Close
Sju resmål som lockar mig lite extra just nu

Sju resmål som lockar mig lite extra just nu

När jag får frågan om vilka resmål som jag gärna skulle besöka framöver varierar mina svar från dag till dag. Jag lägger till, drar ifrån, reviderar och börjar om. Just nu finns det sju resmål som lockar lite extra.

I ett tidigare inlägg konstaterade jag att mitt pass nyligen har gått ut. Jag har inte bråttom att söka något nytt, tvärtom, jag ser fram emot att skrota runt här hemma ett tag. Däremot finns det alltid några mer eller mindre seriösa planer om vilka destinationer jag hoppas kunna besöka framöver. Mina planer har dessutom en tendens att eldas på när jag läser andra resebloggares rapporter från de aktuella platserna.

Sju resmål som lockar

#1. Israel

döda havet
Döda havet. Foto: Pernilla Bredolt

Innan mamma blev riktigt sjuk pratade jag en del med henne om att besöka Israel. Mamma är troende och jag vet att hon skulle ha älskat att få uppleva Betlehem och Jerusalem. Någon gång framöver vill jag göra den resan tillsammans med mina syskon och jag hoppas då även kunna få åka runt till övriga delar i landet som jag har hört mycket fint om.

Inspirationskälla: Pernilla Bredolt/Ut och spring åker till Israel med jämna mellanrum, hennes inlägg inspirerar verkligen!

#2. Jordanien

resmål som lockar
Lockande vyer i Jordanien. Foto: Lisa Fahlåker.

Inte långt från Israel ligger Jordanien (faktum är att gränsen går ute i Döda havet). Jordanien är en ständigt återkommande favorit på min lista över platser jag gärna besöker någon gång. Beskrivningarna om röd ökensand, mäktiga formationer och en mystisk känsla av tusen och en natt lockar onekligen.

Inspirationskälla: Min poddkollega Lisa besökte Jordanien med sin familj för ett par år sedan. Hennes vackra bilder och reseskildringar brassade på min längtan rejält.

#3. Japan

Kyoto. Bild: Lena Löfblad.

När jag var åtta år fick jag två japanska skatter av en utbytesstudent från USA som bodde hos vår familj ett år. Skatterna, dels en vacker anteckningsblock med en geisha och en liten mässingspingla på framsidan, dels en röd sidenask innehållande omsorgsfullt handmålade stresskulor, vårdade jag ömt under hela min uppväxt (faktum är att jag har kvar dem än idag). Japan har med andra ord funnits i mitt bakhuvud som potentiellt resmål ända sedan barnsben. Det närmaste jag har kommit landet är tio timmar på Tokyos flygplats för ganska exakt 20 år i samband med en mellanlandning för att åka vidare till Sydney.

Inspirationskälla: Resebloggaren Lena/Ladies Abroad spenderade några fina dagar i Japan i våras.

#4. Rumänien

rumänien
Vackra vyer från vandring i Rumänien. Foto: Sanna Rosell.

Jag följer med spänning min kusins tillika Rumänienexpert instagramkonto från Bukarest, eller ”Buckan” som själv hon skriver. Jag lockas av kulturskildringar, torgblommor och rött läppstift, men även beskrivningarna om vacker natur och dramatiska berg.

Inspirationskälla: I somras var resebloggaren Sanna Rosell på vandring i den rumänska bergen och gjorde mig ännu mer sugen på att åka dit.

#5. Burma

burma
Ännu en magisk bild tagen av Cathinka, den här gången i Burma.

Jag hade i ärlighetens namn inte så stor koll på Burma fram tills för några år sedan, då jag under vår vistelse i Thailand lärde känna en kvinna från Burma som kom att bli min vän. Det vore fantastiskt fint att kunna hälsa på Gita och hennes familj någon gång i framtiden.

Inspirationskälla: Resebloggaren Cathinka/På vift har varit i Burma och delar (som vanligt) med sig av oerhört vackra skildringar från sin resa.

#6. Georgien

Georgien
Bildsköna vyer i Georgien. Foto: Jeanette Seflin

Bergen, naturen och vyerna. Jodå, åter igen är det vyerna på resmålet som lockar – den här gången i Georgien.

Inspirationskälla: Resebloggarna Johnny och Jeanette Seflin har båda blivit förtjusta i Georgien efter sina resor dit. Jag scrollar längtansfullt i deras inlägg och hoppas att en dag få se allt det vackra med mina egna ögon!

#7. Kanada

kanada
Kanadensisk perfektion. Foto: Dryden

Krispig höstluft, snöklädda berg och skog som sträcker ut sig i all oändlighet. Min längtan till Kanada är konstigt nog enorm, trots att vi har ungefär samma attribut här hemma i Sverige. Jag hann skrapa på ytan i Toronto för en hel massa år sedan och det känns med andra ord helt befogat att åka till den västra sidan nästa gång. Förhoppningsvis kan en sådan resa med fördel kombineras med en tur ner mot Seattle. (För jo, USA finns alltid med på min lista över potentiella resmål som lockar, igen och igen.)

