Close
Resfredags topplista: September 2017

Resfredags topplista: September 2017

September är till ända och det känns faktiskt helt okej att tiden rusar iväg. Jag har många fina minnen med mig från månaden som gick och ser nu fram emot att ladda för oktobers födelsedagsfiranden, höstlov och skogsutflykter.

Resfredags topplista: September 2017

# 1. Bästa reselåten: Senast i morse konstaterade min man att jag är en periodare i nästan allt jag gör. När det kommer till musik lyssnar jag i princip bara på en enda artist i taget, mycket och intensivt. Med några års mellanrum hittar jag tillbaka till artisterna, den här månaden är det Petter som gäller för hela slanten!

# 2. Månadens resa: Nog för att resan till Lissabon var fantastisk på alla sätt och vis, men jag är inte bortskämd med att åka bort utan barn tillsammans med min man. Att få börja september med en weekend till Normandie med honom och min svågers osedvanligt trevliga kompisgäng kniper därför titeln som månadens resa.

# 3. Bästa resegodiset: Ja, alltså på tal om periodare… just nu är det lördag-hela-veckan. En rulle Lakrisal har varit min trogna vän i jackfickan de senaste veckorna.

# 4. Största resemissen: Att åka tåg ner till Karlskrona från Stockholm Central innebär två tågbyten, i Alvesta och Emmaboda. Lite för ofta blir det strul, vilket jag lyckas förtränga till nästa gång det är dags att boka tåg. Min senaste resa ner åkte jag ensam med Nelly som så många gånger förr. Tåget blev försenat till första bytet, men konduktören lovade att anslutningståget skulle vänta in oss på samma perrong. Sagt och gjort, jag tog Nelly i famnen och småjoggade fram till ett tåg på ”vår” perrong, FEL tåg, som tydligen skulle till Borås. När jag insåg mitt misstag sprang jag som en tok… lagom för att se det rätta tåget tuffa iväg utan oss. Jag blev så frustrerad att jag började gråta, allt medan Nelly med bekymrad stämma upprepade mitt mantra ”Vi missade tåget!”

sturkö bredavik
Jodå, vi kom fram till gästsängen på Sturkö när allt kom omkring- trots våra missöden.

# 5. Oumbärlig resepryl: Efter ungefär tre års betänketid var det dags att äntligen investera i ett par olika sorters stativ till mina tre (!) Sony-kameror. Jag fattar ärligt talat inte hur jag har kunnat vänta så länge, de är värda sina hundralappar. Jag återkommer med märke och pris!

# 6. September månads mest inspirerande resenär: Jag har med glädje följt Lina Skandevalls 40-årspresent till sig själv – en overkligt fin resa genom Sydafrika och nu vidare mot Dubai. Spana in hennes Instagramkonto och dröm er bort, det gör jag!

favoriter på sturkö - blommor och lakrisal

# 7. Månadens favoritinlägg på Resfredag: Dagarna i Bohuslän i början av augusti resulterade i ett av mina absoluta favoritinlägg den här månaden: Resfredags Svenska Pärlor: Att göra på Marstrand. Sommarens vackraste solnedgång upplevdes, hör och häpna, inte på Sturkö i år – utan just på Marstrand. En sensation i sig!

# 8. Topp tre resminnen: 1. De franska trerättersmiddagarna i skenet av levande ljus och ljudet från en sprakande brasa i bakgrunden. Alltså, jag kände mig på riktigt som en drottning! 2. Veckan på Sturkö tillsammans med Nelly innehöll några specifika höjdpunkter, särskilt kvällen med gyllene solnedgång över havet (samma kväll jag knäppte alla foton till det här inlägget). 3. Tidig morgon i Lissabon, en stad som håller på att vakna och vetskapen om att jag har massor av tid att utforska gatorna i min ensamhet. Ibland är det SÅ skönt att resa själv!


Har ni några specifika höjdpunkter från månaden som gick? Dela gärna med er!

2 comments

  1. Beundrar dig som vågar resa själv…. jag vågar inte riktigt…. är lång ledig nu men reser helst i sällskap! Socialt djur som jag är! kram

    1. Jag tycker faktiskt det är riktigt kul att resa ensam emellanåt! Gjorde det en del när jag var yngre, så det känns liksom naturligt för mig nu också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close