Close
Capris gator är för alla

Capris gator är för alla

Pressresa i samarbete med Royal Caribbean.

Den lilla ön Capri utanför Neapel i Italien är omgiven av rykten om lyx och flärd. Att resmålet är modemaffians våta dröm bekräftas i samma sekund vi närmar oss öns lilla torg. Här hamnar vi mitt i en plåtning för Dolce & Gabbanas vårkampanj 2017, med självaste Domenico Dolce och Stefano Gabbana som instruerar sina modeller till tonerna av popmusik och smattrande fotoblixtrar. Men, är Capris gator enbart reserverade för toppmodeller och modelegender? Inte alls, Capris gator är för alla!

Under vår kryssning med Royal Caribbean i Medelhavet lägger fartyget till vid Neapel, vilket ger mig och mitt sällskap en efterlängtad chans att äntligen få uppleva Capri. Känslan av att hamna mitt i en modefotografering med världens främsta modeskapare är surrealistisk, men när den värsta hajpen har lagt sig får vi några timmar på stan för att uppleva en annan sida av ön. Jag inser ganska snart att Capri har plats för fler personer än bara modemaffian. Capris gator är för alla!

dolce gabbana photo shoot

Bildsköna modeller,

capris gator

… glada poliser,

capris gator

… charmiga bebisar,

lemon capri

… skönsjungande damer,

umbrella

… långväga turister,

capris gator

… killar på skoter,

flowers capri

… och lokalbefolkningen på torget.

private property

Fast. Capris rykten om lyx och flärd är inte helt tagna ur luften, såklart. Privata lyxvillor och femstjärniga hotell finns det gott om, någonstans ska väl ändå Mr Dolce, Herr Gabbana och deras entourage hålla till efter turerna på Capris gator!?


Under vår pressresa fick vi medverka i en fotoworkshop tillsammans med det norska proffsteamet Annette & Christian som arbetar med foto och film. Uppgiften gick ut på att ta sexton bilder på Capri till en fotoserie, åtta bilder som vi var riktigt nöjda med – och åtta som vi skulle lägga i en ”B-mapp”. Vi blev också uppmanade att våga ta ett nytt grepp på vår fotografering. Personligen vill jag bli bättre på att följa ett genomgående tema i mina blogginlägg, så jag fokuserade på att ta bilder på personer. Förutom personerna såg jag till att hitta en färg som gick som en röd tråd genom fotografierna. Eller ja, den ”röda tråden” fick i det här fallet bli gul! Capri för mig är nämligen känslan av gula citroner och solsemester, vilket jag också ville lyfta fram i mina foton.

Nästa gång du själv är på semester med kameran i högsta hugg, prova gärna att hitta ett tema eller en röd tråd – det är riktigt kul och ger verkligen nya perspektiv på fotograferandet!

11 comments

  1. Och fint sällskap!

 1. Men så kult med gult som rød tråd i bildene! Det hørtes spennende ut med fotoworkshop 🙂

  1. Tack Marianne! Ja, verkligen nyttigt att få lite nya infallsvinklar på fotograferandet.

 2. Så fina bilder och härlig resa!!! Kramar

  1. Tack Lina! Och ja, så nöjd med resan – verkligen. Kram

 3. Vilka fina bilder och vad kul med fotokursen. Bra tips där att hitta en röd (gul…. : ) tråd!!

  1. Men tack! Riktigt kul med fotokurs, blir sugen på att fortsätta med fler kurser – har SÅ mycket kvar att lära mig!

 4. Vad häftigt att springa på en modeplåtning med världskända designers. Du verkar ha haft en härlig resa också. Capri verkar vara så vackert och färgstarkt. Tydligen väldigt gult också 😉 Det där med foto-tema tänker jag också på ibland. Både när jag fotar och när jag skriver blogginlägg. Fast inte alla gånger.

  1. Ja, det var onekligen en härlig resa på många sätt! Fototema kan jag bli mkt bättre på, perfekt övning med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close