Close
Royal Caribbean: Kryssning med Harmony of the Seas

Royal Caribbean: Kryssning med Harmony of the Seas

Pressresa i samarbete med Royal Caribbean. 

Hur sammanfattar man egentligen ett 362 meter långt fartyg med plats för 5 4oo gäster? Under vår weekend på Medelhavet på världens största kryssningsfartyg hinner vi få ett litet smakprov på det enorma utbud av restauranger, aktiviteter och nöjen som finns att ta del av på Harmony of the Seas. Royal Caribbean gör mig inte besviken den här gången heller.

Första gången jag kryssade med Royal Caribbean spenderade jag och min man drygt en vecka i Karibiens turkosa vatten. Den här gången var det dags för en sväng i Medelhavet tillsammans med norska och svenska bloggkollegor, och vilken sväng sedan! Vi steg ombord i Rom på torsdag kväll, spenderade fredagen på fantastiskt vackra Capri, hade hela lördagen späckad med aktiviteter på fartyget ute till havs och vaknade sedan söndag morgon till ett Barcelona täckt av rosaskimrande morgonsol. Här kommer sammanfattning på mina bästa godbitar från kryssningslivet. Håll till godo!

Aktiviteterna

zipline

löpning_kryssning

royal caribbean

Foto 1: Lisa och foto 3: Rosita

Harmony of the Seas är ett flytande aktivitetscenter – här finns, utan att överdriva, något som passar alla. Jag trotsade min höjdskräck och gav mig på både zipline och klättervägg, båda gångerna kittlade det rejält i magen trots att turen med zipline över fartygets ”broadway” inte var speciellt lång. Några andra aktiviteter kryssningsresenärerna kan roa sig med är surfingsimulatorer, minigolfbana, vattenrutschbanor, den övertäckta rutschkanan ”Ultimate Abyss” (en galen historia som slingrar sig ner tio däck från fartygets topp), volleyboll- och basketbanor samt en löparbana (!) runt fartyget. Lisa har beskrivit aktiviteterna mer ingående här.

Avkopplingen

Royal caribbean

Royal caribbean

Royal caribbean

Harmony of the Seas gör skäl för sitt namn. För jo, en rejäl dos ”harmony” går det absolut att klämma in trots alla aktiviteter. Under vår kryssning i Karibien för en massa år sedan spenderade jag och min man vår mesta tid till havs på en solstol uppe på däck med ljuvliga havsvindar i håret. De vackra solnedgångarna avlöser varandra och trots att fartyget rymmer enormt många människor går det alltid att hitta en vrå där du kan vara för dig själv.

Faciliteterna

Royal caribbean

Royal caribbean

Royal caribbean

Fyra simbassänger, 16 bubbelpooler, ett riktigt fint spa, ett väl utrustat gymområde och därutöver en alldeles egen Central park som lämpar sig utmärkt för att strosa runt eller slå sig ner och ta en fika.

Barerna & Restaurangerna

Royal caribbean

mat_harmony

Royal caribbean

Mat och dryck finns i alla varianter och prisklasser, det är inga problem att bokstavligen talat äta sig igenom hela kryssningen. På fartyget finns totalt tolv restauranger, både sådana där all mat ingår och specialrestauranger där man kan lägga till en extra slant för att äta. Ett par av restaurangupplevelserna som gjorde extra intryck på mig var Jamie’s Italian, men framför allt Wonderland. Redan i den guldbeklädda entrén in till Wonderland förstår vi att den här middagen kommer att bli något extra. Detta bekräftas när servitören kommer fram med en tom meny och en pensel där vi får måla fram texten själva ”eftersom menyerna är skrivna med magiskt bläck”. (Läs mer om restaurangen på kryssningsbloggen.)

Ett par barer som absolut bör testas är Rising tide bar, en hypermodern bar som färdas upp och ned mellan tre olika däck, samt den berömda Bionic bar där drinkarna blandas ihop av två robotar. Hur coolt?

Stoppen

capri

capri

capri

Kryssningsliv i all ära, men det som tilltalar mig allra mest med den här typen av resa är variationen och möjligheten att uppleva nya resmål på ett smidigt sätt. En av de absoluta höjdpunkterna med vår resa är stoppet vid Neapel, som ger oss möjlighet att ta en båt vidare mot den sagolikt vackra ön Capri. (Läs mer i inlägget Capris gator är för alla.)

Underhållningen

karusell

Royal caribbean

grease

Parader i långa rader, minitivoli, casino, nattklubbar, en teater för 1800 personer (där vi för övrigt fick se en fantastisk föreställning av musikalen Grease) och en amfiteater ägnad åt vattenakrobatik. Jodå, på Harmony of the Seas finns utan att överdriva det mesta.

… och här är en sammanfattning av vår kryssningsupplevelse på film (av Lisa Fahlåker):


Är du nyfiken på att läsa mer om kryssningen? Här är några inlägg och filmer från mina bloggkollegor som var med på resan: Christan och Annette: Workshop in Capri, Glenn Henriksen: Ombord på världens störste Cruiseship, Lisa: Reseguide Capri, Jessica Lagergren: Capri – en ö att minnas länge, John Valencia: Blev som barn på nytt, Johan Larsson: Vikten av att resa med rätt sällskap, Julia Nyland: Jamie’s Italian och Angelica Lagergren: Dolce och Gabbana på Capri

13 comments

 1. Men vilket härligt inlägg! Jag har aldrig varit på kryssning och det finns inte på resplanerna för närmsta tiden, men någon dag så! 🙂 För jag måste erkänna att det verkar himla gött ändå.

  1. Hoppsan, såg att det blev något knasigt med blogg-adressen som fyllde i sig automatiskt. Ser nu att det står ”Name” två gånger istället för typ ”Webstie”, om du inte lagt märke till det innan 🙂

  2. Tack Jennifer! Ja, do it! Tror att du kommer gilla det, gött är precis rätt ord! 😉

 2. Kryssningen verkar ju grym! Måste nog prova nån gång 🙂 Länkade förresten till era Polen-inlägg igår (i inlägget om julmarknader).

  1. Ja, den VAR grym! Tack för länk, ska genast kika.

 3. Åh vilken underbara tur ni verkar ha haft. Älskar att kryssa. Det är så underskattat. Ser fram emot att kanske snart få göra en Sydamerikakryssning 🙂

  1. Ja, vi hade det verkligen bra. Wow, Sydamerikakryssning låter galet nice – ser fram emot att höra mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close