Close
Ett gäng frågor med svar, då och nu.

Ett gäng frågor med svar, då och nu.

Anledningen till att jag började blogga överhuvudtaget var att dokumentera vardag och resor för vänner, familj och inte minst mig själv. Jag är fortfarande (med all sannolikhet) själv den mest trogna läsaren av min egen blogg – att gå tillbaka och scrolla gamla inlägg är som att bläddra i gamla dagböcker. Här är ett gäng bloggfrågor med svar från januari 2013 och tillhörande uppdatering från dagens datum.

Innan jag bröt ut Resfredag till en egen och renodlad reseblogg skrev jag om familj, träning, vardag och resor på domänen aniika.se som fortfarande ligger kvar och skvalpar. Med jämna mellanrum scrollar jag igenom inläggen på min gamla blogg för att hitta specifika bilder eller bara nostaglitrippa tillbaka till de intensiva åren när Sebbe och Julia var små. Häromdagen hittade jag ett gammal lista från januari 2013 med tjugo frågor om mig själv och tänker att det är läge med en uppdatering av mina egna svar från samma lista.

Frågor och svar, då och nu:

Drömresa?

2013: Det finns många, jättemånga. Men någon gång vill jag verkligen åka till Antarktis. Får väl passa på innan det smälter bort.

2017: Antarktis ligger fortfarande högt upp på önskelistan, såklart, en resa dit hoppas jag kunna få till när jag fyller 40 (dvs 2020). Listan förändras ständigt och just nu finns det sju specifika länder som lockar lite extra, bland annat Israel och Kanada.

att göra på filippinerna

Favoritsysselsättning?

2013: För ett år sedan hade jag svarat ”läsa”. Men nu? Det är som att jag är mättad. Under våra månader i Thailand läste jag flera böcker i veckan, jag får leva på det ett tag till. Så favoritsysselsättning nu? Träna. Eller sova.

2017: Umgås med familjen, helt klart. Det finns få saker jag hellre sysselsätter mig med just nu – inte ens sömn bräcker det!

istriens landsbygd
Träna som favoritsysselsättning? Ja och nej, beroende på vilket år du frågar.
Hur många gånger går du in på Facebook per dag?

2013: Oj. Vågar knappt tänka på det själv. Inte så ofta på vardagar sedan jag började jobba igen, på helger desto mer. Det där med Facebook i mobilen är inte alltid bra.

2017: Om jag svarade ”oj” 2013 är väl ett dubbel-oj på sin plats nu. Alltså, jag uppfattar det egentligen som att Facebooks flöde blir allt tristare, men jag envisas med att uppdatera sidan alldeles för ofta i hopp om att något roligt har hänt. Jag använder däremot Facebooks messengerfunktion extremt mycket.

Vad önskar du dig i födelsedagspresent:

2013: Träningsrelaterade prylar. Jag kommer att köra Tjejklassikern i år, och det går åt just mycket … prylar.

2017: Jag fyller inte år förrän i mars, men visst finns det många saker som står på listan redan nu. Nya kläder, skor (alltid skor!) roliga smycken, spahelg(er) och en överraskningsresa skulle sitta fint. Fast en fika med mina vänner räcker också långt.

träning på resan
Lidingöloppet 15 km, 2013.
Drömyrke:

2013: Något inom resebranschen skulle jag tro.

2017: Wieeee, jag fick (eller snarare ”tog”) mitt drömyrke till slut – det dröjde ett tag att göra slag i saken.

travel massive stockholm
Travel Massive = roligheter i resebranschen. Mina kollegor Sofia (th) och Lola (tv) har lärt mig mycket! Foto: Katarina Wohlfart
Favoritplats i Sverige:

2013: Sturkö, mitt eget paradis i Blekinges skärgård. Varberg är också fantastiskt.

2017: Sturkö har fortfarande en ohotad förstaplats, men visst finns det oerhört många fler platser som jag uppskattar. Flera av dem har jag skrivit om, eller kommer att skriva om framöver, i bloggserien Resfredags Svenska Pärlor.

att göra i söderköping
Slottsruiner i Söderköping.
Thaimat, grekiskt, italienskt eller svensk husmanskost:

2017: Italienskt just nu, om snabbmakaroner räknas i den kategorin… (!)

2013: Thaimat, alla gånger. Jag tröttnar aldrig på kyckling med cashewnötter.

thailändsk mat

Vad gör dig lycklig en måndag?

2013: Ett spännande mail, eller ett telefonsamtal från någon jag tycker om.

2017: Fint väder, vackra vyer och vetskapen om att jag kan ligga kvar i sängen utan att stressa iväg till pendeltåget.

solnedgång sommarö

Vad driver dig att skriva blogg varje dag?

