Close
Retreatresor och att resa inåt i Att resa-podden

Retreatresor och att resa inåt i Att resa-podden

Retreatresor känns helt rätt i tiden, men borde väl egentligen ständigt finnas med som ett självklart alternativ i researrangörernas utbud. Visst lockar tanken på att resa bortom turistattraktioner, med fokus på att hitta tillbaka till… ja, vad?

Vad innebär det egentligen att åka på så kallade retreatresor och hur reser man inåt? Det här ville jag och Lisa veta mer om och intervjuade därför författaren, reseledaren och föreläsaren Kajsa Ingemarsson i vårt senaste avsnitt av Att resa-podden.

att_resa_podden

retreatresor

Retreatresor och att resa inåt

För några veckor reste min äldre syster Mimmi till en retreatresa i Norrland. Det var hennes andra retreatresa i ordningen, första gången reste hon till Spanien och var helt lyrisk efteråt. När Mimmi kom hem från Norrland ringde hon till mig med uppmaningen: ”Annika, ni måste ha ett avsnitt i podden om att resa inåt, med Kajsa Ingemarsson som gäst”. Sagt och gjort, några veckor senare åkte jag och Lisa till Kajsas skrivarlya på Söder och åkte därifrån fulla med inspiration och nya resplaner.

Den senaste åren har både tidningar och välmåendebloggar fylls av rubriker om yoga och meditation. I vår värld, som snurrar allt fortare, blir det allt viktigare att ta en paus för att stanna upp och hitta tillbaka till det som betyder något. En källa att hämta inspiration från, en kraft för att orka köra vidare. I samma anda blir det nu allt mer populärt att åka på resor med samma tema, resor som har kommit att kallas för ”retreatresor”. En känd personlighet som numera arbetar som reseledare för sådana typer av resor är den kända författaren Kajsa Ingemarsson (som bland annat har skrivit storsäljaren ”Små citroner gula”). Kajsa har lett retreatresor till både Norrland, Zanzibar och Marocko – och är därmed den perfekta gästen för vårt avsnitt av Att resa-podden.

”För mig handlar en sådan resa om att för en tid retirera från världen utanför. Att dra sig tillbaka från vardagens krav på uppmärksamhet och aktivitet, för att istället fokusera på den röst som vill göra sig hörd från det inre.” – Kajsa Ingemarsson

Så här lyssnar du på hela avsnittet


Hur tänker ni om retreatresor, lockas ni av den typen av resa? Tror ni att det är en övergående trend, eller kommer det tvärtom att bli ett allt permanent inslag i researrangörernas utbud?

4 comments

  1. Jag vill! Jag vill testa att stänga ute omvärlden fast jag inte ser nån vinst med det alls, förstår inte varför det ska vara allt eller inget. Men jag tänker att jag har inte testat så vet jag inte och livet utanför finns ju kvar, nuförtiden går det ju till o med och återuppleva allt som hänt, bara man skrållar tillräckligt långt. Samtidigt upplever jag att ALLA ju väl måste vela åka på retreats. Men det kanske man inte måste. Ja, jag är lite kluven som du märker

    1. Ser fram emot din slutgiltiga dom efter att verkligen ha testat en retreatresa, för det är jag ganska säker på att du kommer göra. 🙂

  2. Väldigt intressant!!! Dock svårt när mam reser med barn! Spa resor är dock underbar avkoppling! Lugn, ro och relax mitt att ta D lugnt!!! Kramar

  3. Ja, de där retreatresorna passar definitivt bättre utan barn – så är det ju! SPA-resor är inte heller fel, om man reser med någon som kan avlasta med barnet/barnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close