Close
Resfredags topplista: oktober 2016

Resfredags topplista: oktober 2016

Oktober kom och oktober gick. De sprakande höstfärgerna mattades av och övergick i snörusk. För egen del förlängde jag sensommaren genom att spendera en weekend på kryssning i Medelhavet. Här är Resfredags topplista för oktober månad!

Oktober_capri

Foto: Lisa Fahlåker

oktober regn

Resfredags topplista: Oktober 2016

# 1. Bästa reselåten: Jag har snöat in på Magnus Ugglas geniala låt ”Världen är din”. Låten osar framtidshopp, men också ett sorgligt konstaterande om att livet är kort och bör levas nu.

 ”Ta plats min vän, världen är din!”

# 2. Månadens roadtrip/resa: Svaret är givet! Kryssningen med Royal Caribbean.

# 3. Bästa händelsen i resebranschen: Jag och ett stort gäng resebloggare blev spontant hembjudna till Christian/Mat och resebloggen för att snacka resor i samband med att Daniel/Dryden var i stan. Sådana träffar förgyller vardagen! Men bästa händelsen, som också kommer att påverka resebranschen, måste ändå vara nylanseringen av bloggnätverket Better Bloggers som numera finns under sidan Influencers of Sweden. Branschorganisationen jobbar för att tillvarata branschens gemensamma intressen och verkar för gemensam branschetik och riktlinjer. Juristen inom mig jublar!

# 4. Bästa resegodiset: Nostalgin blev påtaglig när jag köpte på mig Milky Way och Snickers för hålla mig pigg den långa bilresan mellan Nynäshamn och Karlskrona. Hela min högstadietid gick i chokladens tecken.

# 5. Största resemissen: Vi hade storslagna planer på att utnyttja en lyxig hotellvinst i Dubai (ett pris jag fick för ”Årets bästa reseberättelse 2015”), men på grund av kass framförhållning var allt fullbokat de datumen vi kunde åka. Sånt är livet.

# 6. Oumbärlig resepryl: Månadens pryl är något så subtilt som ”molnet” eftersom jag äntligen fattat grejen med att säkerhetskopiera och lagra mina foton på fler ställen än hårddiskar och en ständigt full iMac.

# 7. Oktober månads mest inspirerande resenär: Det finns som vanligt ett gäng, men den här månaden har jag kikat mycket på resebloggaren/reseledaren Johnny Normark Friskiläs bilder. Johnny reser mycket i Centralasien och är nyligen hemkommen från Iran, spana gärna in hans blogg för mer inspiration.

# 8. Resa jag har drömt om flest antal timmar: Att besöka julmarknader i södra Tyskland finns med på min lista över #100resmålattnå – och drömmen blir snart verklighet! I slutet av november ska hela familjen ner till Nürnbergtrakterna och smyga igång julen på allvar. Åh vad jag längtar.

# 9. Månadens favoritinlägg på Resfredag: Av flera anledningar är jag mest stolt över inlägget ”Bloggare för Världens Barn” där jag och Linda/155cm.se körde igång en insamling till förmån för Världens barn. Vi satte målet på 3000 kr och är nu uppe i 1640 kr. Även om vi inte har nått riktigt hela vägen än känns det fint att använda bloggen för att göra skillnad.

# 10. Topp tre resminnen: 1.) En fotopromenad längs Capris gator 2) Höstlovsresan hem till storfamiljen på Sturkö med kusinhäng och pyjamasmaraton på agendan 3) Jag och Lisa har haft en toppenmånad med Att resa-podden, vi har bland annat flera spännande gäster och en tv-inspelning (webb-tv) som reseexperter bakom oss. Hurra!


Tack oktober. Nu kör vi vidare mot ett november som, förutom vardagspyssel, även innehåller en jobbkonferens i Slovenien följt av julmarknader i södra Tyskland.

10 comments

 1. Kul att läsa och tack för en massa inspiration! Trist med Dubai, men det är svårt att få allt att klaffa ibland. Vi har vunnit en hotellövernattning i Tallinn. Dit borde ju vara relativt enkelt att ta sig, men det gäller ju förstås att planera. Ha det fint!

  1. Tack själv! Ja, den där planeringen är inte lätt att få ihop alltså. Det gäller att vara ute i god tid, inte min paradgren. 🙂

 2. Tack så mycket för omnämnandet! Oerhört trevligt! Jättekul när någon annan ser ens bilder och texter och tycker om det jag visar upp. Det kommer definitivt mer på min blogg från Iran inom kort. Men först har jag lite annat som måste göras. 🙂

  Och sådär: nu har jag även gett 100 kr till er insamling. Uppmanar alla som läser det här till att göra det samma om ni har möjlighet. Det behövs!

  1. Självklart finns du som inspiration, dina resor är så spännande. Och TACK för pengarna till insamlingen, tillsammans kan vi faktiskt använda våra kanaler till riktigt bra grejer. Vi ses och hörs!

 3. Nürnberg är en av Europas mest underskattade städer om du frågar mig. All på grund av sitt krigsrykte säkert.
  Oerhört bra familjeresmål också med så mycket för barn. Svenskminnen uppe i borgen. Antar att ni bokat boende redan med tanke på marknaden?

  1. Vad spännande att höra, jag har faktiskt aldrig varit där. Perfekt att det är barnvänligt också. Jo, vi har bokat boende, men det var på håret att vi fick hotell. Så galet fullbokat överallt!

 4. For en fin måned det virker som du har hatt! Nürnberg er en fin by, jeg var der på turné med mitt kor for mange år siden. Det blir nok riktig trivelig å gå på julemarked der 🙂

  1. Tack Marianne! Mysigt med körturné och särskilt i Nürnberg…

 5. Superstort hurra för både nr 9 och 10. Såå bra!

  1. Haha, eller hur! Hurra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close