Close
Mål, drömmar och planer: välkommen 2019

Mål, drömmar och planer: välkommen 2019

Ännu ett år innebär ännu fler mål, drömmar och planer att smida – och kanske också sätta till verket!?

Vi har förvisso hunnit nästan en månad in i det nya året, men veckorna som har gått har också gett mig tid att tänka på vilken riktning jag egentligen ska ta sikte på för mina mål, drömmar och planer under 2019.

Mål, drömmar och planer under 2019:

För att göra rättvisa inför det året jag har framför mig vill jag gärna gå tillbaka och kika på det jag skrev inför 2018:

Framöver vill jag hitta sätt att använda bloggen som en plattform för att göra skillnad (som det så fint heter) – jag klurar fortfarande på hur det ska gå till. Jag kan vara betydligt bättre på att arbeta under normala arbetstider och inte låta jobbet med blogg, podd och övriga skrivuppdrag inkräkta på kvällar och helger. I övrigt jobbar jag vidare på min lista över #100resmålattnå, men särskilt bråttom har jag i ärlighetens namn inte. Först och främst ser jag fram emot ett nytt år utan sjukdom och andra tråkigheter – det är dags att vända blad och blicka framåt!

Med denna texten i bakhuvudet blev 2018 i slutändan ett fint år, utan stress. Att inte ha ”särskilt bråttom” genomsyrade hela 2018 och jag tänker också ta med mig den känslan in i 2019. 

#1. Mål, drömmar och planer inför 2019: resor

Under 2019 ser jag fram emot att fortsätta mina resor inom Sveriges gränser för att se vad mitt hemland har att erbjuda. Min bloggserie ”Resfredags Svenska Pärlor” är ett av de roligaste projekten jag har jobbat med och det finns många platser kvar att besöka och skriva om!

Läs mer: Svenska resmål: 13 måsten i Sverige på min önskelista

I skrivande stund uppfylls en av årets stora drömmar i allra högsta grad – den att åter igen ha möjlighet att spendera en längre tid utomlands som familj. Barnen går i Lilla Svenska skolan här på Koh Lanta och stormtrivs. Vi bor på resorten ”Slow Down”, vars namn går hand i handske med hur jag vill att året ska se ut. 

old town Annika Nelly

I övrigt ser jag fram emot att resa till Myanmar som resande reporter tillsammans med Plan International Sverige om några veckor. Min ambition att försöka använda bloggen för ”att göra skillnad” matchar fint med Plan Internationals verksamhet, och jag ser fram emot att rapportera vidare om resan här på bloggen. 

Utöver vår vistelse i Sydostasien finns ingen utlandsresa spikad förutom att i sommar åka över till våra vänner som har flyttat till England. 

#2. Mål, drömmar och planer inför 2019: företagandet

De två sista månaderna av 2018 avslutade jag med ett halvtidsuppdrag som reseskribent. Att köra frilansuppdrag är ett perfekt upplägg, så jobbar jag gärna mer under 2019!

I övrigt kommer jag liksom förra året att lägga mycket fokus på mina Svenska Pärlor i bloggen, ambitionen är att skriva minst lika många som under 2018 (då jag landade på nio nya orter totalt). 

åka tåg i Tyskland

Vad gäller Att resa-podden planerar jag och min poddkollega Lisa att lyfta fler secondary cities, vi har ett par specifika på span som vi hoppas går i lås. Vi kommer även att fortsätta intervjua ett gäng inspiratörer som kan dela med sig av spännande reseberättelser. 

#3. Mål, drömmar och planer inför 2019: familj

familjeresa fjällen

Våra skärmfria söndagar fortsätter även här i Thailand och när vi kommer hem till Sverige kommer vi att plocka upp våra familjedagar (på Koh Lanta är typ varje dag en familjedag, så någon uppstyrd variant behövs egentligen inte):

Läs mer: Att skapa ett familjeprojekt av skärmfria söndagar

En annan familjerelaterad plan under året är att komma i ordning med vårt och barnens rum hemma i radhuset. Jag har äntligen kommit till insikt om att det är där vi ska bo nu, i minst fem år till, vilket betyder att vi bör göra oss hemmastadda ”på riktigt”. 

#4. Mål, drömmar och planer inför 2019: träning (vagabondform)

jullov i dalarna

Utan att riktigt ha vetat det själv bestod förra året av en uppladdning inför det som kommer att bli min stora träningsutmaning för 2019 = Stockholm Marathon den 1 juni. Förra året sprang jag ofta och regelbundet. Inte långt, inte snabbt, men rutinerna satte sig på riktig efter ett jobbigt träningsuppehåll (när familjeomständigher gjorde att jag varken orkade, ville eller förmådde mig att träna). Just nu ligger min fokus på löpningen och helt plötsligt känns till och med styrketräningen rolig. Jag har ju ett uttalat mål som kräver sina timmar i gymmet. 

#5. Förhoppningar, mål och drömmar inför 2019: hobbies

Ja, men en ny punkt på listan är just hobbies. Tidigare har bloggen och podcasten varit min absolut roligaste hobby – en hobby som slukade all min tid. Nu har jag kommit till den punkten då ”blogghobbyn” faktiskt är mitt jobb på riktigt (hurra!), vilket gör att jag längtar efter en ny frizon i livet. Jag ser fram emot att läsa fler böcker, spela gitarr oftare och kanske till och med engagera mig lite mer i matlagningen? Vi får väl se. 

fjällbacka höjden berg

Har du några specifika mål, drömmar och planer inför året? Berätta gärna! (Foto 1 och 2: Elina Bernpaintner)

2 comments

  1. Svenska Pärlor är ett klockrent koncept! Heja!

    1. Tack Tina. Ja, men den bloggserien är SÅ kul att jobba med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close