Close
Veckans fem om Celebrity Edge och Paradiset

Veckans fem om Celebrity Edge och Paradiset

Helgen är på intågande och ikväll beger jag mig ner mot Karlskrona igen.

Veckan har bland annat bjudit på spaningar om Royal Caribbeans flaggskepp Celebrity Edge, ett första Paradisbesök och ett par kvartalsrapporter.

norwegian och celebrity edge

Jag och Jennifer (från tidningen RES) blir fotobombade av en festlig norrman på väg till Riga. 

RESFREDAG: 28 april 2017

#1. Paradiset

Det tog sin tid, men nu verkar ett gäng driftiga svenskar ha gjort ett försök att köra igång en motsvarighet till Whole Foods i USA. Jag må vara sist på bollen, men i veckan tog jag mig äntligen till Regeringsgatan 44 där man hittar en av kedjans numera tre butiker. Det är fräscht och det är hållbart – själva säger Paradiset att de bygger Skandinaviens största fullsortimentsbutik med ekologiska, småskaliga och naturliga matvaror. Jag tar sikte på Foodcourten och äter en vegetarisk lunch som gör gott för både knopp och kropp. Perfekt tips för hungriga och medvetna personer i Stockholmsområdet!

”Vi har tröttnat på stordrift, tillsatser, besprutningar och hänsynslöshet mot människor, djur, natur och hälsa! På att de små goda varorna knappt syns bland det ordinarie utbudet.” – Paradiset

#2. Travel Massive

Nästa vecka är det dags för vårt nästa Stockholm Travel Massive-event, den här gången tillsammans med ESL. Om ni är nyfikna på hur våra träffar kan se ut kan ni läsa en utmärkt sammanfattning signerad Sofia om vår senaste träff på Haymarket här.

#3. Celebrity Edge

Kryssningstrenden fortsätter att öka. Det är ett bekvämt sätt att se många länder i ett svep, utan att anstränga sig särskilt mycket själv. Jag har två kryssningar i bagaget, dels bröllopsresa i Karibien, dels en snabbvariant i Medelhavet. I veckan var jag på en presslunch där Royal Caribbean presenterade nästa flaggskepp Celebrity Edge som sätts i trafik nästa år. Celebrity Edge kommer att ta lyxkryssningarna till en ny nivå (det finns hytter för ca 20.000 kr/2 pers, vilket är helt överkomligt med tanke på att allt ingår.). Fartygen kommer att segla veckovis i östra och västra Karibien.

#4. Beinspiredtravel.se

I tisdags var jag inbjuden av Sony Nordic på pressresa till Riga. Där hade jag bland annat sällskap av Elisabeth Garcia Dahlbäck, en riktig powerkvinna i resebranschen som bland annat körde igång ”Allt om resor” när det begav sig. Numera är Elisabeth med och driver ett oberoende livsstil- och resemagasin som heter Beinspiredtravel.se. Sajten bjuder på bästa möjliga kvalitet, både layout- och innehållsmässigt.

#5. Om vinst för SJ och förlust för Norwegian

Ett arv från mitt extraknäck som assistent för Danske Banks aktiemäklare under studietiden gör att jag gärna nördar ner mig i kvartalsrapporter. Med fokus på resebranschen kan jag konstatera att SJ redovisar ett starkt resultat, medan Norwegian visar ökad förlust. Är det här en tillfällig trend, eller är det helt enkelt så att tåg numera trumfar flyg? Personligen föredrar jag som bekant en mix av båda två.


Fler listor finns på Resfredag vecka för vecka.

6 comments

  1. Dock har vi i flera år i Malmö haft Green matmarknad vid Turning Torso. Begriper inte att Stockholm inte hakat på tidigare.

    1. Haha, ni nere vid kontinenten har mer koll på läget tydligen!

  2. Ett av SJ:s stora uppsving måste vara att de fått tillbaka trafik på Västkustbanan och satt in nya snabbtåg där. Älskar att ta dem dit upp istället för de trista Öresundstågen.

    1. Men tjohooo, fortsätt så SJ!

  3. Jag vill nog åka mer tåg, faktiskt. Hade en riktigt skön 1:a klass och tyst kupé-upplevelse i julas, från Stockholm till Östersund. Har bokat en ny sådan tripp i juni och ser massor av kvalitetstid framför mig, tid som jag inte alls får på flyget. Även om jag gillar att flyga så tycker jag de här korta timmes-resorna är värdelösa eftersom det bryts upp så mycket. Incheckning, kontroller, boarding, ingen dator förrän ett par tusen meter upp i luften, stänga ner en kvart innan landning osv. Då har jag redan hunnit jobba ett par timmar om jag sitter på tåget.

    1. Ja, en riktigt skön tågtur kan vara det absolut bästa som finns. Det är däremot svårt att ta tåget över till Bangkok, i alla fall än så länge. 😉 Där är jag glad att Norwegian kan hjälpa mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close