Close
Delar din partner ditt intresse för resor?

Delar din partner ditt intresse för resor?

Delar din partner ditt intresse för resor? Min man Tobias fick i princip lova att vi skulle resa tillsammans, ofta och mycket, när vi bestämde oss för att satsa på riktigt. Ett annat villkor från min sida var att vi skulle bo utomlands. Ja, han får faktiskt skylla sig själv som gick och kärade ner sig i en jurist – avtalsförhandlingar kom liksom som en del av paketet.

”Delar din partner ditt intresse för idrott?” Jag antar att det är frågan min man får svara på i sin tur. I vårt fall var det under de förutsättningarna vårt förhållande började. Tobias har idrottat i hela sitt liv. När han var yngre skulle han aldrig skippa en av sina fotbollsmatcher för en weekend. Aldrig! Idrotten betydde allt. I mitt fall skulle jag aldrig skippa en weekend för att stanna hemma och spela en fotbollsmatch. Aldrig! Men, kärleken och kompromisserna som kommer med den är förunderlig.

delar din partner ditt intresse för resor

I takt med att resorna blev längre i både tid och avstånd blev Tobias alltmer den där resenären han nog inte trodde sig vara. Numera är det han som i princip alltid roddar med flygbiljetter och hyrbilar – och är expert på att googla kartor och väder. Dessutom pitchar han fantastiskt bra resmål, och står på sig när jag dissar. Och tur är det! Faktum är att vi aldrig någonsin hade kommit iväg till en av våra bästa resor hittills om inte Tobias hade insisterat till att ta sikte på England och bila västerut mot Cornwall. Jag får också äta upp allt jag har sagt om vilken dålig fotograf han är, efter ett gäng resor tillsammans har han blivit riktigt bra. (För jo, ibland är det kul att vara den som står framför kameran för omväxlings skull.)

Och hur var det då med mitt intresse för idrott och träning? Tja, innan jag träffade Tobias gjorde jag några tappra försök att upprätthålla en image som ”en-sån-som-tränar”. Idag ÄR jag ”en-sån-som-tränar”, mycket tack vare min mans pepp.

Numera är vi med andra ord tränande resenärer. Tänk, så bra det blev till slut!


Hur ser det ut för dig, delar din partner ditt intresse för resor (eller något annat intresse för all del)?

21 comments

 1. Helene Holmberg says:

  Nja, ibland . Mr T spelar gärna golf, det gillar inte jag. Så imellanåt blir det resor och weekend resor med vänninor när mannen spelar golf. I vintras ville han allt med. Först Miami sen en kryssning i Karibien med kompisar. Fick även med honom till Gdansk och Sopot i sommar.

  1. Roligt att du skriver att din Mr T gärna spelar golf – det gör min Mr T också! 🙂 (Han kallades till och med för Mr Toby i Thailand, haha.) Golf, alltså jag försöker. Tog grönt kort i samma veva vi träffades, men har aldrig blivit helt hooked. Jobbar på det… Låter som att din Mr T inte är helt omöjlig ändå, med Karibien, USA och Polen inom loppet av ett år!

 2. Brukar prata om ”instagram husband” för att beskriva konceptet att ha någon som kan fota en för ja, instagram eller bloggen 😉 Hade en idé om att dessa skulle gå ”att hyra” eller att man kunde skicka sin nuvarande partner på instagram husband school. Haha! Min pojkvän blir bättre och bättre.

  Och eftersom vi träffades i München så har det här med att bo utomlands alltid varit lite intressant för oss båda, så även resandet. Även om jag tror vi möjligen har lite olika preferenser om hur och vart vi vill resa…

  1. Alltså, du kan ha en bra affärsidé på gång där, haha!

 3. Min sambo gillar att resa, men inte lika mycket som mig. Men han har inget emot att jag åker iväg själv och jag har inte heller det 😉 Då blir det istället desto bättre de gånger som han faktiskt följer med.

  1. Låter som en win-win Helena! 😉

 4. Min sambo gillar att resa, men inte lika mycket som mig. Men han har inget emot att jag åker iväg själv och jag har inte heller det ? Då blir det istället desto bättre de gånger som han faktiskt följer med.

