Close
Nytt decennium (och nya drömmar, planer och mål?)

Nytt decennium (och nya drömmar, planer och mål?)

2020 har börjat lugnt för mig, och jag måste erkänna att jag inte riktigt känner igen mig själv. Alltså, på ett positivt sätt. Jag brukar ha så bråttom med mina listor på nya mål och drömmar som ska uppfyllas och bockas av. Jag började istället mitt nya decennium med insikten att jag trivs bra med vardagslunken och ja, livet i största allmänhet. Kalendern och ”målboken” fick vila på nyårsafton, och på nyårsdagen likaså. Och trots att vi nu befinner oss i mitten av februari har jag fortfarande inte plockat fram min packe med anteckningsböcker för plita ner alla mål och drömmar som ska uppfyllas framöver (även om jag och Tobias har en längre treårsplan som rullar på). Igår var jag på middag med Tyska Turistbyrån, och jag kunde konstatera att min ständigt pågående ”inspirationsfas” fick nytt bränsle. Det satte också igång tankarna på att få ner ett blogginlägg med tankar som faktiskt ligger och snurrar avseende lite allmänna livsplaner. Jag ser det inte som en bucketlist, mer som hållpunkter för 2020.

Tips: Vi pratar också mer om planer i det senaste avsnittet av Att resa-podden, lyssna här: Att resa under 2020.

Nytt decennium (och nya drömmar, planer och mål?)

#1. Resor jag vill uppleva:

res med SJ abisko

I Sverige har jag många platser jag vill se, fler än jag kommer hinna på en livstid. Det dyker upp nya potentiella pärlor hela tiden, och jag skulle kunna fylla på den lista jag skrev för ett tag sedan med nya resmål varje dag:

Läs mer: 10 platser jag vill besöka i Sverige – från norr till söder

För resten av världen ligger Tyskland, Spanien och Storbritannien alltid högt upp på länder jag vill återvända till (även om jag gärna upplever nytt där också, vill till exempel se mer av Schleswig-Holstein efter gårdagens middag!). Planeringen inför vår kompisresa i sommar är också igång, men där har vi inte kommit så långt. I övrigt är jag mottaglig för det mesta faktiskt.

#2. Saker jag vill börja med:

Det finns flera saker jag vill ta itu med, men jag inser också att jag inte behöver vara så drastisk och gå ut hårt. Nyligen fick jag en länk skickad till mig – vilken jag definitivt måste dela vidare eftersom den är så bra: How to Build New Habits: This is Your Strategy Guide.

You just need to be consistent, not perfect.

– James Clear, ”How to Build New Habits”.

Sakerna jag vill börja med? Swimrun (!), lära mig navigera en båt, åka vattenskidor, och ta upp en riktig plan med styrketräningen. Typ samma lika som förra året med andra ord, vilket gick sådär. Jag fortsätter också tjatet om fotografering, eftersom det verkligen känns som att jag står och stampar på samma ställe. Just nu känner jag mig inte alls kompis med kameran, vilket är superdeppigt.

#3. Saker jag vill fortsätta med:

nytt decennium

Efter en rejäl dipp med löpningen under hösten är lusten tillbaka, och det gör mig så glad! Planen är att springa minst ett långlopp i år, men förhoppningsvis blir det fler. Jag vill också fortsätta mitt flow i köket, DET GÅR BRA NU!

Eftersom jag är en periodare får jag se till att inte deppa ihop om jag inte lyckas hålla ångan uppe överallt.

#4. Saker jag vill sluta med:

cola cola italy
Neapel, 2019. Hade kunnat vara min återvinning…

Jo, det finns några sådana – där en är högsta prioritet. Jag vill verkligen minska min konsumtion av light-drycker! Vi har alla våra laster, och Cola Light/Pepsi Max är min. Inte bra.

För några månader sedan hade jag också skrivit ”OROA MIG” under den här punkten, men faktum är att jag verkligen går i rätt riktning. Katastroftankarna finns kvar, men de är inte längre förlamande.


Hur går dina tankar kring tankar, drömmar och mål nu och framöver? Omslagsfoto från Ecuador (Lisa knäppte bilden).

2 comments

    1. Bor ju i Swinruns MECKA här i Nynäs, så vill iaf ge det en liten chans eller två.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close