Close
Världens Barn: Bloggarnas insamling

Världens Barn: Bloggarnas insamling

Världens Barn-kampanjen har dragit igång med buller och bång. Under första veckan i oktober görs det mängder med insatser runt om i Sverige – och nu är det vår tur!

Världens Barn är Sveriges största manifestation för barns rättigheter och en möjlighet för oss svenskar att göra en liten skillnad i den stora värld vi lever i.

världens barn

Foto: Elina Bernpaintner

Mina barn växer upp i bubbla fylld av trygghet och kärlek – en bubbla som borde vara självklar för alla barn, överallt, varje dag. Vi har privilegier och möjligheter att tillsammans som familj ge oss ut och uppleva världen. Jag vill, genom resorna, ge barnen nya perspektiv, låta dem slippa inskränkthet och förhoppningsvis ge dem verktyg att slå undan förutfattade meningar. Det låter pretentiöst, men genom att göra barnen till ”världsmedborgare” har jag en tro om att de ska få en större förståelse för likheter och olikheter – och så småningom själva göra en insats i stort och smått.

Jag vet att vi har det bra, men jag vet också att vi gemensamt kan använda vår kraft till att göra världen bättre. Jag har möjlighet att i mitt yrke arbeta för en av många organisationer som stöttar Radiohjälpens kampanj Världens Barn. Några av de barn vars liv får en helt annan vändning med hjälp av kampanjen finns hos organisationen Blue Cross i Kenya:

Insamling för Världens Barn – bidra du också!

Vi som bloggar har stora kontaktnät och har därmed möjligheter att faktiskt göra en insats. Jag och Linda på 155cm.se har mot den bakgrunden dragit igång en digital insamling till förmån för Världens Barn (läs Lindas fina inlägg här). Målet är att samla in 3.000 kronor – det ska vi väl klara!?

Vill du vara med och bidra med en slant? Gå till insamlingen här: Bloggare för Världens Barn. Och ni som kan, sprid gärna ordet. TACK!

5 comments

  1. Spritt budskapet och skänkt pengar! Tack för bra initiativ.

    1. Tack själv Vanja, så glad att du sprider och bidrar. Så häftigt att kunna använda bloggarna som en plattform att faktiskt göra skillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close