Close
Podcastavsnitt om att resa till New York

Podcastavsnitt om att resa till New York

I vårt senaste podcastavsnitt pratar vi om att resa till New York. Med tanke på att jag bara har varit där ett par gånger (under loppet av samma sommar) överlämnade jag med varm hand expertrollen till min poddkollega Lisa, som har bott i staden och återvänder gång på gång.

För några veckor sedan åkte Lisa till New York – igen. När hon kom hem igen kändes det givet att ägna det här podcastavsnittet åt just ”Världens huvudstad”, en stad som aldrig tycks upphöra att fascinera resenärer från hela jordklotet.

podcastavsnitt new york
Central Park, Frihetsgudinnan & utsikt från World Trade Center. Typisk turist? Jag? Jajamen.
Att resa till New York

Min erfarenhet av New York är ringrostig och inte särskilt uppdaterad. Jag var där ett par gånger under sommaren 2001 i anslutning till att jag jobbade på ett scoutläger uppe vid gränsen till Kanada. Jag hade lämnat min ganska nyblivna pojkvän i Sverige, kände mig lite osäker och tyckte att staden var ganska… stor. Dessutom stod dollarn rekordhögt och jag minns att jag var i chock över att mitt äpple kostade motsvarande 12 kronor. Jag blev, med andra ord, inte helt frälst. Det som gjorde absolut starkast intryck på mig var Central Park, som jag älskade. Det har hunnit gå 16 år (!) sedan de där resorna till New York och jag är så sugen på att ta revansch. Till saken hör att min man Tobias har sagt att New York är den enda storstaden i världen som han faktiskt kan längta efter att uppleva. Ni hör ju själva, jag tror att det är dags för en resa västerut snart!

new york
Bild lånad från min storasyster, som också har fallit pladask för staden.
Bästa tipsen från en NY-frälst aka Paulina Modlitba Söderlund

Samma helg som Lisa var i New York fylldes mina sociala flöden av uppdateringar från en annan kompis som var där borta. Paulina och hennes familj hyrde ut lägenheten i Stockholm och åkte över till New York en hel månad för att verkligen ha tid att hinna uppleva staden. Inför det aktuella podcastavsnittet bad jag henne berätta hur de gjorde rent praktiskt med boende, hur det är att uppleva New York med barn – och avslutningsvis om hennes bästa New York-tips. Eftersom avsnittet blev så långt hann jag aldrig få med Paulinas tips i podden, men de är alldeles för bra för att inte delas vidare:

#1. Området där vi bor, kring Fort Greene Park. Ett relativt ogentrifierat/mixat område med stor mångfald och många mysiga/barnvänliga restauranger. Nära till Manhattan och andra fina områden i Brooklyn som Clinton Hill, Brooklyn Heights, Vinegar Hill, Dumbo och Williamsburg.

#2. The Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park, längst ute på Roosevelt Island. Vackert och lugnt med mäktig utsikt över East River och Manhattans östra sida. Ta linbanan över till ön. Den är superhäftig, om än kort.

#3. Restaurang Olea på Lafayette St i Brooklyn. Mysig och barnvänlig kvartersrestaurang med god mat. Räkna med lite kö på kvällarna. Det går inte att reservera bord.

New York
New York! Foto: Monnah

Så här lyssnar du på vårt podcastavsnitt ”Att resa till New York”:

Vill du veta mer om New York kan jag tipsa om min bloggkollega Annas inspirerande blogg ”New York – My bite of the Big Apple” som uteslutande handlar om NY. Dessutom har Lisa (som jag har lånat översta bilden av) en massa bra tips i sin NY-kategori.


Vårt podcastavsnitt om New York sponsras av KRY och MatHem. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close