Close
Bildlagring, bokningar och bed bugs i poddformat

Bildlagring, bokningar och bed bugs i poddformat

Att resa-podden rullar vidare med full fart – det verkar finnas en outtömlig källa av ämnen relaterade till resor att ösa ur. I vårt senaste avsnitt bjuder vi på ett gäng tips om allt från bildlagring med hjälp av molntjänsten Kiliaro till smarta sätt att undvika bed bugs.

Att resa handlar så mycket mer än timmarna, dagarna eller för all del veckorna och månaderna på själva resmålet. För mig handlar resandet lika mycket om förberedelserna inför resan som att efter resan sitta och drömma mig tillbaka med hjälp av filmer och foton. Dessvärre finns det också mindre roliga sidor av resandet, som bed bugs (vägglöss) till exempel. I podden berättar Lisa mer om sina knep för att undvika de otrevliga små krypen och hon skriver också ett blogginlägg om det här.

bed bugs och bildlagring

Mer om bildlagring med Kiliaro:

Jag upplever mycket av resan genom kameralinsen och är ständigt på jakt efter tjänster och funktioner som kan underlätta bildhantering, lagring och backup av alla mina tusentals bilder och filmer. I samband med att vi spelade in det aktuella poddavsnittet fick jag och Lisa testa en lösning med Kiliaro som är en tjänst för säker bild- och filmlagring i det berömda molnet. Deras praktiska (och snygga!) app samlar bilder från mobil och dator på samma ställe och fungerar även som en säker backup om olyckan skulle vara framme för hårddiskar, datorer eller telefon. Tjänsten nås både från dator och mobil och nu när jag väl har testat den är jag fast – det här är ju genialt!

kiliaro

Jag kan nu erbjuda en schyst deal med Kiliaro: med koden “attresapodden” får du obegränsat med lagring för 9 kronor i månaden. (Första månaden är helt gratis ifall du bara vill testa tjänsten.)

Så här gör du:

  1. Skapa ett konto på Kiliaro.com eller ladda ner appen (finns för iOS och Android).
  2. Ange rabattkoden attresapodden så får du en gratis testmånad och betalar sen endast 9 kr/mån för obegränsat utrymme, (Ordinarie pris är 19 kr/mån.)  Signa upp senast 15 november 2016!
  3. Ladda upp dina foton från mobilen, datorn, gamla hårddiskar eller andra ställen till Kiliaro.
  4. Klicka på “free up space” i appen om du vill ta bort bilderna från mobilen men ändå ha dem tillgängliga via Kiliaro.

Det aktuella podcastavsnittet sponsras av Kiliaro. Lyssna på avsnittet här: Att resa före, under och efter eller på iTunes.

2 comments

  1. Intressant. Om man redigerat en bild i någon av mapparna, känner programmet av det och laddar upp den filen på nytt?

    1. Mycket bra grej! Som svar på din fråga, nej, det tror jag dessvärre inte…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close