilla Veckan och Stanna Hemma

I söndags lyssnade jag och många med mig till kungens tal till nationen om coronaviruset. Talet gav alla möjliga reaktioner (monarkin är en känslig historia!), själv tycker jag att det var jättefint. Både framtoningen och budskapet fick mig att tänka på min egen far. Jag gillar hans resonemang om lärdomarna under och efter en kris – den om att skilja mellan viktigt från oviktigt, att rädsla blir till insikt och ja, att krisen faktiskt tar slut förr eller senare.

… i slutet segrar ljuset över mörkret och vi kan åter känna hopp.

– Kungen, 5 april 2020 i anledning av Coronaviruset
expedition myhre i wales

Under den senaste tiden har tankarna varit ”all over the place”, för att citera en viss svärson till föregående talare. I slutändan handlar det mesta om att släppa oron för allt som eventuellt kan hända i framtiden, och istället fokusera på att ta dagarna som de kommer, i sällskap av mitt karantäncrew.

Jag vet att det är viktigt med rutiner, och jag har stundtals varit väldigt duktig på att upprätthålla sådana. De senaste dagarna har jag dock scrollat cirka en miljard olika klipp på telefonen och sagt till barnen att hålla sig undan ”eftersom jag JOBBAR”! Jag är långt ifrån perfekt, det erkänner jag villigt. Å andra sidan har jag varit ganska flitig mellan varven, och har äntligen tagit itu med saker som funnits på att göra-listan sedan tidernas begynnelse.

”Äntligen!”-listan:

rama in tavla Nynäshamn
 • Jag har ÄNTLIGEN lämnat in min 30-årspresent (!) för inramning. Akvarelltrycket är målat av Jan Abramsson, en konstnär bosatt på Sturkö som bland annat målar paradismotiv från vår paradisö. (Alltså kolla in hans akvarellmålningar!) Varför jag har väntat så länge? Bra fråga. Krävdes tydligen Corona för att ta itu med livet.
 • Jag har ÄNTLIGEN skickat in tre videokassetter från vårt bröllop 2007, för att omvandlas till USB-minne alt nedladdningsbar länk. (Vi har alltså inte sett filmerna själva, kommer ju kännas som att återuppleva bröllopet igen!)
 • Jag har ÄNTLIGEN rensat ut både sminklådor och smyckeskrin. Om det behövdes? Svar ja, med tanke på att jag slängde ut manikyrprodukter som jag köpte i USA för typ 20 år sedan. (Min man påstår att jag är en hoarder, jag har svårt för att slänga grejer – blir så väldigt sentimental och vill behålla typ allt.)

Låt oss fokusera på pepp istället för depp, har du (tack vare Coronasituationen) klarat av något på din ”Äntligen”-lista som du är extra stolt över?

12 comments

 1. Maria Svensson says:

  Eftersom det inte blev nån Berlinsemester, tänkte vi om och planerade Svemester….som sedan blev Hemester! Den ägnades till stor del åt att äntligen röja i förrådet och det resulterade i hela fyra utflykter till soptippen. Nu är det luftigare och mer överskådligt än nånsin!
  Förundrades även över min stora samling kylväskor och dessa är nu inventerade inför sommarens utflykter! 😆

  Köket fick åxå ett röj, Ut med kantstött porslin och slitna tefkonfornar. Tupperwareprudukten med livslång garanti som tappat måttgraderingen sendan minst ett år tillbaka, är lämnad till försäljaren som byter till en ny. Varför tar så små enkla saker så långt tid, att komma till skott med? 😂
  Kom äntligen för mig att beställa tid för service på bilen, och få åtgärdat en grej besiktningen klankat ner på.

  Hemestern ägnades åxå till många och långa promenader. En kompis och jag införde även s.k ”Gångdag” ist för ”Sångdag”, då vår kör inte kan repa som vanligt med tanke på omständigheterna. Så, torsdagar promenerar vi istället och pratar bok, film och andra bra tips på förströelse i dessa märkliga tider.

  Hemestern funkade förresten åxå alldeles utmärkt till att laga extra god mat och en extra kopp kaffe att pausa med på altanen i solen! 😎

  1. Det låter superkul, er ”Gångdag” istället för ” Sångdag”!! Älskar konstruktiva initiativ, även om det är lätt att deppa ihop mellan varven. Kram på dig!

 2. Maria Svensson says:

  Tefkonfornar…nä…teflonformar ska det ju stå! 🤣

 3. Glad Påsk! Jo själv har jag spenderat dagarna med att städa i skåp och lämna saker till Stadsmissionen. Olja in bord. Möblerat om. Planterat frön. Men sen allt det där scrollandet. Ush.

  1. Låter som en effektiv påsk Johnny. (Ska snart gömma min telefon och damma av den om några veckor för att jämna ut staplarna på skärmtiden, hahah!)

 4. Härligt inlägg. Jag borde också ta itu med ett och annat men har i alla fall lyckats gå till en pjäxdoktor för att fixa till mina pjäxor som gav mig nervkläm (haha jag hör ju hur fjälligt det där låter) och jag har städat vårt friluftsrum så att vi inte behöver dra ut exakt ALLT när vi ska leta upp en sovsäck eller ett mackjärn. Jag har också delat vidare lite kläder i garderoben och längtar nu efter att få börja använda sommarklänningarna!

  1. Bra jobbat! Ja, nu åker vinterkläderna ner i lådorna till förmån för tunnare plagg. (På tal om ÄNTLIGEN!!)

 5. Hahaha, vad sägs om att renovera en lada och fixa ett bröllop? De här veckorna kommer att gå till historien på så många olika vis. Så här några dagar efter känns allt som en luddig och alldeles fantastisk dröm. Och när jag går ut i ladan slår hjärtat glada volter!

  1. Ja, ni vann nog priset för ”best effort” i kategorin Coronafix!! 🙂

 6. Älskar när man kan bocka av sånt man skjutit på länge! Här hemma har vi senaste veckan passat på att vårstäda ute, ta fram utemöbler och tvätta upp och packa undan barnens tjocka vinterkläder. Bara för att igår morse dränkas i 15 cm nysnö🤣

 7. vi fixade på landet under påsken 🙂

  1. Låter som en utmärkt påskaktivitet i dessa tider!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close