Close
En vecka i oktober – jobb, familj, nöjen & resedrömmar

En vecka i oktober – jobb, familj, nöjen & resedrömmar

En vecka i oktober, fylld av jobb, familjebestyr, nöje och reseplanering. Jag har i princip slutat att skriva dagbok – och vardagsbloggen har med tiden fått se sig besegrad till förmån för Resfredag med fokus på resorna.

En gång i tiden skrev jag dagbok varje dag. Jag skämtar inte, från det att jag började skolan plitade jag plikttroget ner några rader i dagboken nästan varenda dag. De tunga flyttkartongerna med mina dagböcker har hängt med genom åren, fast lådorna fylls inte längre på lika frekvent. 2011 började jag blogga, och dagsboksanteckningarna blev därmed allt mer sporadiska. Nu för tiden kör jag en femårsdagbok (Mom’s One Line A Day inköpt i Amsterdam) där jag försöker skriva ner minst en mening varje dag. Någon rapportering dag-för-dag blir det sällan här på bloggen, men idag tänkte jag göra ett undantag.

En vecka i oktober, från söndag till söndag

Söndag:

isbjörn of sweden

Foto: Elina Bernpaintner

Jag, Tobias och barnen susar ner till min storfamilj på Sturkö över helgen. Utan att veta riktigt hur det gick till lyckas sex av sju syskon oberoende av varandra pricka in just den här helgen. Telepati? Helgen fylls av långpromenader, middagar bestående av läckerheter från mina föräldrars grönsaksland, brygghäng, och sommarens sista grillkväll. Oslagbart.

Måndag:

en vecka

Efter en lång dag på jobbet möter jag upp ett stort gäng andra restokiga jämlikar hemma hos Christian/Matochresebloggen. Christian lyckas styra upp fantastiskt god vietnamesisk mat från Panic Supper, hemkörd av Foodora. Kvällens samtalsämnen handlar inte helt otippat om… resor. Läs mer om kvällen hos Svenska Resebloggar, där ni också hittar länkar till hela det sköna gänget med resebloggare.

Tisdag – torsdag:

varldensa-barn

Tisdag till torsdag handlar mest om familjelogistik och jobb. Min arbetsplats ligger på Stora Essingen (mellan 1 – 1,5 h resväg enkel resa), så det är en del meck för att få ihop alla delar i livet. Hittills har det fungerat väldigt bra, jag och min man byts av och söndagskvällarna kör vi nitisk planering för att veckodagarna ska flyta smidigt för både barn och vuxna. De timmar som inte fylls av jobb, middagsbestyr, sagoläsning, fotbollsträningar eller tvätthögar går åt till att sprida ordet om den insamling för Världens Barn som jag och Linda/155cm.se tagit initiativ till. (Insamlingen pågår fortfarande – och vi har ännu inte nått målet på 3000 kr. Hint, hint!) Jag börjar också att planera inför en jobbresa till Ljubljana, Slovenien i slutet av november. Mitt yrkesliv handlar om juridik, politik och nätverkande –  och på konferensen i Slovenien kommer jag att få min beskärda del av samtliga områden. Yippie!

Fredag:

clarion hotel amaranten

Eftersom jag arbetar 75 procent börjar min helg redan på torsdag kväll. Fredagarna ägnas åt familj, blogg och podd. Just den här fredagen spelar jag och Lisa in kommande avsnitt av Att resa-podden, och jag kan åter igen konstatera att jag ÄLSKAR podden och allt omkring den. På kvällen är det dags för middag med våra vänner och jag påbörjar operation övertalningskampanj. Vi ser nämligen gärna att de hänger med oss till Nürnberg, Tyskland, på julmarknad i slutet av november. Hoffentlich geht es!

Lördag:

vansbro

Lördagen spenderar vi hemma i Nynäshamn. Facebook påminner mig om att det är tre år sedan jag fullgjorde Tjejklassikern. Det ger mig en välbehövlig spark i baken att snöra på gympaskorna för att ge mig ut på en löprunda i skogen – i öronen pluggar jag in en ljudbok med Kajsa Ingemarsson. Kvällen avslutas i biorummet med actionfilm och B&J-glass, precis vad jag känner för.

Söndag:

en vecka

Foto: Mimmi

Och så vips så har det hunnit bli söndag, igen. Jag fortsätter mitt projekt att äntligen ladda upp alla tusentals foton från våra hårddiskar upp i det berömda ”molnet”. När jag ändå är uppe i varv funderar jag på att påbörja en fotobok från sommarens fina dagar. Men, när det väl kommer till kritan hinner jag inte längre än att kika igenom bilderna från augustis höjdpunkt: min bästa kompis bröllop i Norrtälje.

Nu sover lillan middag, snart ska jag hämta Julia från ett kalas, i eftermiddag väntar middag hos vänner – och i kväll är det dags för planering inför nästa veckas bestyr (och kanske bör jag fundera över packningen inför min och Lisas kryssning i Medelhavet veckan därpå?). Cirkeln är sluten – så här kan en vecka i familjen Myhres liv se ut. Trevlig vecka på er!

18 comments

 1. Fullt ös, men inte särskilt medvetslös? 🙂

  1. Haha, bara lite emellanåt.

 2. Fin vecka. Och instämmer i orden om podden! 🙂

  1. Men verkligen, den gör livet roligare på alla sätt!

 3. Härlig v!!! Ser fram emot podden 🙂 kramar

 4. Härligt vecka ur livet. Såsom livet är, för oss resebloggare 😉

  1. Oh ja, vårt liv är perfekt och vi är aldrig ledsna, nedstämda eller stressade. Not.

 5. Vilken fin vecka. Och respekt! Själv hade jag havererat någonstans mitt i din vecka 😉 🙂

  1. Respekt? Jag vet inte, livet liksom bara rullar på av sig själv. Hinner inte reflektera så mycket, det är bara att göra. Har dock blivit bättre på att njuta av nuet – tidigare ville jag bara att tiden skulle gå snabbt.

 6. Jag har massor av sparade dagböcker från när jag var ung. Skrev varje dag från kanske 8-årsåldern till 20-årsåldern… Nu har bloggen tagit över 😉 Kul att ses och hoppas vi ses snart igen. Hälsningar från Malta!

  1. Jag antar att skrivandet alltid kommer att finnas med oss i någon form, eller hur? Era bilder från Malta ser ljuvliga ut!

 7. Full fart kan vara slitsamt och återhämtningen måste vi nog båda försöka få in regelbundet för att hålla länge. Men, när vi ligger där och tar våra sista andetag då kommer vi ha så mycket att se tillbaka på och vara sjukt tacksamma för att vi öste på och gjorde så mycket roliga grejer. Hejja dig! Hälsa Tobias 🙂

  1. Ja, återhämtning är viktigt. Jag tar min i form av filmkväll, middagar med vänner och glass… Ny vecka, nya tag. Heja själv. Och han hälsar tillbaka!

 8. Nu blev det i alla fall en slant till Världens Barn! Min vecka ser inte ut som din mer än den där helgen här på Sturkö. Phu! Heja, heja!

  1. TACK Monnah! För både insats för Världens barn och hejarop.

 9. Vad tycker du om Foodora efter din beställning? Har själv beställt där, men fått en riktigt dålig upplevelse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close