Close
Golf i Krabi: Pakasai Country Club

Golf i Krabi: Pakasai Country Club

Det spelas enormt mycket beachvolleyboll här på Koh Lanta, men även tennis och pingis. Golfspelare behöver inte heller misströsta, min man Tobias tog med sig klubborna hela vägen från Sverige för att spela golf i Krabi.

För dig som vill spela golf i Krabi finns det två olika golfbanor att välja på, den bättre av dem heter Pakasai Country Club och ligger bara några minuter från Krabis flygplats. Golfbanan ska enligt uppgift vara byggd av det statliga elverket.

golf i krabi

Golf i Krabi: Pakasai Country Club

Golf i Krabi – anläggningen och faciliteter

golf i krabi

Besökare som kommer till Pakasai Country Club möts av ett enkel restaurang…

golf i krabi

… en liten golfshop,

… en liten driving range där golfbollarna verkar vara gjorda av något konstigt material (de svänger i alla möjliga och omöjliga riktningar),

krabi golfbana omklädningsrum

… och ett enormt omklädningsrum.

golf i krabi

Med tanke på omklädningsrummets storlek och de många duscharna fanns det förmodligen stora planer för den här golfbanan, men enligt Tobias (som har varit på Pakasai Country Club flera gånger under de senaste åren) är det sällan mer än en handfull spelare ute på banan.

Golf i Krabi – golfbanan och praktiska detaljer

golf i krabi

golfbana krabi caddy

golf i krabi

Jag bad Tobias sammanfatta de viktigaste detaljerna kring att spela golf i Krabi:

#1. Vilken standard håller Pakasai Country Club i relation till svenska banor?

Golfbanan håller något lägre standard än en svensk medelbana, men layoutmässigt är den väldigt bra. Banan är en normal 18-hålsbana med en miljö som bitvis liknar en svensk skogsbana med en del vatten runt. Du kommer tillbaka till klubbhuset efter 9 hål och kan där äta en billig och typisk thai-lunch för runt 100 baht. En postiv överraskning är att vi fick med oss en frysbox med is att ha i golfbilen. Vi kunde då fylla boxen med dricka från golfshopen och därmed ha tillgång till kall dricka under hela rundan.

#2. Hur funkar det med caddies?

Det är obligatoriskt med caddies, alla spelare ska ha varsin. Du betalar 300 baht för din caddie i kiosken, sedan 300 baht direkt till caddien efteråt. Tidigare gavs dricks efter prestation, men numera verkar det var en generell regel att spelarna ger 300 baht till caddien som en standardsumma (alltså utöver de 300 du ger till klubben i kiosken). Våra caddies var från Myanmar och hade hyfsad koll på avstånd till flaggan, som de mäter i yards. Caddien hjälper dig att leta efter försvunna bollar och hämtar klubbor, men är inte skolade i golfens regelverk och etikettregler.

#3. Hur är det med klubbor, går det att hyra på plats?

Det finns klubbor att hyra, men räkna inte med någon hög standard på dem.

#4. Hur kommer du till Pakasai Country Club?

Golfbanan ligger några minuter från Krabi airport. Från Koh Lanta tar det cirka en och en halv timme att köra. Förslagsvis går man ihop ett gäng och hyr en minivan för att åka till Krabi över dagen.

#5. Hur mycket kostar det att spela golf i Krabi?

Vi utgick från Koh Lanta. Hela golfrundan med allting, inklusive golfbil, lunch och caddie, gick på mellan 700-1000 SEK.

Tips: För bästa möjliga upplevelse är det bäst att komma till Pakasai Country Club tidigt på morgonen för att undvika hettan – slå ut innan kl 09! Länk till golfbanans hemsida hittar ni här: Pakasai Country Club. Under högsäsong kommer det ofta hit grupper från Koh Lanta – slå dig ihop med någon av dem. I Facebook-gruppen ”Vi som älskar Koh Lanta” hittar ni kanske likasinnade, släng ut en fråga för att komma i kontakt med andra golfare.


Här kan du läsa mer om vår Thaimout2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close