Close
Avstämning!

Avstämning!

För ett par veckor sedan skrev jag ett inlägg om allmänna livsplaner framöver: Nytt decennium (och nya drömmar, planer och mål?). I samma veva påmindes jag om vikten av att faktiskt också följa upp mina tidigare satta mål. Jag brukar vara ganska usel på den delen, alltså att stanna upp ett tag, stämma av läget, och kanske också klappa mig (och andra!) på axeln åt grejer som faktiskt har uppnåtts.

För ganska exakt ett år sedan befann jag mig i Thailand och skrev ett inlägg om min födelsedag, och listade där ett gäng ”saker jag ser fram emot under året som 39-åring”. Nu, drygt ett år senare, är det dags för en avstämning.

En avstämning: hur gick det egentligen med sakerna jag såg fram emot under året som 39-åring?

#1. Uppleva mer av Sverige

resa till Abisko

Mitt år som 39-åring har verkligen varit en dröm i Sverigesammanhang, där några av de största höjdpunkterna under året var resorna till Abisko, Höga Kusten och Österlen via mitt samarbete med SJ. Därutöver har jag haft fina dagar i Örebro, Kristianstad, Dalarna och under Västgötaturen. Genom mitt och Lisas samarbete med Countryside Hotels har vi också fått chansen att resa till flera unika boenden runt om i Sverige. Så himla kul, och jag kan åter igen konstatera att ju mer jag upplever, desto mer vill jag uppleva!

#2. Inreda vår villavagn på Sturkö

Åh, om jag bara visste… När jag firade min 39-årsdag i Thailand stod vår nyinköpta villavagn utanför. en hästgård i Småland.

villavagn

Inredningen var det inte mycket med. Några månader senare överraskade mina syskon mig…

villavagn

… med en nyinredd villavagn enligt alla mina önskemål. Det är kanske det finaste någon har gjort för mig, någonsin.

Läs mer: Att bo i villavagn (och så blev inredningen)

#3. Satsa på fler vardagsäventyr med barnen

Well. Våra vardagar (och helger) består nuförtiden av 70 procent idrottsaktiviteter, och resten av andra aktiviteter/läxor. De där vardagsäventyren, alltså, ingen av oss varken hinner eller orkar med dem. Däremot kör vi vidare med våra familjedagar på söndagar, ambitionen är att fortsätta läääänge!

#4. Utveckla bloggen

besökare resfredag

”Utveckla bloggen” kan såklart tolkas på ungefär en miljon olika sätt, men för enkelhetens skull tar jag ett sifferexempel. Någon kväll när jag satt och beklagade mig över hur segt det går med bloggen tröttnade min man på mig och skrev in statistiken på mina bloggsiffror i Excel. Jag behövde se de där diagrammen, uppenbarligen har jag utvecklat bloggen under det här året!

#5. Spendera mycket tid med familjen

sturkö en plats där gräset är lite grönare

En av de stora anledningarna för att starta eget var att få mer tid med familjen (både stor och liten), och ja, det har verkligen blivit som jag ville.

#6. Läsa ifatt bokhögen

Jag har ju konstaterat att jag är en periodare – vilket visar sig också i bokhögen. Just nu är jag inne i ett väldigt bra flow och läser massor!

#7. Ta ett hål till i örat

hål i öronen stockholm

Japp, den där listan innehöll lite alla möjliga sorters saker att uppnå. Förra veckan var det dags att ta itu med det där hålet en gång för alla. Jag är MYCKET nöjd med det beslutet!

#8. Springa en halvmara (Tjemilen 2,1) och ett maraton (Stockholms maraton)

2019 blev ett bra springår så här i backspegeln. Jag lade grunden redan 2018, och fick en spark i baken när jag anmälde mig till Stholm mara i början av året.

Tjejmilen 21k vagabondform

Först sprang jag Tjejmilen 2,1 mil för Plan Sverige (tillsammans med Rosita!)…

tet riga marathon

… och ett par veckor efter sprang jag en halvmara i Riga.

stockholm marathon

Det hela avslutades med ett kämpigt marathon i Stockholm. (Jag är fortfarande stolt.)

#9. Se om trailrunning är något för mig

backyard ultra kusiner

Efter min mara hamnade jag in i någon slags löpardepression, så mina ambitioner om trailrunning kom av sig lite grand. Jag vägrade dock att släppa det helt, och genomförde mitt livs första Backyard Ultra-lopp i Ronneby nu i höstas. Och jag kan härmed konstatera att trailrunning definitivt var något för mig!

#10. Laga bättre mat

shanti shanti koh lanta

Efter tre månader med pinfärsk frukt och massor med grönsaker i Thailand var jag peppad att fortsätta laga ”bättre mat” hemma i Sverige. Och jag tror faktiskt att jag har lyckats! Inspiration hittar jag ständigt hos Vegokäk/Annie och Cecilia Folkesson. Jag har också gjort en del grejer från FoodPharmasys receptbok efter tips från min syster.

#11. Hitta ytterligare former för att engagera mig ideellt

Jag har mer eller mindre engagerat mig ideellt under hela mitt liv, och under resan till Myanmar ville jag ta ännu ett steg i den riktningen. Efter en ganska tuff höst fick jag dock lägga de här planerna på is tills vidare. Allt har sin tid.

#12. Fortsätta meditera

meditera med en munk

Även om jag ytterst sällan brukar följa väggledda meditationer hittar jag mina egna sätt att meditera – hur jag gör håller jag helst för mig själv.

#13. Lära mig mer om foto

sundbyholms slott

Kanske min största Akilleshäl just nu! Förra veckan signade jag faktiskt upp mig på Moderskeppet (igen!) och började kolla igenom deras filmer. De är väldigt bra, lär mig massor, men har ändå inte riktigt motivationen just nu.

#14. Planera en resa med Tobias för att fira mitt steg över fyrtioårsstrecket

coconut_grove

Jag ska snart sluta tjata om den här fyrtioårsgrejen, men inte riktigt än – LÅT MIG HÅLLAS LITE TILL! I över 10 år har jag haft storslagna planer på att resa till Antarktis med Tobias för att fira min fyrtioårsdag – med det känns inte längre görbart av olika anledningar. Som alternativ funderade jag över Kanada och allt möjligt (kommer eget inlägg om det!), men… nej. Två veckor återstår till Den Stora Dagen, och i dagsläget känns det okej att stanna hemma och fira med familjen. Resorna kommer tids nog, och vad det än blir så blir det bra.


Så, hur går det med era avstämningar i livet? Något ni vill dela?

6 comments

 1. DEN bloggutvecklingen, helt rätt av T att ta fram statistik. Grattis och friskt bra jobbat med det, har varit kul att följa under åren och fortsätter följa. Inte för dina fina siffror utan bara för att det är bra läsning.

  Och så klart. Grattis till mattan! Fler blir det!👌

  1. Hoppas också på fler mattor… 😉 Och maror också för den delen.

   Och tusen tack för pepp. Den behövs mellan varven. Hälsa Norrlandet, ser LJUVLIGT ut!

 2. Väldigt roligt att läsa varendaste avstämningsrubrik!

  1. Tack Linda. Kul att skriva också, och faktiskt stanna upp en stund och reflektera. Borde göra det oftare…

 3. Betalar för Moderskeppet varje månad. Tro hela tiden att den här månaden blir det av, att gå alla dessa kurser som jag tänkt mig…
  Ps. Och snygga staplar!

  1. Hahaha, vi är många som tror att det helt plötsligt ska regna ner tid och fotografilust och allt möjligt. Bättre lycka nästa månad… 🙂 Och tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close