 5. Intressant fråga! Vad kul att läsa om dina erfarenheter och smarta överenskommelser. 🙂

  Både min man och jag älskar att resa men det är bara jag som huserar i bloggvärlden. 🙂 Dessutom tränar vi båda regelbundet. Hans största passion är längdåkning och där har han fått med mig på ett hörn. Vi delar också intresset för hus och hem, och har med engagemang inrett och renoverat både torp och 20-talsvillor. 🙂 Slutligen: god mat är också ett väldigt stort intresse. Men sportsändningar på tv får han ha för sig själv, haha …

  1. Låter som att ni sällan har tråkigt tillsammans Anna, tack för att du delar! Jättekul att läsa. Är imponerad av din drivkraft.

 6. Här är vi lika resetokiga båda två. Jag är dock den som hänger mest/mycket på nätet och läser resebloggar och researchar resmål, när väl resan är bokad tar han över logistiken. Hyrbilen är det alltid han som kör, jag gillar inte ens att köra bil hemma så det är nog bäst så. Fotograferar gör vi båda, jag skriver reseberättelser och han försöker få mig att lägga ut dessa på nätet 🙂 Vi får se om det blir av någon dag. Vi gillar både vandring och träning och jag har alldeles nyligen fått honom intresserad av yoga 🙂 Och så jobbar vi ju förstås stenhårt på att barnen ska bli reseintresserade. 17-åringen påstår att hon inte gillar att resa, men tvekade inte att hoppa på en skolresa till Honduras nästa sommar, så det handlar nog mest om att hon inte vill resa med oss.

  1. Jag har samma dilemma med hyrbilen, gillar inte att köra varken här eller utomlands… Förra året körde jag för första gången NÅGONSIN utomlands, i Italien av alla ställen. Men det gick bra!

   Kul att ni påverkar och inspirerar varandra. Min man hade jag aldrig fått med på yoga, men å andra sidan får han knappt med mig på golf heller… 🙂

 7. Jag skrev på min Tinder att jag sökte en person att resa jorden runt med så jag var supertydlig med mina intentioner och det gick ju hem. Erik har rest mer än vad jag har gjort. Om jag delar hans intresse för kaffe? Not so much!

  1. Alltså, du anar inte hur cool er historia är. ”Jag vill ha en person som jag kan åka jorden runt med.” Sagt och gjort. Alltså, DET är en bra historia. Kaffe, nej tack, det (o)intresset delar jag och Tobias också faktiskt.

 8. Vad kul att det blivit så bra! Och visst kan det vara klurigt om man inte delar varandras intressen, i varje fall om det är viktiga intressen som upptar mycket tid. Det var bara ren tur att vi båda ville resa, det visste vi inte ens om när vi träffades 😉

  1. Tänk om ni hade vetat att ni tillsammans skulle bli rikskända resebloggare, vilken resa ni har gjort – både bokstavligt och bildligt talat!

 9. Som tur är? så har min man alltid uppskattat att resa – precis som jag! Nu när båda är pensionärer blir det många resor per år, vilket är härligt nu när man kan resa vilken tidpunkt som helst på året….

  1. Härligt att höra Berit! Åh, det där pensionärslivet låter inte så pjåkigt ändå! 🙂

 10. Tja, min man flyger själv flygplan så resa för han är minst lika naturligt för honom som för mig. Att vi båda skulle vara så orädda att resa med barn hade vi dock inte kunnat veta i förväg. Tur helt enkelt! ?

  1. Pilot alltså? Vad häftigt! Nej, där med barn och resor är ett kapitel för sig och kan ju gå både åt det ena och andra hållet… Fint att det har blivit så bra för er.

 11. Intressant inlägg och fråga! Att min man älskade att resa var en av de saker jag först föll för hos honom. Men han älskade storstäder medan jag föredrog resor med naturupplevelser och hiking. Vi har båda anpassat oss och brukar kombinera våra resor med lite av varje. Han lärde sig rida för att kunna följa med på en veckas ridning i Mendocino (norra Califonien) som vi kombinerade med dagar i bland annat San Francisco och Los Angeles. Och så följde han med mig på min drömresa, en flodresa genom Grand Canyon där vi sov under bar himmel. http://frukapten.se/2016/04/19/grand-canyon-river-rafting-expedition/ Han älskade det!

  1. Låter som en alldeles utmärkt kompromiss Vanja! Vilka härliga resor ni har gjort tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close