Inspirationskälla: Två resebloggare vars resor förstärker min längtan till Kanada är Evelina/Earth Wanderess och Dryden.


Översta fotot är taget i Normandie, Frankrike, för några veckor sedan. Har du några specifika resmål som lockar lite extra just nu?

24 comments

 1. Det är nästan så att jag kunnat skriva den här listan själv! De här resmålen är jag oxå sugen på! Dessutom är jag lockad av Skottland/Irland/Wales, St Petersburg och diverse resmål i Sydamerika och Afrika 🙂

  1. JA, Irland och Wales pratade vi om så sent som igår! Great minds, haha…

 2. Jag tror minsann att jag också kan kopiera din lista rakt av! Och så lägger jag till Nya Zeeland, dit vill jag alltid åka tillbaka. Just nu är jag också lite extra sugen på Grönland, Färöarna och Norge.

  1. NZ, förstår verkligen att du vill tillbaka. Grönland och Färöarna kan du lägga till på min lista också.

 3. Väldigt spännande resmål! Min topp 7 just nu är Nya Zeeland, USA (nationalparkerna), Island, Sydafrika, Patagonien, Costa Rica och Norge.
  Har bara varit i Norge en enda gång så det börjar bli dags att utforska det mer. Costa Rica blir det eventuellt i vinter, om jag samlar mod till mig och vågar åka så långt själv.

  1. Får passa på att peppa dig med en massa mod – klart att du ska åka dit själv! 🙂 Tack för att du delar med dig av din lista, alltid spännande att höra hur andra tänker.

 4. Kan också tänka mig att kopiera din lista, faktiskt. VERKLIGEN drömresmål!

  1. Drömma bör man, eller hur!?

 5. Jag hoppas verkligen att du ska få se dom där storslagna bergen en vacker dag!
  Burma har jag även på listan men just nu känns det som det är väldigt mycket oroligheter där för min smak…

  1. Ja, samma sak med oroligheterna i närheten av Jordanien tänker jag. Tur att listan och drömmarna inte har någon deadline, att drömma duger utmärkt just nu.

 6. Ett resmål som lockar mig tillbaka efter mitt första besök förra året är Pakistan. Så därför köpte jag precis en biljett tillbaka dit i slutet på november. Då har jag något att se fram emot! Annars tycker jag du gör helt rätt om du skaffar nytt pass och snart åker till Georgien. 😉

  1. Åh, Pakistan – vilken grej! Det låter fantastiskt.

 7. Georgien har jag velat se sedan pappa var där när det fortfarande var sovjetiskt så där får jag ta mig i kragen. Jordanien och Kanada är två på min lista också. Visst är naturen liknande svensk men så mycket större. Har en bekant som har örnar i bergen på ena sidan och späckhuggare i havet på den andra när han åker till jobbet i Victoria.
  Jordanien har jag varit sugen på länge av samma anledningar som du.
  Många pratar om bergen i Rumänien men de finns ju också i grannländerna. Missa för guds skull inte Donaudeltat med sitt fågelliv (men ha med myggmedel).

  1. Din bekant i Kanada är en lyckans ost, det låter helt overkligt! Spännande med Donaudeltat, det måste jag läsa på mer om.

 8. Håller verkligen med om att listan varierar med dagsformen. Kanada (björnar) och Japan finns nog dock ständigt på min. Just nu även Kuba (nästa långresa), Svalbard (också bokad), Botswana och Bolivia. Men nu ska jag också njuta av några månader på hemmaplan. Tusen tack för dina fina omnämnanden!

  1. Kuba och Svalbard alltså, wow alltså! Tack själv för ständig inspiration från dina resor, dina bilder lyckas verkligen fånga en speciell känsla.

 9. Hvilken superherlig liste! Av disse reisemålene har jeg besøkt Japan (skikkelig kult land), Georgia (vakkert og herlig ferieland) og Israel (eller mest Palestina, egentlig), mens både Jordan, Romania, Burma og Canada står veldig høyt på ønskelisten min. Andre steder som lokker meg ekstra mye akkurat nå, er blant annet Grønland, New Zealand, Etiopia og Rwanda.

  1. Så spännande att höra om dina drömmar och planer Marianne. Kunde gissa att du redan hade varit på flera av platserna, får in och leta efter inspiration hos dig!

 10. Jag har också Japan på min lista. Drömmer också om Costa Rica, Slovenien och Portugal. Kanada är grymt, älskar vackra Vancouver och Seattle är helt ok det med. ?

  1. Costa Rica, Slovenien och Portugal är alla favoriter hos mig!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close