Close
Resfredag om Travel Massive, årets resefotograf och Sälj!

Resfredag om Travel Massive, årets resefotograf och Sälj!

Ni får idag ta del av en blandad kompott i Resfredags ”vecka för vecka” – hemskheter i Burma, tankar om sälj, en hyllning till årets resefotograf och en snabb uppdatering om vårt senaste Travel Massive. 

RESFREDAG: 17 november 2017

#1. Stockholm Travel Massive på Pop House

I onsdags var det dags för höstens upplaga av Travel Massive, som vi den här gången anordnade med hjälp av The Catalan Tourist Board och Costa Brava Tourism. Vi höll till på Pop House (restaurangen ligger på Djurgården bredvid Abba-museet, en av våra bästa och mest mingelvänliga lokaler hittills) och fick ett smakprov på vad Katalonien har att erbjuda som destination. Jag var där på en bloggresa med NordicTB i våras och kan definitivt rekommendera er att åka dit. Här kan ni läsa om de tidigare Travel Massive-event som Lola, Sofia och jag har anordnat.

travel massive
Foto 1 och 2: Jeanette Seflin

 #2. Lola utsedd till ”Travel Photographer of the Year”

Och på tal om Lola blev hon nyligen utsedd till Årets Resefotograf av the Society of American Travel Writers (SATW)Det är så stort och så välförtjänt. Lola har en förmåga att fånga de där magiska reseögonblicken genom kameralinsen. Vilken stjärna hon är! Se några av hennes magiska resebilder här.

Årets resefotograf
Foto: Lola Akinmade Åkerström

#3. Att resa-podden om att resa trendigt inför 2018

Jag och Lisa fortsätter att släppa nya avsnitt av Att resa-podden varannan vecka, faktum är att vi spelar in vårt femtionde (!) avsnitt om bara ett par timmar. Nästa avsnitt som släpps till helgen handlar om att resa till Miami, men innan det tycker jag ni ska lyssna på ”Att resa trendigt inför 2018” om ni inte redan har gjort det. Vi utgår från nyheterna från SAS presslunch och fyller på med egna tankar och funderingar om spaningar och trender inom resebranschen.

#4. Sälj! (Konsten att sälja vad som helst till vem som helst)

Min man är entreprenör ända in i hjärteroten. För att bidra med lite säljpepp köpte jag stjärnmäklaren Fredrik Eklunds bok ”Sälj!” i Fars dags-present till honom. Det slutade, vilket han mycket riktigt trodde, med att jag själv snodde boken. Boken är extremt amerikansk i sitt språk och sätt, men det finns också en anledning till att amerikanare är grymt mycket bättre på att sälja än svenskarna. Jag behöver verkligen den här boken – sälj är INTE min starka sida! Fredrik Eklund är extrem på många sätt, men kanske kan jag i alla fall plocka med mig några lärdomar. (Han menar bland annat att visitkort är helt ute, en tankeställare!)

konsten att sälja
Dags att skippa visitkorten?

#5. Fruktansvärda scener i Burma

Jag letar ständigt efter inspiration, men även information om resmål jag vill resa till. Ett av resmålen högst upp på önskelistan har varit Burma och jag reagerade därför starkt på en artikel från dagens DN. De har hunnit låsa artikeln sedan jag läste den, men kontentan är att det just nu utspelar sig fruktansvärda scener i Burma. På två månader har över 600 000 rohingyer (en muslimsk minoritetsgrupp) flytt från det buddhistiska Burma till Bangladesh. FN kallar händelserna för ett ”skolboksexempel på etnisk rensning”. På UNHCR kan du läsa mer och även bli månadsgivare för att hjälpa de människor som nu befinner sig på flykt. Tänk att vår värld kan vara så vacker och så hemsk på samma gång!


Fler veckosammanfattningar om att resa hittar under kategorin Resfredag vecka för vecka

16 comments

 1. Jag får väl lyssna på trendavsnittet då, fast det här med resetrender har jag ju kommenterat förut. 🙂
  Så visitkort är ut? Ja det hörde jag också för några år sedan, fast folk byter ju visitkort med varandra ändå, så så ut kan det ju inte vara. Vad tycker Fredrik är ”in” då? 🙂 Och btw, trevligt att ses i onsdags!

  1. Haha, ja trender är eg inte något att ha. Japp, visitkort är ute. Fredrik har många tankar om vad som är inne, du kan få låna boken efter mig! 🙂 Och ja, tack detsamma.

 2. Vad ska man ha istället för visitkort? Kanske måste läsa den där boken:)

  1. Den är definitivt läsvärd! 🙂

 3. Tusen tack Annika! <3

 4. Håller med om att visitkort är sjukt ute. Men om man verkar i en analog värld (resebranschen) så måste man väl dessvärre anpassa sig.

  1. Ja, alltså resebranschen är inte helt med i matchen – så mycket är säkert! 🙂

 5. Kanske borde läsa den boken 😉 Men om visitkort är ute, hur gör man istället?

  1. Man ska göra så gott intryck att ett visitkort inte behövs för att komma ihåg dig… 😉 Och dessutom mejla istället, typ på väg från mötet med aktuell person. Fast å andra sidan säger han i samma bok att mejl är förlegat, telefon och personligt möte är det bästa! Ingen glömmer Fredrik Eklund – kontentan är att blir vi lika stora som honom kommer affärerna utan att vi behöver jaga dem.

 6. Tack för i onsdags! Måste lyssna på ert trendavsnitt, har fortfarande inte gjort det…

  1. Tur att det ligger kvar för evigt… 🙂

 7. Så synd att jag inte kunde komma i onsdags, hade verkligen sett fram emot att träffa er alla! Får tjuva åt mig en liten dos Travel Massive från din fredagslista istället… 😉 Bra och viktiga saker du tar upp – både Burma och visitkort!

  1. Hoppas att du mår bättre nu och får en fin vecka!

 8. Det är så intressant det där med trender. Och om jag spanar lite så tror jag faktiskt att när allt är digitalt så drunknar vi i just det. Jag börjar känna ett totalt overload närma sig. Jag tror på att istället ge en riktigt smart & hållbar pryl som gör att de tänker på en varje gång den används, med tacksamhet 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close