Close
Italien under lågsäsong: ett vinnande koncept

Italien under lågsäsong: ett vinnande koncept

Italien under lågsäsong, närmare specifikt höstmånaderna, verkar vara ett vinnande koncept när jag kikar tillbaka på mina senaste resor till Italien. Färre turister på språng (även om det alltid är mycket folk i Rom) och billigare boende är ett par av alla fördelar som kommer på köpet om du reser så här års:

Italien under lågsäsong: ett vinnande koncept

2015: Toscana med familjen

toscana italien

Under 2015 drog jag med mig tjejligan till Italien, närmare bestämt till Toscana. Jag, min mamma, min syster och mina småtjejer (Nelly skulle precis fylla ett) bodde i badorten Castiglione Della Pescaia vid Tyrennska havet. Oktoberdagarna fylldes av utflykter, god mat och solsamlande, jag blir glad bara jag tänker på den här resan!

Läs mer: Fem anledningar till att besöka Toscana

2016: Capri på jobbresa

dolce gabbana photo shoot

Ett år senare åkte jag på kryssning i Medelhavet, där ett av stoppen blev den omtalade ön Capri. Det visade sig att vi hamnade mitt i en plåtning för Dolce & Gabbana – vilket fortfarande känns lite surrealistiskt. Capri var (är!) vackert, så pass att vi har funderat på att ta en avstickare dit från Neapel senare i veckan.

Läs mer: Capris gator är för alla

2017: Rom med vänner

rom

När våra vänner fyllde 40 slog de på stort och ville fira i Rom – och så blev det också. Vi åkte lagom till hösten gjorde sitt intåg i Sverige och njöt i exakt varje sekund av livet på Roms gator.

Läs mer: Att göra i Rom – 15 tips att ta fasta på

2019: Rom (och Neapel) med syster

rom

Och ja, två år senare är jag uppenbarligen tillbaka i Rom – den här gången tillsammans med min lillasyster. Vi går runt med saliga leenden på läpparna och njuter i fulla drag, tidigare idag visade termometern 26 nätta grader. Fler inlägg kommer framöver, nu ska jag fortsätta njuta av ”Den Eviga Staden”. I morgon tar vi tåget vidare mot Neapel!

2 comments

  1. Bara lite avundsjuk, men mest otroligt glad för er skull!

    1. Hehe, vi skulle faktiskt behövt dina italienska språkkunskaper – då får ta med dig nästa gång… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close