Close
Whole Foods: ekologiskt, färgkordinerat och kändistätt

Whole Foods: ekologiskt, färgkordinerat och kändistätt

Whole Foods Market i USA är inte bara en matvarukedja, det är ett koncept. Ett vinnande sådant. Ekologiska varor, färgkoordinerade förpackningar på hyllorna och politiskt korrekt. Har ni tur kan ni även spana in en och annan filmstjärna när ni handlar.

Whole Foods startades redan 1978 i Texas med en tanke om att sälja produkter som innehåller så mycket naturliga ingredienser som möjligt. Företaget i sig är dessutom engagerat i olika typer av miljöfrågor och sociala verksamheter (läs mer om alla kedjans spännande projekt på företagets hemsida). Numera finns det över 100 Whole Foods-butiker i USA, Kanada och Storbritannien – och i hälsomeckans San Francisco blir just Whole Foods ett givet stopp på vår roadtrip.

Whole foods

En sak jag sällan missar när jag är utomlands är att ta mig tid att strosa runt i matbutiker. Iakttagelserna i butiken säger mycket om den stad, eller det land, som jag besöker. Typ ”Visa mig ditt kylskåp och jag ska säga dig vem du är”, fast i betydligt större omfattning. Whole Foods har kommit att bli ett mycket välkommet inslag i amerikanarnas snabbmatskultur.

Whole foods

Istället för hyllmeter efter hyllmeter med söndersockrade flingor och halvfabrikat med alla möjliga märkliga tillsatser finns här istället fruktsallader, naturliga juicer och lokalt odlad frukt och grönsaker.

Whole foods

Under våra veckor på de amerikanska vägarna provar vi ungefär femhundranittiosju olika typer av hamburgare…

Whole foods

…vilket gör salladen som vi plockar med oss till hotellrummet till ungefär världens godaste.

Whole foods

De rykten vi hör i USA om att Whole Foods är en bra plats att spana på kändisar bekräftades för övrigt av Cecilia Blankens när vi intervjuade henne för ett avsnitt av Att resa-podden i början av veckan. Hittar du inte ett enda välbekant ansikte på Hollywood Walk of Fame? Lugn, bara lugn. Det är tydligen på Whole Foods de hänger, kändisarna. (Och jo, priserna ligger därefter.)


Här hittar du fler inlägg från vår roadtrip i västra USA.

7 comments

 1. Älskade den affären när vi bodde i NY! Visserligen åt vi oftast ute, det blev ungefär samma nota, men det var som du säger en upplevelse och allt var sååå underbart!

  1. Ja, vågar vi hoppas att framgångskonceptet Whole Foods når lilla Sverige snart!?

   1. De har ju en väldigt lik affär i Malmö (som jag har bloggat om men inte minns vad den heter) och jag HOPPAS på ännu större konceptbutik i Stockholm snart!

    1. Jag tror och hoppas att det är på gång, det måste det väl vara med den här efterfrågan antar jag!?

 2. Gott och fräscht, tycker jag också! Härlig buffé som man köper i lösvikt.

  Den butik jag oftast hamnar på ligger vid Union Square i New York. Där är det så hysteriskt mycket folk tyvärr och långa kassaköer. Kanske bättre på andra ställen!

  1. Jag har bara testat några ställen i västra USA. Fina grejer! Men visst är det dyrt. Fick tips om Traders Joe också – får testa det nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close