2013: Jag har alltid haft en drivkraft att skriva. Åren mellan 1995-2005 skrev jag dagbok varje dag. Bloggen ser jag som någon slags dagbok, för mig själv och andra, och ett ställe att lägga ut alla foton som annars bara ligger och skrotar på hårddisken.

2017: Drivkraften att dokumentera mina resor för mig själv och min familj är fortfarande stark, men jag tycker också att det är väldigt roligt att inspirera en bredare massa. Jag drivs även av det faktum att bloggen numera är mitt jobb, det gör att jag vill, och kan, lägga mycket tid på bloggen.

frågor med svar

Om du fick välja själv, var skulle du då vilja bo?

2013: Jag skulle gärna testa att bo med familjen i USA ett tag. I Sverige? Tillbaka till Järla Sjö, eller någon annanstans i Nacka. Jag saknar att bo där.

2017: Karlskrona! Jag tror att jag är redo att flytta ”hem”, men det lär dröja många år tills det blir verklighet på riktigt. I Stockholm idoliserar jag fortfarande Järla Sjö. Utomlands är jag däremot öppen för typ alla alternativ!

Familjen i San Francisco, där hade jag gärna bott permanent!
Stadsbrutta eller lanttös?

2017: Innerst inne är jag och förblir en lanttös. Men stadsbruttan i mig behöver bo i en storstad några år till.

2017: Mer och mer lanttös!

tips i stockholm
Vackra Stockholm, sådana här storstäder duger!
Vilken är din största tillgång enligt dig själv?

2013: Min målmedvetenhet.

2017: Fortfarande målmedveten – jag lever efter uttrycket att mina drömmar ska bli verklighet.

Vilken är din största tillgång enligt andra tror du?

2013: Att jag är pålitlig kanske?

2017: Jag hoppas fortfarande att pålitligheten kännetecknar mig. I övrigt har jag sedan jag var liten ofta fått höra att jag är ”duktig”. Det finns ju till och med en bok av Elsa Beskow som heter Duktiga Annika – det kanske är en självuppfyllande profetia!?

annika myhre

Favoritmat?

2013: Tråkig fråga. Jag gillar inte mat så mycket. Favoritgodis är roligare. Men då kommer ni inte orka läsa klart det här inlägget.

2017: Alltså, jag måste nog säga att jag har blivit mindre intresserad av godis till fördel för mat på senare år – med andra ord är mat inte längre en tråkig fråga! Det är roligt att prova nya maträtter, särskilt när jag är ute och reser.

Lockar inte lika mycket (börjar jag bli gammal!?).
Har du någon kändis som du är inspirerad av?

2013: Jag är hopplöst kändistokig. Älskar att gotta mig i kändistidningar, särskilt de brittiska. Det började tidigt i livet, då jag med stora ögon satt klistrad vid ”Dallas”. Mina systrar brukade kalla mig ”Sue Ellen”. Hm. Men inspirerad av? Nja. Mer nyfiken på. Gwyneth Paltrow gillar jag. Och Beckhams. Och Zlatan Ibrahimovic såklart.

2017: Nej, Gwyneth och Beckhams känns lite old school 2017. Idag får jag säga att mina svenska ”bloggkändisar” inspirerar mig betydligt mer än megakändisar.

Vart vill du åka på semester nästa gång?

2013: Island. Jag planerar att åka dit med minst en av mina systrar någon gång i juni. (Jodå, den där resan blev av.)

2017: Nästa (familje)semester vill jag till värmen, absolut till värmen! Jag är inte alls främmande för Teneriffa igen.

love reykjavik

Vad är lyx för dig?

2013: Åh, det kan vara mycket. Men om jag bara får svara en grej? Att få resa runt i världen med dem jag älskar mest. Sån är jag.

2017: Idag är lyx för mig att sätta mig ner med en fika (typ te och mackor) tända ljus och bara vara.

fika
Höjden av lyx, fika i olika former.

Här hittar ni andra typer av listor på bloggen. 

7 comments

  1. Roligt att läsa! Och jag påminns igen om att man långsamt förändras, slipas och ändrar styrfart och målbild under livets gång. Det skulle ha varit roligt att se min egen utveckling (bakveckling) under de här åren.

    1. Ja, ibland är det extra roligt att blicka tillbaka. Bakveckling – pyttsan!

  2. Tack Annika! äntligen en till som inte gillar mat så mycket! Äter jag ”mat” fyra måltider i veckan är jag nöjd. 5 väldigt nöjd.

    1. Haha, skönt att höra! 🙂

  3. Sånna här listor är ju fab. Tänk om du an svara på samma frågor igen om fyra år till 🙂 Jag ska följa dig då med.

    1. Ja, det vore kul att se utvecklingen. Hoppas att jag fortfarande bloggar då… men har svårt att se att jag inte skulle göra det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close